a jak to topí vám ?

Více
17 roků 11 měsíců zpět #16 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: a jak to topí vám ?
Tak sice mám benzín a vše v digi, ale topení mi jde prakticky po 2,5km.
pokud se auto nezahřejem na 90c tak je prostě špatny remostat!

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #17 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: a jak to topí vám ?
Mám termostat asi 2 roky starý a pracuje normálně. V létě mi to ukazuje stejnou teplotu jako v zimě - tak to musí být.
Žádny zakrývání chladiče nepoužívám.
Ale něž mi auto začne topit tak ujedu asi 15km. Je to šílený, ale z fiatu už jsem zvyklej. Moje další auto bude mít nezávislé topení.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #18 od jirk
Odpověděl jirk pro téma Re: a jak to topí vám ?

no ja to necham tak,aspon se motor neprehreje :D mozna az prijde jaro se zacnu taky trochu v tom vrtat ale zatim jsem rad ze to jede....

No ono nepřehřeje-tím,že jezdíš na nějakých 70 st.C,tak motoru zrovna moc nepřeješ,má chodit kolem 90 st.,na tu teplotu je to konstruované.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #19 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: a jak to topí vám ?
to je sice pravda,ale aspon je olej hustejsi,a lepsi drzi na stenach,a co se tyce rozdilu 20 stupnu neni to az tak hrozne....kdyz se zehreje na 70 a motor uz nedymi tak spaluje dokonale,cize nejake viditelne opotrebeni nehrozi

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 11 měsíců zpět #20 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: a jak to topí vám ?
Pracovni teplota dieselu od Fiata ma byt kolem 80°C.
Motor je na tuto teplotu konstruovan.
Toleranci pole jednotlivich skupin motoru jsou zvolena s ohledem na pracovni teplotu.
Pohyblive funkcni casti motoru pri provozu pod pracovni teplotou podlehaji vysokemu opotrebeni a maji vysokou spotrebu paliva.

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
17 roků 11 měsíců zpět #21 od vejvy.f
Odpověděl vejvy.f pro téma Re: a jak to topí vám ?

Pracovni teplota dieselu od Fiata ma byt kolem 80°C.
Motor je na tuto teplotu konstruovan.
Toleranci pole jednotlivich skupin motoru jsou zvolena s ohledem na pracovni teplotu.
Pohyblive funkcni casti motoru pri provozu pod pracovni teplotou podlehaji vysokemu opotrebeni a maji vysokou spotrebu paliva.

Jj, to je pravda FIAT diesel má provozní teplotu kolem 80°C
A jelikož teploměry chl. kapaliny nejsou zrovna nejpřesnější, tak může být vše v pořádku i když ukazuje těch 70

FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i

Více
17 roků 11 měsíců zpět #22 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: a jak to topí vám ?
No a za jak dlouho by se měl tedy motor (cca počet km) dostat na svoji pracovní teplotu u benzínu, v tomto počasí lehce nad 0 ? Mám pocit, že mi to trvá docela dolouho, než se zahřeje a na 90 se dostanu jen stěží :cry: No a všímám, že dýmí docela delší cestu po startu. Ale zase topím skoro hned, takže termo by mohl být v poho, tak nevím. Źe by digi ukazoval špatně?

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 11 měsíců zpět #23 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: a jak to topí vám ?
Zdravim!

No ja mam 1.7D, ale hreje to uz po 2km kludnej jezdy,vtedy mam tak 2 palicky na teplomeri a a asi po 5 km to uz mam 4 palicky a uz je to celkom fajn. a nejak 6-7km pekne 90C. Chladic nemam vobec zakryty a takto nejak sa mi to hreje v tychto obdobiach ke dje teplota okolo 0C

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #24 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: a jak to topí vám ?
Zdravim!

No ja mam 1.7D, ale hreje to uz po 2km kludnej jezdy,vtedy mam tak 2 palicky na teplomeri a a asi po 5 km to uz mam 4 palicky a uz je to celkom fajn. a nejak 6-7km pekne 90C. Chladic nemam vobec zakryty a takto nejak sa mi to hreje v tychto obdobiach ke dje teplota okolo 0C

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #25 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: a jak to topí vám ?
Poslyšte, mě by zajímalo, jak vám to topí na nohy. Mně se zdá, že moc ne, když přepnu na topení k nohám, zdá se mi, jako by to topit přestalo.
Mám nad tím hloubat, nebo je to normální?

(Ono to asi bude normální, já to totiž srovnávám s předchozím autem, které mělo výdechy pro topení na nohy u podrážek, ne v půlce lýtek jako Tipo a Uno.)

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 11 měsíců zpět #26 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma na nohy netopi snad nikomu
no na ty nohy opravdu nic moc.v jinym aute jsem po chvili citil teplo.u meho tipa ne(pokud ho mam teda po pulhodine jizdy zahrate Usmívající).

Jo nemel by nekdo motor TD na ND???Potreboval bych stary klidne nefunkcni termostat. Lepe receno jen obal.Ale co kdyz je to zalite...Kdyby neco nekdo vystrachal napiste pleas na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Více
17 roků 10 měsíců zpět #27 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: a jak to topí vám ?
na nohy mě to fouka pořad at přepnu topení kam chci a dam jen na nohy tak po chvilce to musim přepnout se to neda vydržet

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Vygenerováno za 1.105 sekund