prehriva sa, nekuri

Více
14 roků 11 měsíců zpět #16 od expo44
Odpověděl expo44 pro téma Re: prehriva sa, nekuri
myslis ze ten termostat?? lebo inak uz v lete nebol ten termostat dobry lebo motor sa mi furt zohrial len na dakych 70 stupnov.....idem akurat skusit zlozit termostat a nastartovat to bez termostatu....napojim hadicu priamo do motora co to bud erobit...

TEMPRA 2.0 TDI, motor FIAT CROMA, nove turbo, ide ako diabol :P spotreba 5l

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #17 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: prehriva sa, nekuri
Co by to robilo, bude trvat šíleně dlouho, než se to ohřeje, protože bude naplno proudit voda stále do chladiče.
Jinak já jsem to včera zkoumal u sebe a při dnešních teplotách kolem -5°C jsem měl chladič při jízdě taky úplně studenej, nebyl horkej a prakticky ani teplej, ale hadice ano...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #18 od expo44
PROBLEM VYRIESENY.. :D joo ci som stastny...problem bol v chladici nakoniec...bola vnom zmrznuta voda co nechapem lebo v nadrzke zmrznuta nebola....do chladica neprudila voda kedze bola zmrzla preto pravdepodobne triaslo motorom...dnes som ho vybral..nechal 2hodky pri radiatore zalozil som nazad a vsetko fici. Auto kuri, motor sa pekne chladi...takze parada ale aj tak dik za vsetky rady

Více
14 roků 11 měsíců zpět #19 od Charles
tak fajn...ale neni mi jasné, že to netopilo, to musel být zamrzlý i radiátor, protože to je vlastně taky chladič na malém chladícím okruhu...
no chladič zamrznul zkrátka tím, že chladič má oštiny (tenoučké trubičky) a v nich je malinko vody, kdežto v expanzce je velké množství vody a tak k tomu je potřeba větší mráz, aby to zamrzlo. Každopádně dej si tam podstatně více fridexu!

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
14 roků 11 měsíců zpět #20 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: prehriva sa, nekuri
může zamrznout jednoduše, pokud si nalil nemrzku do expanzky a nenechal si to pořádně protočit, tak se nesmísila voda v chladiči s nemrzkou, a zamrzla, ono je vůbec ošidný lít nesmísenou kapalinu do expanzky, protože to smíchání trvá velice dlouho, je potřeba s tím autem chvilku jezdit, všude to běhá jen úzkýma "trubičkama", není tam žádný velký prostor, kde se může kapalina stékat a tím se to rozmíchání docela pozdrží. Já to pochopitelně dělám úplně stejně, jen sem se nad tím nikdy takhle nezamýšlel :lol:

Více
14 roků 11 měsíců zpět #21 od expo44
no jo dolial som ta 2 litre modreho fridexu tak to uz bude hadam ok...a ja som mal predtym namysli zmrznuty radiator nie chladic som sa sekol...hh lebo voda v expanzke nebola zmrznuta...ale radiator bol..takze to bude presne tak ako pisete- v radiatore su tenke trubicky a jednoducho to zmrzne ovela skor

Více
14 roků 11 měsíců zpět #22 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: prehriva sa, nekuri
ale kvůli radiátoru by se motor neměl přehřívat...
V létě se taky nepřehřívá, když netopíš.
Já bych řekl, že si to měl zamrzlý na více místech, to by vysvětlilo to přehřívání!

Více
14 roků 11 měsíců zpět #23 od Charles

ale kvůli radiátoru by se motor neměl přehřívat...
V létě se taky nepřehřívá, když netopíš.
Já bych řekl, že si to měl zamrzlý na více místech, to by vysvětlilo to přehřívání!

naprosto rouhlasím, podle mě byl zamrzlý i chladič, protože jinak by to nemělo šanci se přehřát... :roll:

• jumbo
14 roků 11 měsíců zpět #24 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: prehriva sa, nekuri
Zajímavé, že to neroztrhlo chladič když tam byla jen čistá voda.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #25 od Charles

Zajímavé, že to neroztrhlo chladič když tam byla jen čistá voda.

ono tam nemusela být čistá voda, ale v tom malém množství, co je v oštině chladiče to promrzne dřív. Ale ono to nemuselo být jako zmrzlé úplně, stačí, když prostě ten mráz z toho udělá hustou kaši jako je med a protlač si to pak tou malinkou trubičkou...

• jumbo
14 roků 11 měsíců zpět #26 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: prehriva sa, nekuri
Když se tak bavíte o té vodě v chladiči.
Co se mi včera ráno stalo. Jedu a naráz se mi rozsvítila ,, nějaká " červená kontrolka se symbolem ventilátoru. Tak mně to rozhodilo, že jsem nebyl schopen ani logicky myslet co to je. Zavolal jsem jipafovi a ten mi hned řekl ať si doliju fridex. :oops: :oops: :oops:

Více
14 roků 11 měsíců zpět #27 od expo44
hmm tak si mal stastie ze s ati nestalo to co mne...ja do ted dekuji bohu ze mi nerozdrbalo chladic...hh :lol:

Vygenerováno za 0.424 sekund