Kompresor klimatizacie
Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04
No najhorsie je ak nemas v kureni zabudovany radiator(alebo ako sa tomu hovori)pre klimatizaciu, pretoze vtedy si musis zohnat cele kurenie aj s nim. ostatne by nemalo byt problem.taky mam dotaz co prezentuje dodatecna montaz klimky
Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989
to :tom podluž.,1)potřebuješ vyměnit komplet celé topení,páč v něm je celé ovládání jak mechanické tak i elektronické úpně jináč,má to kabinové čidlo teploty vzduchu,jsou tam dva výměníky(na teplou vodu-radiátor a na chladící směs-chladič)to vše je ovládané přez klapky a prútok.ventyly,podle nastavené teploty vzduchu v kabině.
vedení kolem motoru a jeho montáž je v prostoru kolem motoru hodně problematická,páč tam prostě na manipulaci není místo.
uchicení kompresoru k motoru a tím musíš změnit délku řemenu,né-li přidat nějakou vodící(či napínací) kladku na řemen,nemluvě přidat chladič před vodní chladič do předu za přední nárazník...
a neposlední řadě el.instalace,jsou tam čidla tlaku,el.spojky na řemenici a samotného ovládáni u vnitř (v kabině)celého topení a podobně..
nevím jestli se to vyplatí s nákladností a složitostí prací stím spojených,v neposlední řadě montovat starou z nějakého vraku a dávat jí do hromady,kdyš nevíš v jakém je stavu,nehledě na to kdyš jí rozebereš tak do spojek trubyček budeš muset koupit nové O kroužky,nezistíš stav kompresoru a jak je na tom výměník.....
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Jezdím ročně na kontrolu klimatizace a mám klid, vždy mě to stojí tak okolo 300Kč, ale dělá mi to známej.
A dodatečná montáž do auta je nesmysl. Jde to, ale většinou to každej vzdal, protože na autě chybí takovejch věcí...
Fiat TIPO ´94 1,9 TD
A kto pisal ze mam malo oleja??? Ja som pisal len ze z tadial vyteka a nie ze je ho tam maloHoši v kompresoru není olej, ale je obsažen v náplni s chl. médiem. Doma, pokud nemáš vybavení to doplnit nejde... jak si přišel na to, že máš málo oleje?
Jezdím ročně na kontrolu klimatizace a mám klid, vždy mě to stojí tak okolo 300Kč, ale dělá mi to známej.
A dodatečná montáž do auta je nesmysl. Jde to, ale většinou to každej vzdal, protože na autě chybí takovejch věcí...
A este Skypan neviem ako je to novsich autach ale az tak moc zlozite ako pises neni ta klimatizacia uchytenie by malo byt bez problemov aspon na tych tipach co som pozeral tak tam diery na prichytenie kompresora su a nemusi sa ziadny remen predlzovat ani pridavat dalsia kladka je to takisto pripravene len kupis remen(mozno ze to nema kazde ale tie co som videl bez klimy to mali vsetky)Elektronika no poviem ti ja na tipe mam od klimy elektriku napojenu velice jednoducho proste jeden spinac na spinanie magnetickej cievky na spojek na klime a to je vsetko ziadne cidla ani nic takeho tam nemam, a klimatizacia fungovala bez problemov len kompresor odisiel a v lete montujem novy a este ked zohna cele kurenie aj s ovladanim tak neni problem to vymenit robil som to cez leto a praca tak na pol dna pre jedneho. Jediny problem je vsetko zohnat a to uz je zase horsie ked vidim tie ceny u niektorych
Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989
Fiat TIPO ´94 1,9 TD
Ako som uz raz pisal ziadnu elektorniku ku klime nemam a fungovala bez problemov a to ze sa mi rozpadol kompresor si kde zobral?No právě u klimy ty čidla a elektronika důležité jsou, protože hlídají spínání větráku na chlazení kondenzéru. Jinak se totiž přehřívá chladící medium a tím pádem i kompresor, který se časem rozpadne, jak se stalo v tomto případě.
Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989
Ako som uz raz pisal ziadnu elektorniku ku klime nemam a fungovala bez problemov a to ze sa mi rozpadol kompresor si kde zobral?No právě u klimy ty čidla a elektronika důležité jsou, protože hlídají spínání větráku na chlazení kondenzéru. Jinak se totiž přehřívá chladící medium a tím pádem i kompresor, který se časem rozpadne, jak se stalo v tomto případě.
Ze by z tveho predchazejiciho prizpevku?
Mas pravdu klima ti pojede bez elektroniky tak jak treba i lednicka doma kdyz z ni vymontujes termostat. Jenze prave otazka zni jak dlouho. Staci polovicni unik chladiva a je po kompresoru.
Dle tveho vyjadrovani neni pro tebe nic problem a vse potrebne vis tak proc se pak ptas?
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Lenze on netiekol ked bol namontovany, ale ked som ho vymontoval a polozil som ho na zem tak z vyvodou kde ide hadica vytekal olej a som chcel vediet ci tam ten olej ma byt alebo nie. no tak ale to je dostavba do novych aut si myslim ze do 20 rocneho si to nikto neda robit u profesionalov.Jojo, já si to blbě přečetl, ale každopádně už to, že ten kompresor začal téct může být známkou, že tam něco není v pořádku. To uvidíš, jak ho rozebereš, jestli bude vevnitř trochu do fialova, tak mi dáš zapravdu. Ono to s tou klimou není zas tak jednoduché, jak to vypadá. Ne nadarmo začíná cena za její dostavbu na 45000kč, samozřejmě podle auta
Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989
Ja hovorim len o tom co mam v aute a ten predchadzajuci kompresor isiel v pohode 12 rokov tak neni o com. A nikde som nepisal ze sa rozpadol proste bol 5 alebo kolko rokov odpojeny a uz sa nedal rozbehat. tod vseAko som uz raz pisal ziadnu elektorniku ku klime nemam a fungovala bez problemov a to ze sa mi rozpadol kompresor si kde zobral?No právě u klimy ty čidla a elektronika důležité jsou, protože hlídají spínání větráku na chlazení kondenzéru. Jinak se totiž přehřívá chladící medium a tím pádem i kompresor, který se časem rozpadne, jak se stalo v tomto případě.
Ze by z tveho predchazejiciho prizpevku?
Mas pravdu klima ti pojede bez elektroniky tak jak treba i lednicka doma kdyz z ni vymontujes termostat. Jenze prave otazka zni jak dlouho. Staci polovicni unik chladiva a je po kompresoru.
Dle tveho vyjadrovani neni pro tebe nic problem a vse potrebne vis tak proc se pak ptas?
Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989