a jak to topí vám ?

Více
17 roků 11 měsíců zpět #1 od tonna85
a jak to topí vám ? vytvořil uživatel tonna85
Jak vám topí TD? Mam zakrytý chladič z cca 75% a po 7km do dalsího mesta (a sprevysenim cca 100m) jízdy s lehkou nohou, topení na plno na ventilátor na 2 mám teplotu vody 70st C. A nejak se mi to nezdá. Taky se vám to zahřívá tak pomalu???? Nez zacnu topit a foukat na sklo to je vzdycky doba....

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: a jak to topí vám ?
Sice nemam TD, mam 2.0 mne sa este nepodarilo ani pocas dlhsej jazdy dostat teplotu napriklad na 90. vacsinou si ju drzi okolo 65 - 70. Samozrejme v lete v zapche vylezie na 90, ale akonahle idem plynule aj pri nizsej rychlosti zasa klesne na 70. Je mi to trocha divne, ale robi to odkedy ho mam, takze je to asi normalne.

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 11 měsíců zpět #3 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: a jak to topí vám ?
no mě to topí až moc , tak po 5 km ráno + 5 minutách co stojim a škrabu okna mám tak 80°C . termostat se mi otevírá ale nevím jestli funguje čidlo v chladiči. ve městě není problém že mi teplota skočí nad 90. moc se mi to nelíbí musím s tím něco udělat ale nevím co.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 11 měsíců zpět #4 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: a jak to topí vám ?

no mě to topí až moc , tak po 5 km ráno + 5 minutách co stojim a škrabu okna mám tak 80°C . termostat se mi otevírá ale nevím jestli funguje čidlo v chladiči. ve městě není problém že mi teplota skočí nad 90. moc se mi to nelíbí musím s tím něco udělat ale nevím co.

omlovám se , tohle patří spíš k bezínům , nevim co by na nafru řekla moje 1.6 dohc :D :D

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 11 měsíců zpět #5 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: a jak to topí vám ?
mě to taky trvá dlouho než začne foukat teplej vzduch a zdá se mi že to celkově málo fouká na sklo,když sem měl golfa tak ten už po pár minutách stání na místě foukal vlažnej vzduch tak že než sem oškrabal okna tak už nebyla v autě takova zima to fiat vubec nedokáže

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
17 roků 11 měsíců zpět #6 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: a jak to topí vám ?
no ja mam takovou ajimavost: kdyz jsem ho pred cca 2 mesicema koupil tak se teplota po chvilce drzela cca 95 stupnu,ale kdyz jsem menil rozvodovej remen tak bylo treba trochu klepnout sekacem a kladivem po motoru a od ty doby se mi to skoro vubec nechce zehrit-max cca 85,vynimecne 90, mam takovej pocit ze to bude tim,ze puvodne byl asi termostat pripecenej v uzavreny poloze a vubec to nechladilo,ted je pro zmenu asi zaseklej v otevreny poloze...... :) mozna to bude taky tim,ze sem tam nalil takovou brecku co ucpava diry v chladicim systemu ponevadz mi to trochu utikalo u vodni pumpy,ted to asi utesnilo taky ten termostat 8O dnes jsem meril teplotu na hadici volnou rukou uz po cca 2 km a zjistil jsem ze to i za studena propousti do chladice,cize mu to trochu dlouho trva nez se zahreje......jinak co jsem ho koupil tak stale fouka teplej-je jedno na kterou stranu otocim prepinac,cize budu muset asi na jaro rozebrat system ovladacich klapek a kouknout se co tomu chybi,jinak nevi nahodou nekdo co muze byt spatne kdyz to nechce foukat studenej?

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 11 měsíců zpět #7 od gotie
Odpověděl gotie pro téma Re: a jak to topí vám ?
Sice mam 16tku benzin ale teplotu mam taky na 70 pri normalni jizde kdyz to valim tak de az na 90% ale asi je to normalni.
Nevim :wink:

Tipo 1.6ie Dohc 66kw DGT

STRACH JE ZLODĚJ SNŮ
www.tandemoveseskoky.cz

Více
17 roků 11 měsíců zpět #8 od mt-tuning

Sice mam 16tku benzin ale teplotu mam taky na 70 pri normalni jizde kdyz to valim tak de az na 90% ale asi je to normalni.

praveze ja ked ho zacnem valit, tak ta teplota ide este nizsi ako 70. zeby to az tak dobre chladilo?

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 11 měsíců zpět #9 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: a jak to topí vám ?
takze vidim ze vsem to topi stejne blbe....pokud jedu streku treba 60km a jedu opravdu velice "slusne" a topim u toho tak vic jak 70st teplota nevyleze.A to uz musi byt motor pekne prohraty.Navic-ikdyz se couram po meste a jdu s teplotou k 90,topeni na max vetrak rekneme na 3,porad udrzim ruku pred ofukem.Kdyz to srovnam s Felicii 1.9D (VW),se kterou jsem neco najezdil za rok ve firme, tak ta opravdu topila nekecam po minute a po 10minutach jizdy nebylo mozne udrzet ruku pred vydechem.Sel tak horky vzduch ze bych si spalil ruku.
Ze by italove nepocitali s teplotami kolem 0 a nize????V cem muze byt problem?poddimenzovane topeni(vlozka-radiator),nebo nejak jinak staveny termostat?(ze by byl porad trochu pootevreny?)
Mam v planu sehnat cele teleso termostatu,kuchnout ho a nejakym zpusobem tam naprasit termostat z favorita.ten otvira pri 87st.A pak by se videlo.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #10 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: a jak to topí vám ?
Tak me topi cca po 5 km a taky mi vetsinou neleze moc nad 70°C. Ale me uplne staci jak to topi. Kamarad mel stary uno v dieselu, to teprve netopilo.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
17 roků 11 měsíců zpět #11 od vejvy.f
Odpověděl vejvy.f pro téma Re: a jak to topí vám ?

praveze ja ked ho zacnem valit, tak ta teplota ide este nizsi ako 70. zeby to az tak dobre chladilo?

Pokud s vyšší rychlostí klesá teplota, je na 100% špatnej termostat.

FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i

Více
17 roků 11 měsíců zpět #12 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: a jak to topí vám ?
takze je to na 100% termostat.nechal jsem to za studena cvakat asi 8minut.teplota byla kolem 50 a hadice k chladici byla vlazna.a pak taky s vyssi rychlosti klesa teplota.je to urcite termostat.v prodejne dilu mi rekli ze maji jen cele teleso v hliniku.cely kus.jde to vubec rozdelat?jeste jsem se nato nejak moc nedival.nebo je to snad jeden slity kus?rozdelaval to nekdo?

Více
17 roků 11 měsíců zpět #13 od gotie
Odpověděl gotie pro téma Re: a jak to topí vám ?
Mne to rozdelat jde, ale nektere tipy to maj jako jednokus.

Tipo 1.6ie Dohc 66kw DGT

STRACH JE ZLODĚJ SNŮ
www.tandemoveseskoky.cz

Více
17 roků 11 měsíců zpět #14 od mt-tuning
musim na to aj ja hodit okom, co bude s tym termostatom.

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 11 měsíců zpět #15 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: a jak to topí vám ?
no ja to necham tak,aspon se motor neprehreje :D mozna az prijde jaro se zacnu taky trochu v tom vrtat ale zatim jsem rad ze to jede....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Vygenerováno za 0.541 sekund