Kompresor klimatizacie

Více
15 roků 3 týdnů zpět #16 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Kompresor klimatizacie

Ja hovorim len o tom co mam v aute a ten predchadzajuci kompresor isiel v pohode 12 rokov tak neni o com. A nikde som nepisal ze sa rozpadol proste bol 5 alebo kolko rokov odpojeny a uz sa nedal rozbehat. tod vse

Mel bych jednu otazku. Jak dlouho to auto znas?
Jinak pokud je to original zastavba tak tam elektronika je. Bez elektroniky to fiat nedelal.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 týdnů zpět #17 od command
Odpověděl command pro téma Re: Kompresor klimatizacie

Ja hovorim len o tom co mam v aute a ten predchadzajuci kompresor isiel v pohode 12 rokov tak neni o com. A nikde som nepisal ze sa rozpadol proste bol 5 alebo kolko rokov odpojeny a uz sa nedal rozbehat. tod vse

Mel bych jednu otazku. Jak dlouho to auto znas?
Jinak pokud je to original zastavba tak tam elektronika je. Bez elektroniky to fiat nedelal.

Tusim ze od 97 ho mame lebo to bolo ocinove a neviem ci je to original kedze tam kde bola klima sa nerobili siberi a siber je original fiatacky

Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989

Více
15 roků 3 týdnů zpět #18 od filip
Odpověděl filip pro téma Re: Kompresor klimatizacie

Jojo, já si to blbě přečetl, ale každopádně už to, že ten kompresor začal téct může být známkou, že tam něco není v pořádku. To uvidíš, jak ho rozebereš, jestli bude vevnitř trochu do fialova, tak mi dáš zapravdu. Ono to s tou klimou není zas tak jednoduché, jak to vypadá. Ne nadarmo začíná cena za její dostavbu na 45000kč, samozřejmě podle auta :?

Lenze on netiekol ked bol namontovany, ale ked som ho vymontoval a polozil som ho na zem tak z vyvodou kde ide hadica vytekal olej a som chcel vediet ci tam ten olej ma byt alebo nie. no tak ale to je dostavba do novych aut si myslim ze do 20 rocneho si to nikto neda robit u profesionalov.

No tak v tom případě buď v klidu, ten olej tam být má. Na kompresoru by měla být ucpávka, kterou se olej nalije před plněním chladivem.
Je jasné, že u 20 let starého auta je pořízení klimy investice převyšující cenu vozu, ale přesto bych to raději řešil s profíkem.A nebo úplně nejlíp prodat staré a koupit nové s klimou :wink:

Více
15 roků 2 týdnů zpět #19 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: Kompresor klimatizacie

Hoši v kompresoru není olej, ale je obsažen v náplni s chl. médiem. Doma, pokud nemáš vybavení to doplnit nejde... jak si přišel na to, že máš málo oleje?
Jezdím ročně na kontrolu klimatizace a mám klid, vždy mě to stojí tak okolo 300Kč, ale dělá mi to známej.
A dodatečná montáž do auta je nesmysl. Jde to, ale většinou to každej vzdal, protože na autě chybí takovejch věcí...
:!:

S tym olejom nemas az tak uplene pravdu. Robil som 2 mesiace s klimami do aut a plnicka naplna klimu 2-3 vecami. 1. chaldivo 500-700g podla auta. 2. olej na mazanie kompresora 5-10g a pripadne reflexnu tekutinu tiez 10-20g... takze olej samotny neni sucastou chladiva....

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
15 roků 2 týdnů zpět #20 od Krtek-NA
Odpověděl Krtek-NA pro téma Re: Kompresor klimatizacie
to ano olej součástí chladiva, ale koluje systémem, nezdržuje se pouze v kompresoru. :wink:

Fiat TIPO ´94 1,9 TD

Více
15 roků 2 týdnů zpět #21 od command
Odpověděl command pro téma Re: Kompresor klimatizacie

Hoši v kompresoru není olej, ale je obsažen v náplni s chl. médiem. Doma, pokud nemáš vybavení to doplnit nejde... jak si přišel na to, že máš málo oleje?
Jezdím ročně na kontrolu klimatizace a mám klid, vždy mě to stojí tak okolo 300Kč, ale dělá mi to známej.
A dodatečná montáž do auta je nesmysl. Jde to, ale většinou to každej vzdal, protože na autě chybí takovejch věcí...

S tym olejom nemas az tak uplene pravdu. Robil som 2 mesiace s klimami do aut a plnicka naplna klimu 2-3 vecami. 1. chaldivo 500-700g podla auta. 2. olej na mazanie kompresora 5-10g a pripadne reflexnu tekutinu tiez 10-20g... takze olej samotny neni sucastou chladiva....

Takze pri plneni samotnej klimi my tam ten olej prida technik nie?

Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989

Více
15 roků 1 týden zpět #22 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: Kompresor klimatizacie

Takze pri plneni samotnej klimi my tam ten olej prida technik nie?

ano

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Vygenerováno za 0.351 sekund