Výměna těsnění hlavy nebo kompler motoru

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od vachi
ahoj, mám asi prdlé těsnění, protože se mi ztrácí voda a přibývá olej ;-) tudíž se mi dostává voda do oleje a tak jsem volal do servisu fiat a ptal se kolik to stojí vyměnit, řekl mi že od 8000 až 10 000Kč :!:

Tak jsem se ho zeptal jestli by bylo lepší vyměnit celej motor, protože se kámošovi doma jeden na tipo válí a ten mechanik mi řekl, že to vyjde úplně nastejno možná i dráž!

Mám tedy dotaz, nevíte kolik to stojí doopravdy nebo nemáte s tím někdo zkušenosti? dík moc za odpovědi :idea:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od michal_tipar
řekl bych že za ty prachy už by měla být skoro generálka motoru a ne jen výměna těsnění.
Jde o to jestli nepočítá s tím, že bude spíš prožraný kanál chlazení/válec, pak by se musela v podstatě dělat generálka, zavařit díru, výbrus válce a výměna stíracích kroužků...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od jirkaR
no tak jestli si volal do fiatu tak to se nedivím vždyt jen práce bude min 500 za hod ale těžko říct může být třeba ta hlava prasklá nebo jak píše michal zkus zavolat někam jináím

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od Freedom
tak za tu cenu je lepší vyměnit tam ten motor doma někde sám...nebo to dát k někomu kdo neni autorizovanej servis a to by mělo vyjít levnějc...já sem si to počítal jenom tak a výměna motoru by mě vyšla asi tak na 8000

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od vachi
díky kluci za tak rychlou odpověď, teď jsem byl u známého mechanika, ale neměl čas musel jet někam pryč, ale řekl mi ať mu napíšu kód motoru, ale nevím kde ho sehnat :oops: nikde jsem ho na motoru nenašel, tedy sice jsem našel nějaký čísla ale nevím jestli je to to co chce!! a že mi to udělá ještě nevím kolik no uvidíme ;-)

dám vám info na kolik mě to vyšlo a co všechno se na tom bude dělat :-) :oops:

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od JARDAS
no jestly je to tesneni pod hlavou tak te to vyjde na 600kc a to zvladnes vymenit sam ne nic na tom neni

1.6DOHC vymena motoru za 2,0 8v

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma výměna
já mám slíbenou výměnu motoru a ramen v servisu, dohromady za 2000kč

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od vachi
a nevíte ještě kde najdu kód motoru? číslo je jasný, ale můj mechanik po mě chtěl kód motoru :!: 8O

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od hovi
to myslel nejspíš VIN - ten je ve velkym techničáku :wink:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od vachi
no to jsem taky myslel že tohle nebo číslo motoru! no uvidíme ;-) napíšu mu obě čísla a uvidíme

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od hovi
podle vinu už pak v mototechně zjistí, jaký je tam přeně motor atd.

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #12 od michal_tipar

podle vinu už pak v mototechně zjistí, jaký je tam přeně motor atd.

nebo taky jaký motor by tam měl být... :P

Více
16 roků 7 měsíců zpět #13 od Augustin

no jestly je to tesneni pod hlavou tak te to vyjde na 600kc a to zvladnes vymenit sam ne nic na tom neni

No ale bacha na jednu vec. Ve vetsine pripadu, kdyz se sunda hlava, tak se musi nechat srovnat na frezce. Takze neni to tak uplne pravda, ze to lze udelat tak jednoduse doma (pro to neni problem nechat srovnat, ale netroufam si na dalsi veci, vzhledem k naradi :oops: ).

Více
16 roků 7 měsíců zpět #14 od Jenda

No ale bacha na jednu vec. Ve vetsine pripadu, kdyz se sunda hlava, tak se musi nechat srovnat na frezce. Takze neni to tak uplne pravda, ze to lze udelat tak jednoduse doma (pro to neni problem nechat srovnat, ale netroufam si na dalsi veci, vzhledem k naradi Na <br>rozpacích ).

Je to tak,nerovnost hlavy se dá změřit,ale pro pozdější jistotu a klid se to nechává přebrušovat.Správnej frézař,kterej už něco umí si za to řekne 400-500.Ale pak známe takové,který nevědi,co by za to chtěli a cenu svého umění šplhaj do astronomických víšek.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #15 od JARDAS
ja sem hlavu nenechaval srovnavat a auto jezdi skvele

1.6DOHC vymena motoru za 2,0 8v

Vygenerováno za 0.482 sekund