čidla chladiva

Více
16 roků 6 měsíců zpět #1 od bery1970
čidla chladiva vytvořil uživatel bery1970
chlapi prosimvás pod číslem 1a2 předpokládám že to jsou čidla teploty vody,ale proč jsou dvě,nebo jakej rozdíl je v jejich činnosti.při té příležitosti se ještě zeptám pod č.3 to jsou nějaká ukostření :?:

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #2 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: čidla chladiva

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: čidla chladiva
Já si myslim, že jedno teplotní čidlo je pro řídicí jednotku a druhé pro digiplex, ale třeba taky ne :) a ty kabely jsou nejspíš ukostření :idea:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• vilímek petr
16 roků 6 měsíců zpět #4 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: čidla chladiva
Zdarec Bery,tak to modré je čidlo teploty vody to tam mám taky,to vedle tam vůbec nemám a ani netuším co to je a ta trojka je asi kostra,ale jestli jo tak nevím to na 100%.Ale kostra v mot.prostoru je jinde,ne?

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od bery1970
díky chlapi takže když měnit tak asi obě :( ona závratná částka to sice neni,ale oni se prodávaj dva druhy toho modrého čidla-s užším a silnějším závitem.já mám bohužel s tím silnějším a tam je rozdíl 400kč :cry:

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: čidla chladiva
číslo 1 je určitě čidlo teploty vody motoru, které dává hodnoty řj. Číslo 2 já tam tedy nemám, teoreticky mě napadá, že by to mohlo být čidlo na teplotu pro palubku, jen jinak umístěné, ale nevím to jistě jen nápad Ale jistě vím, že už to tu někdo kdysi řešil, jen nevím kdo. Ty kabely - číslo 3 jsou kostry motoru, oba dva dráty. :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od bery1970
ještě mě napadá,jestliže má charles pravdu a vážně je jedno pro řj a druhé pro digiplex a údaje mezi oběma se třeba diametrálně liší jestli se to pak nějak netluče.začalo mi to totiž zase hopsat už je to fakt k pos...
a to jsem prosím vyměnil komplet stříkačku,svíčky,kabely i s víčkem a palcem a stále kvoká stále kvoká :cry: vlastně jadiný co jsem neměnil jsou ty čidla,indukčka a lambda.zajímavý je celou zimu je vše ok,ale jakmile se oteplilo aspoň na těch 10°C tak to začne :roll: vlastně když mám studenej motor tak to nedělá,jen to drží špatně volnoběh(v zimě i ten volnoběh ok)pak odjedu např. na nákup asi po čtvrt hodině klesne teplota motoru nebo chladiva na cca 70°C no a pak to začne hups hups,bacha autoškola jede [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif]

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od Vali
No tak vítej do klubu 70°C, mi to dělá taky, ale neskáču, nybrž nestartuju, poskočím si až když to nastartuju. U mě je to taky přesně 70°C vyměnil jsem to co ty, ba dokonce i lambdu, cívku, čidlo teploty, které tam máš vyfocené, Stříkačku taky. Jediné co jsem neměnil, snímač otáček - ten jsem zkoušel měřit a nevypadá to na něj. Takže teď jdu po krokomotorku, ten jsi měnil, když jsi měnil celej vstřik? Já měnil celé osazení, krom toho motorku. Já po tom pátrám už rok a už mě to dost s..ere. Je to něco co má vliv na dávkování paliva, respektive u mě, jsem vysledoval (já nestartuju vůbec, jen s nohou na plynu a s velkým štěstím), že mi při té teplotě krokomotorek nepřestaví polohu klapky, proto to zdechá při startu. Třeba to dělá něco podobného u tebe, akorát tobě ji třeba otevře málo a je tam malý přísun paliva a proto kucká a lítají volnoběžné otáčky.
Nevím, ale ten krokáč řídí přímo řj asi, otázkou je, jestli řj něco dává zkreslené informace a ta pak špatně řídí krokomotrek, nebo je to přímo v tom krokáči. To je to co nevím a chystám se zjistit, až seženu krokáč na testování. U tebe to tím být nemusí, jen další návrh. Jak to u mě tím krokáčem nebude, tka jak už fakt nevím.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #9 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: čidla chladiva

díky chlapi takže když měnit tak asi obě :( ona závratná částka to sice neni,ale oni se prodávaj dva druhy toho modrého čidla-s užším a silnějším závitem.já mám bohužel s tím silnějším a tam je rozdíl 400kč :cry:

Já mám taky širší ale dal sem tam užší mám takovy přechod udělaný z většího závitu na užší

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10 od bery1970
to je dobrý jak jsi tu přechodku udělal nebo se to dá koupit :?: je to lepší než za stejný čidlo místo 150kč dát 550kč.
pro valiho:jestli myslíš že máš v háji krokomotorek,zkus se mrknout jestli ti nezajel moc dovnitř.mě už se to taky stalo.poznáš to že mezi tím mikrospínačem na krokom. a tím mechanismem akcelerátoru nesmí být žádná mezírka.já tam tu mezírku měl,strčil jsem mezi to složenej papír a pak se ten mikro normálně chytil a drží teď dobře.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 5 měsíců zpět #11 od Vali
No to je otázka, zdá se mi, že za tepla prostě někdy ten spínač toho krokáče nevyjede skoro vůbec. To by děla nemělo, zkusím tam dát jinej, jakmile seženu a uvidím no. Jinak pokud tam máš pořád ten papír, ten spínač vyjíždí málo, tak ti to může při té teplotě otvírat klapku jinak než má a pak to dělá paseku. No každopádně držím palec ať to vyřešíš a pak dej vědět, pokud bude nějaká změna, u mě to bude něco podobného. Jakmile budu něco vědět poté co testnu jinej krokáč tak dám vědět.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #12 od bery1970
ten papír jsem samozřemě hned oddělal ten mikrospínač se chytil a drží.ono by stačilo kdyby mi někdo asistoval a ten spínač podržel.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 5 měsíců zpět #13 od Vali
No jak jsem psal, pokud za tepla nevyjede dostatečně, dle mě by to mohlo být příčinou těch problémů. Kolísání volnobhu určitě, to skákání možná taky. Ale taky to tím být nemusí. Takhle od stolu si netroufám říct, že je to to či ono. každopádně je pro mě důležitá informace, že krokomotorek nemáš tedy na 100% OK. Jakmile tam nahodím jinej, jsem zvědavej, co to bude dělat a ne, pak ti dám hned vědět, Snad to bude během 14 dní.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #14 od bery1970
ten krokáč mám jinej i s celou stříkačkou a volnoběh mi blbnul stejně,i když teď zase momentálně ne i to hopsání zatím přestalo . takže teď mě zase nejvíc žere slabej výkon motoru.hele kde všude mi to může přisávat falešnej vzduch :?: já když na airboxu zadělám ty průduchy co maj nasávat vzduch tak vůbec necejtím že by se mi ruka přisála nebo že by klesly otáčky,čilio asi to saje někde jinde :?:

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od Vali
Pokud je slabej výkon, zkus kouknout na čidlo nasávaného vzduchu, ale pokud jsi měnil celej vstřik.... ale může se stát, že není OK. To mělo velkej vliv na výkon u mě

Vygenerováno za 0.521 sekund