Swap 1.9 TDS za 1.7D
nevím,spoustu už sem toho zapoměl a hlavně už srárnu
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Ze záměny 1,7 na 1,9TD mám osobní zkušennosti. Bloky motoru jsou rozdílné, 1,9 se liší výškou zdvihu a má trochu rozdílné mazání. Vývod na mazání turbodmychadla snad u 1,7 vůbec není (nejen zaslepený). Rozdílné jsou kliky, písty, jiná je i hlava. Měl jsem to bez chladiče oleje a žádný problém s tím nebyl.
Převodovka má jiné zpřevodování. První až třetí stupeň je asi stejný, čtyřka a pětka je delší, delší je ale i celkový převod. Úplně jiné jsou poloosy. Těhlice pasují i z 1,7, kdyby se chtěli zanechat 13" kola. Musí se jen vyměnit ložiska s ...(nevím jak se to jmenuje - je na tom zvenku ložisko, uvnitř drážkování na poloosu a šroubují se k tomu kola ) Pokud se zanechá malá těhlice, pak musí zůstat i s brzdičem a kotoučem 240 mm. Musí se vyměnit pružinotlumič. Jiný je samozřejmě i výfuk a to po celé délce.
Je dobré dát si i servo, zase je to volně zaměnitelné, ale pozor! Musí se vyměnit i sloupek od volantu (na servu je jiné dtážkování).
Legální to není. Odhalení hrozí na emisích, tam to chce mít podchycený. Technická je v pohodě, číslo motoru je stejně schované pod hlavou, překryté hadicemi a nevím, jak by se dalo přečíst Ještě se mi nestalo, že by to technik nějak zvlášť zkoumal.
Praktické zkušennosti: Měl jsem to na 13" kolech, takže s menšími brzdami. Žádné uvaření nehrozí, pokud s tím nehodláte závodit. Zastavení ze 170 km/hod naprosto bez problému. 1,9TD je určitě lepší na dálniční provoz, ale i předjíždění je úplně o něčem jiném.
Fiat Tipo 1.9TDsx pořád plné sil : )
Fiat Punto 1.3isx show car : )
www.puntotuning.eu/fotky/thumbnails.php?album=73
Kájo,bratře ,dám ti jednu otázku .....o atmosféře nebudu mluvit,ale u turba při 3000otáčkách motoru a teoretickém tlaku ve válci 1bar,zústává kompresní poměr motoru stejný :
Skypane sestro nepleteme si tak nahodou kompresni pomer s tlakem ve valcich :
Nevim spoustu jsem toho uz zapomnel a hlavne ja uz starnu to co delas ty neznam
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
ano Rs brácho,spletl sem se a po té uvědomil(vystřízlivel sem )a dál sem se k tomu nevijádřil.člověk nemá někdy psát věci,kdyš příjde nabytý vědomostmi z hospody :stupid:Kájo,bratře ,dám ti jednu otázku .....o atmosféře nebudu mluvit,ale u turba při 3000otáčkách motoru a teoretickém tlaku ve válci 1bar,zústává kompresní poměr motoru stejný :
Skypane sestro nepleteme si tak nahodou kompresni pomer s tlakem ve valcich :
Nevim spoustu jsem toho uz zapomnel a hlavne ja uz starnu to co delas ty neznam
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
Persona non grata.
a to je škoda,až půjde tvoje tělo do hrobu,budeš na sr***anej,že tělu vlastně nic není,a spálej tě jenom kůli banalitě-stáříVidis to se mi stat nemuze neb nepiji nic co ma i jen trosinku alkoholu ve svem obsahu.
do hrobu má jít tělo zhuntovaný.
neber to nijak osobně,nechci se tě nijak dotknout :god:
a to je škoda,až půjde tvoje tělo do hrobu,budeš na sr***anej,že tělu vlastně nic není,a spálej tě jenom kůli banalitě-stáříVidis to se mi stat nemuze neb nepiji nic co ma i jen trosinku alkoholu ve svem obsahu.
do hrobu má jít tělo zhuntovaný.
neber to nijak osobně,nechci se tě nijak dotknout :god:
Neboj nejsem urazlivy.
A kdo mne zna vi ze me telo nepujde do hrobu nezhuntovane je jen otazka kdy tam pujde. Neb jak se rika nevis dne i hodiny jak jsem minuly rok poznal na vlastni kuzi.
Persona non grata.
Jinak Radku, prosím Tě, mohl by jsi se mi ozvat na icq nebo tak? Potřeboval bych s tebou něco probrat...díky
Jo Radek zhuntuje tělo jiným zlozvykem, že? Taky kouří jako darebný kamna, ale aby v tom nebyl sám, tak Dresik je na tom stejně, ne-li i hůř
Jinak Radku, prosím Tě, mohl by jsi se mi ozvat na icq nebo tak? Potřeboval bych s tebou něco probrat...díky
I ty brepto. A tento zlozvyk jsem zrovna nemyslel, mam jiny rika se mu prace, ale pochopim ze todle nekteri neznaji.
ICQ je aktivni pokud teda u neho zrovna jsem.
Koukam se a nic jsi nepsal.
Persona non grata.
no naposled,nedá mi to ještě OT neodpovědět,koukám každý máme nějaký zlozvik,někdo kouří ,někdo si občas přihne a k tomu kouří a někdo koukám docela pěkně práská,že : KájoJo Radek zhuntuje tělo jiným zlozvykem, že? Taky kouří jako darebný kamna, ale aby v tom nebyl sám, tak Dresik je na tom stejně, ne-li i hůř