tempra 2.0ie

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od fuketko
tempra 2.0ie vytvořil uživatel fuketko
Mam jednu otazočku a to taku že či by sa dalo na tento motor namontovat turbo...hm???

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: tempra 2.0ie
Dalo.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: tempra 2.0ie
Radku, vím, že se na víc neptal, ale :lol:

všechno jde, jen jestli to má smysl, je to předělat hodně věcí. Dát lepší brzdy, budeš k tomu muset vyladi RJ a spousta kravin kolem. Jedno Tipo turbo má rozpracované MT-tuning a jak psal, tak největší problémy má s nastavením RJ

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od rs
Ja jsem mu prece odpovedel nato na co se ptal.
Taky jsem myslel ze stim jsou problemy ale po poslednich zkusenostech cca 14 dni vim ze pri vhodne zvolenych komponentech a trosku pohledani na netu to problem neni.A 2.0 ie zrovna je i v serii v turbu.Takze vse potrebne je pristupne.
Netahej me za ouska Maxeli.
Nepozadoval nejaky specialni vykon takze pokud mu staci 132KW tak at koukne k spratelene znacce Lancia na motor 835A8.000 v Dedre.Tam to ma vyresene a vylazene.Je to jen o chuti neco delat a mit na to dost penez.Pokud to chce rysknout tak muze vzit elektriku z tohoto motoru vcetne turba nasadit na sve tipo a pojede mu to taky.Pokud bude mit ten motor dost vybehany tak nemusi menit ani pisty.
Jestli se nepletu tak Mt-tuning(doufam ze mu nemrvim nick) na to sel z gruntu.
Jinak muj nazor na tunning je asi znam.Takze je zbytecne ho rozebirat i kdyz jsem se ted k jednomu nachomejtnul.
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: tempra 2.0ie
Radku , ani ka lancii nemusí . mi fiaťáci máme totiž cromu turbo , nebo coupé 16vt popř. 20vt.

jinak přestavba motoru je asi mnohnem složitější než výměna celého motoru.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od rs
Ja vim Tome,ale on ma 8V motor.Proto jsem psal co jsem psal.A Croma zas ma jinak koncipovanou elektriku(dve jednotky a jine vychytavky) a mensi vykon.
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od TooM-As

Ja vim Tome,ale on ma 8V motor.Proto jsem psal co jsem psal.A Croma zas ma jinak koncipovanou elektriku(dve jednotky a jine vychytavky) a mensi vykon.
Radek

aha tak tohle jsem zase nevěděl já . každopádně nechci být pesimista ale tohle téma zase vyšumí a dost .. sám jsem tohle taky řešil .. každopádně k turbu už mám taky nakročeno .. jen až se našetří dost financí na koupi nějakého slušného motoru.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od fuketko
Odpověděl fuketko pro téma Re: tempra 2.0ie
No ved to chalani ze croma ma taky motor 2.0 turbo a tak preto ma to napadlo ze by sa to mohlo dat urobit...Alebo bude asi jednoduchsie kupit ten motor a drbnut ho tam....Neviem ale ci by to sedelo....Co vy na to???

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od TooM-As

No ved to chalani ze croma ma taky motor 2.0 turbo a tak preto ma to napadlo ze by sa to mohlo dat urobit...Alebo bude asi jednoduchsie kupit ten motor a drbnut ho tam....Neviem ale ci by to sedelo....Co vy na to???

sedělo . je to stejný motor.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #10 od fuketko
Odpověděl fuketko pro téma Re: tempra 2.0ie
No tak to je super takze je to dost realne a ozaj a co elektrika taketo veci aj to sedi????

Více
16 roků 2 měsíců zpět #11 od rs
Vsak jsem ti to psal vyse ze nema.Jednodussi je prispusobit tu Dedru ale samozrejme se da pouzit motor s elektrikou z Cromy.Jen jestli neni lepsi kdyz uz to prekopavat tak hned na vetsi vykon.Pokud ti staci vykon Cromy tak bez radsi cestou Toma-As a sezen 16V motor.Ten rozdil uz neni tak velky max 5KW.
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #12 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: tempra 2.0ie
no myšlenka vrtule mě stále hlodá....třeba přestavím můj 8v na 8VT v rámci budoucí GO....s odhadovaným výkonem 132kW na kolech (soupis úprav na tenhle výkon není tak rozsáhle,dle jednoho člena ze zahraničí..)....implantovat motor v neznámým stavu se mi nechce..to radši udělám úpravu NA na T,a ještě zachovám číslo a typ motoru...což na místních ostrejch STK je rozhodující...

jo a cesta croma turbo je lepší než 16v NA ...má to tak kámoš a 16v NA se na něj vůbec nechytá (teda chytá,ale jen ten můj v coupe,kterej měl do jistejch úprav v elektronice hodně velkej problém ho dojet..)

pamatuju si na sprint v mimoni -já vs. kámoš s 8VT cromou pod kapotou tipa vs. 16v tipo neznámýho chlápka....

na startu coupe podojelo oboum autům, kámoš k cíli pomalu dotahoval (dostal náklep tak 1-1.5 délky auta) a 16v skončil přes 50m za náma.... pak se byl ptát jestli v tom coupe neni vrtule a byl celkem vykulenej ,když slyšel že ne...škoda že kámoš nejezdí na čas...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
16 roků 2 měsíců zpět #13 od rs
Ano mas pravdu neni to alespon dle dokumentace tak tezke upravit tvuj motor na vrtulku.Je treba pridat sani ,svody ,nejaka cidla,a ridici jednotku.Jeste by bylo zahodno zmensit kompres patricnymi pisty.No a 132KW je z Dedry.Takze to co jsem psal vyse.

K tomu zbytku je vyjadrit se tezsi ale pokud kouknes do vykonnostniho grafu tak napovi
Graf pro 8VT z Dedry
Soubor přílohy:

Graf pro 16V a 16VT
Soubor přílohy:

Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #14 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: tempra 2.0ie
no kompresi a ostatní věci mi připomínat nemusíš..to už vím od tý doby co jsem přišel na to, že tipo 2.0 8V je skoro to samý co delta integrale 8v, a to už je nějakej ten pátek (lépe řečeno od r 1999...jen jsem to zatím neuskutečnil..) :wink:

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
16 roků 2 měsíců zpět #15 od rs
Tak pardon uz mlcim.
Radek

Persona non grata.

Vygenerováno za 0.487 sekund