Fiat Tipo 2,0 16V Sedicivalvole MattigBlack.107Kw/1140kg
- Hafik107Kw
- Autor tématu
Proste Tipo je fakt husta kara!!
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM
- Hafik107Kw
- Autor tématu
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
- Hafik107Kw
- Autor tématu
PS:Kdyz bych sem se mel rozmejslet mezi Sedicivalvole a Fiatem Coupe vyhraje vzdy Tipo.Ma lepsi ridicke vlastnosti a je stim velice slusna prdel!! ))
Na 180PS se bez většího mechanickýho zásahu do motoru nedostaneš..sám mám velmi ostrej 16V s výkonem na hranici 200-210PS tak vím velmi dobře o čem to je .
180PS jenom velkou klapkou,lehkejma řemenicema a setrvákem,přímým sáním,velkejma vstřikama a chipem tam nebude nikdy...o tom se už přesvědčilo hodně lidí zejména v zahraničí
Chip -k takovejmle úpravám nesmysl
klapka - seriovejch 56mm stačí bohatě pro 200PS (vem si že280PS u kopcovýho NA 2litra vklidu proleze 30mm restriktorem..),zvětšením si přiděláš problémy s řízením motoru v nízkejch otáčkách a při ladění elektroniky,kdy musiš celkově překopat akcelerační mapy,aby motor adekvátně reagoval na větší množství vzduchu přimenšímúhlu natočení klapky...
velký vstřiky -nač..16v má v serii už 330ccm vstřiky,který stačej na 240PS
a nezlob se na mě GO za 27000,- není GO ,ale jen rozebrání,vyčištění a opětovný složení motoru s výměnou dejme tomu šál,přebrusem kliky a pístních kroužků+nutný materiál
plnohodnotná GO vyjde na vícnež 27000,- a to i jen holej materiál...
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
mě stálo go 30 000 a to mi to jen rozebral, výbrus ,rovnání a broušení kliky nový písty a kroušky , srovnání hlavy zabroušení ventilů a nový těsnění a všechny simeringy je to drahyý jak prase někde jsem četl že stojí go 16 v dokonce až 50 tisíc
a to mi to ještě dělal hodně dobrej známej jen v brusírně jsem platil snad 22 tis. a to už je snad 4 roky zpět
ale jinak ti přeju at slouží a moc ho netrap at vydrží
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
- Hafik107Kw
- Autor tématu
jediný v čem se liší verze turbo od neturba jsou písty s vydlabaným dnem pro nižšší KP ,sodíkem plněné výfukové ventily (pouze u 16VT v coupe/integrale),jinačí vačky...pak blbosti zvenku jako jiná elektronika, chladič oleje,převodovka,spojka,vejfuk
Grandturismo-byly jak TD, tak 2.0 8v...,8V nebylo nikdy v tipu s turbem
Sedicivalvole bylo nejsilněší
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
- Hafik107Kw
- Autor tématu
proc hned gulas...?? ) Jen se ptam.Takze nejsilnejsi verze Sedicivalvole,pak 100kw 1,8 16V a pak 2,0ie 8v.Tyhle verze motoru jako je sedicivalvole akorad ze 2,0 16V Turbo meli,Fiat Coupe,Lancia Delta HF integrale,Lancia Dedra integrale,Lancia Thema,Lancia Q4,a mozna neco i Kappa...je dobre ze vis ze tyto verze maji rozdilny streva motoru od atmosfery k Turbu. Jinak si myslim ze tyto typi Turbin by sli dat bez jakyv koliv vetsich uprav do Tipa.Uchyty na motor a prevodovky budou stejny,kdyz buded neco jinyho tak se budou lisit poloosi a mozna trmeny.jednou jsem na razil na Tipo s motorem Lancia Q4 Turbo.cca 300bhp.
myslíš pouze turbo naroubovat nastávající motor?nebo swapnout celej turbo motor za atmosféru...pokud to první,tak ti řeknu jedno..nedělej to..takovejch lidí se už o to pouhým naroubováním turba pokoušelo,ale vždy skončily neslavně...elektronika to neuřídila což znamenalo propálení pístů ,nebo celkovou destrukci motoru kvůli detonacím
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
- Hafik107Kw
- Autor tématu