prestavba na olej
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
Rostlinné oleje mají o řád vyšší viskositu, takže hůř tečou, více namáhají čerpadlo a s tím související části vozu. Vtip je tedy v tom, že se auta upravují o předehřívač oleje. Rostlinný olej se nahřeje na cca 70-80C, kdy získá stejnou viskozitu jako nafta a bez problémů teče, kam je potřeba. Pak je možno jezdit na normální rostlinný olej (třeba řepkový, je momentálně nejlevnější) v krámské ceně cca 15 Kč/litr. Zajímavé je, že podle zkušeností řady lidí je spotřeba mírně menší (5-8%), než při jízdě s naftou, motor se tím nijak nepoškozuje, jen je třeba brát čistý olej.
Jestliže se nebude olej dobře spalovat, bude se usazovat v motoru.
Němci .. www.diesel-therm.de/
Slovenská teorie ... www.bioauto.sk/teoria.html
Český experiment .. web.quick.cz/goldwafer/domek/Pohon_Repko...rive_your_diesel.htm
+ odkaz na automotive.europecon.net/
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Fiat Croma TDid
/T/I/P/O/ 1.9 DS r.v.1992 najeto přes 275000km
SCANIA R420 tandem
Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz
nooo,jak dlouho???Nevim jak vsechny, ale 1.7D co jsem videl mela Lucas coz neni na olej moc vhodny. Poznas to podle te casti u vystupu z cerpadla jestli je kulata, nebo hranata. Hrnata=Bosh. Ja s 1,9Td jezdim a zatim dobry
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Co ja vim tak i do Tip se davali bosche...Na olej se da jezdit,ale jen za tepla a jeste je lepsi to redit naftou..Ale idealni to neni..Chce to udelat prestavbu na dvounadrzovej system s predehrevem..Olej se musi zahrat aspon na 70 stupnu aby mel vlastnosti jako nafta pri 0 stupnich..Jestli to tam chces lit bez prestavby tak v lete a redit 70%nafty 30%oleje..Jinak bys mohl najet treba 2 nebo i 10tisic km a pak konec..Premyslejte vsichni o te prvni vete
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Potrubí řešit kolaxiálně-trubka v trobce s odporovým drátem vestředu....
Fiat Tipo 1,9tD,66kW
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
no jo ,ale to uz si to auto pekne zbastlim abych vedl vsude ohrevy,proto radeji budu jezdit v zime na naftu ,nebo bionaftu a pres leto v pohode na olej.
Kolik km jsi na ten olej uz ujel bez prestavby..a s jakym autem????
v autoskole jsem mel tipo 1,7 d s tim jsem najel na veskery ridky oleje co jsou na trhu redeny s bionaftou cca 40 tis km /rok. ted mam kappu 2,4 TDS a do te liju co je po ruce,kdyz neni nafta,ani separ tak pouziju rostlinu. auto mam uz 33 mesicu a najel jsem s nim k dnesnimu dni 89500km. a jinak jsem s kappou byl na benzince jen 4x za tu dobu co ji mam,z toho 2x v chorvatsku a 1x pro bio a 1x pro RO pred mesicem staci?
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz