Jaký motor? :)
- strouhalik
- Autor tématu
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
měl jsem a mám 1.6 DOHC (do dnes spokojenost, spolehlivost výborná, nikdy jsem nezůstal nikde viset). Dál jsem měl 1.9TDs, ten motor mě nenadchnul, ale asi proto, že jsem s ním měl jen problémy, jinak je to prý spolehhlivý pracant. Na 1.7D zapomeň, to je lenoch, žere jako 1.9TD, ale výkon nikde, zase je to atmo a tak jede pořád. Ještě z benzínu jsem chvíli jezdil s 2.0 8V a jako dobrý, živý auto, ale taky si trochu benzínu vezme.
A potom spolehlivost a provozní náklady jsou vždy odvislé od toho, jak se kdo o dané auto a motor stará.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
- strouhalik
- Autor tématu
fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d
jinak sem měl tu čest jezdit se 2.0 16v 107kW a jede to fakt užasně, spotřebu sem nijak neřešil takže nevim, měl sem problém s vačkama ale než sem to pořádně vyřešil tak sem motor prodal
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
- jumbo
Tak přemýšlej o naftě, nebo o plynu. Já osobně bych přemýšlel už taky o novějším autě.
Názor sice možná blbej, ale zato můj.
strouhalik napsal: NO moje tipo je v dost slušném stavu, a co si budem povídat mám ho rád, nejradši bych si ho nechal cele jak je, ale nedokáž se dostat pod spotřebu 13/100 mimo město :/ už si nevím rady tak sháním jiný motor, idealni by byl ten dieasel ja totiž tem benzinum moc nevěřím, ale jestli říkáš , že máš 1,6 DOHC a jsi spokojeny..ak si řikam, že bych to možná zkusil..jakou to má spotřebu a výkon prosím
no ta spotřeba je vysoká, ale takovou jsem měl po koupi tipa taky, respektive 16l/100km a vůbec to nejelo, a problém byl pouze v elektronice, nikoliv v motoru jako takovém. Vyměnil jsem čidla (lambda a tak), některá jsem zrepasoval sám doma, zkontroloval jsem celou kabeláž (dost věcí jsem opravil nebo udělal nově), vyměnil filtry a pak jsem měl klid, auto jezdilo v průměru za těch 7-8litrů kombinovaná a hlavně jelo, nebylo jako chcíplá nudle. Tipo už dneska nejezdí, ale když do něj dám baterku, tak chytne hned.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
- jumbo
Jinak by ,, Enzo " asi už dávno nebyl.
jumbo napsal: Vidím že Charles se nám tady na fóru znovu rozepsal. Tak to můžeme očekávat další nové nápady a hlavně oživení!. Konec konců. taky mně osobně Charles v začátcích hodně pomohl a inspiroval.
Jinak by ,, Enzo " asi už dávno nebyl.
No více méně už tu dělám hlavně tichý dohled, ale když někdo žádá názor, tak mu své zkušenosti klidně napíšu...
A jinak za tu další část díky, jsem rád, že jsme se poznali na sraze a ačkoliv přece jen nepatříš do mojí generace (bohužel ty do trošku starší), tak je s tebou skvělá domluva a tak...
Nové nápady jsou, respektive bych tomu spíše říkal "vývoj", ale to vše se ukáže a určitě se pochlubím, s tipem jsem neskončil a končit nebudu, naopak je to moje srdcová srdcovka
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
- strouhalik
- Autor tématu
tdI?? Tak to jestli narveš do tipa, tak masakerstrouhalik napsal: Děkuji všem, ale moc ste mi teda nepomohli když každá říká něco jiného...já osobně bych se vrhl na tu 1.9 tdi..
Ale teď zase chvíli vážně, 1,9TD je pracant, nečekej od něj zázraky, pokud je v dobrém stavu, moc nežere, celkem jede... Ale je to traktor, na to se připrav, tyhle motory nikdy nebyly tiché a s postupným nájezdem bude jen a jen hůř. Spotřeba je hodně o konkrétním kusu, sám jsem to měl, uměl jsem s tím jet za 5,5-6l, ale taky jsem s tím uměl lítat za 14litrů Motor je to docela choulostivej, především na kvalitu oleje a na zacházení obecně (přece jen, už má svoje km, léta a konstrukce toho motoru nebyla úplně ideální). Teď mám pátým rokem 1,6ku jednovačku a ten motor si nemůžu vynachválit. Nemůžu porovnat spotřebu, protože už to není série a já s tím navíc jezdím jako PRASE, ale co jsem koukal, dá se v pohodě mezi 6-9l na sto... Ale když mu budeš dávat za uši tak jako já, není problém ject za 15...
Pokud bych měl vzít plusy a mínusy těch motorů, tak:
1,9TD + spotřeba, relativní výkon (dneska už mi to přijde líný jako veš, ale tak...), spolehlivost??, dobrá dostupnost dílů (upravené se tyto motory používaly až někam k maree)
1,9TD - náročnější servis (ramena, homo klouby, celkově přední náprava - hmotnost motoru), hluk, kouř, nespolehlivost (to je fakt o kusu, taková loterie), choulostivé na olej, občas odejde turbo
1,6ka - spotřeba (na benzína, při slušné jízdě), rád se nechá vytočit, velmi vysoká spolehlivost (5let bez jediného problému), nenáročné na údržbu, levné díly, jednoduchý motor
1,6ka - spotřeba (pokud jezdíš jako já, máš sem tam nějakou úpravu), choulostivý na těsnost výfukový soustavy, občasné problémy s cukáním (potenciometr)
- strouhalik
- Autor tématu
Jasný, všechno má dvě strany mince... Perfektní auto neexistuje, určitě ne v tomto rozsahu roku výroby... Sehnat dneska Tipo/Tempru v dobrém stavu je už skoro nemožný, kupují si to už jen spotřebáci... Buďto s tím jezdí dokud se to nerozpadne a nebo to věnují mládeži, která s tím nadělá paseky až běda... Já mám Tipouše 5 let, za tu dobu jsem si udělal 2x generálku plechařiny, vyměnil krom bloku motoru snad všecko co šlo a v tuhle chvíli je v tom autě narváno tolik peněz, že bych si za ně koupil ještě jednu audinu, ale nelituju jediný korunky, mám tu káru prostě rád...
Co se týče vzdálenosti, hele od jistý doby říkám, že všecko je kousek, já si pro tu svou potvůrku jel z Prahy do Věrovan (kousek od Olomouce)...
- strouhalik
- Autor tématu