Výměna motoru 1.7D

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od Patrik Smutný
Výměna motoru 1.7D vytvořil uživatel Patrik Smutný
Zdar Fiaťáci,potřebuju radu,moje Típko 1.7 motorově ok ale karoserie je kaput :? Tak se chci zeptat jestli je možný přehodit motor do jakéhokoliv tipu Fiata Tipo.Moc díky za radu :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
Ano je to možné :) Kastle je stejná pro všechny motorizace. Akorát kabelové svazky se mohou lišit.

A toto téma přesouvám to správné sekce.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
a co naopak moje kastle je ok,ale motor zjevně dosluhuje. mam 1,4ie ale co kdybych tam chtel dát třeba 1,6bude pasovat ?a co papírově jak se to pak přepisuje a co za to ouřadové chcou teda kolik?taky jsem slyšel něco o výmazu motoru,ale tak úplně nechápu o co de.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od Dave_Pv
Odpověděl Dave_Pv pro téma Re: Výměna motoru 1.7D

a co naopak moje kastle je ok,ale motor zjevně dosluhuje. mam 1,4ie ale co kdybych tam chtel dát třeba 1,6bude pasovat ?a co papírově jak se to pak přepisuje a co za to ouřadové chcou teda kolik?taky jsem slyšel něco o výmazu motoru,ale tak úplně nechápu o co de.

Výmaz motoru ti udělají a můžeš si tam dát jakokoliv, ale musí to být stejný TYP-kód motoru!!!! (1,4...1,6...atd) Jinak ofiko přestavbu z 1,4 na 1,6 ti asi nikdo neudělá . Co vím, tak se dá udělat přestavba pouze ze silnější verze na slabší ;-)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
u dieselu to jde z 1,7 na 1,9 ,protože blok motoru je stený a tím pádem i typové číslo motoru(tzn.prních pár čísel)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #6 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Výměna motoru 1.7D

u dieselu to jde z 1,7 na 1,9 ,protože blok motoru je stený a tím pádem i typové číslo motoru(tzn.prních pár čísel)

Blok motoru 1,7D a 1,9TD není stejný.

Na diesla můžeš použít karoserii v podstatě z čehokoliv, vyměníš akorát přední kabelový svazek (nebo doděláš žhavení), přední pružiny s tlumiči a přístrojovku.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #7 od libenak
Odpověděl libenak pro téma Re: Výměna motoru 1.7D

Na diesla můžeš použít karoserii v podstatě z čehokoliv, vyměníš akorát přední kabelový svazek (nebo doděláš žhavení), přední pružiny s tlumiči a přístrojovku.

Pozor na nutnost výměny nárazníku kvůli přístupu vzduchu k intercooleru. (nebo aspoň nějak do toho benzínového vyfrézovat patřičně velké otvory :lol: )

Více
17 roků 3 měsíců zpět #8 od MichalW
V současnosti mám na autě nárazník bez díry k intercooleru a nějaký úbytek výkonu po výměně nárazníku jsem nezpozoroval.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od Marco Bartoli
Odpověděl Marco Bartoli pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
Pokud vás teda chápu dobře, tak je možnost přehodit motor 1.7 D na 1.9 D jen na vymaz. Ty čísla pak budou sedět? Nebo jak se dá tohle řešit? Šel by vůbec napasovat 1.9D místo 1.7D? Co vše by se muselo upravit nebo vyměnit?

Fiat Tipo 1,7D 1988 zakoupeno 1.6.2007. Doinstalovaný interiér z 2.0 16V.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #10 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
já to mám předělaný z 1,7 na 1,9 a mělo by to jít bez výmazu,jen přehodíš motory,ale i převodovku a polosy taky spojku s starter

Více
17 roků 3 měsíců zpět #11 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: Výměna motoru 1.7D

Pozor na nutnost výměny nárazníku kvůli přístupu vzduchu k intercooleru. (nebo aspoň nějak do toho benzínového vyfrézovat patřičně velké otvory :lol: )

Ten nápor chladného vzduchu na směnnou plocu intercoleru je dost znát :!:
Já měl IC bez těch okolních plastu pro přívod vzduchu od nárazniku.
Po doplnění těch náfuků to líp jede a míň hulí :)

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
17 roků 3 měsíců zpět #12 od MichalW

Pokud vás teda chápu dobře, tak je možnost přehodit motor 1.7 D na 1.9 D jen na vymaz. Ty čísla pak budou sedět? Nebo jak se dá tohle řešit? Šel by vůbec napasovat 1.9D místo 1.7D? Co vše by se muselo upravit nebo vyměnit?

Teoreticky by to šlo jen na výmaz, ale řekl bych, že typové označení motorů je odlišné. Já mám v 1,7 taky 1,9 a musel jsem přerážet číslo i označení motoru. Ale už si to tak nepamatuju a ono stejně na to číslo není moc vidět. Je pěkně schované pod hlavou a za hadicema.

A 1,9 má oproti 1,7 úplně jinak vyřešeno sání, to by se muselo přehodit vše, ale problém by to nebyl.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #13 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
Typ je to určitě jiný. Na evidenčce, nebo STKčku to poznájí a vyhodí tě :roll:

A výmaz se dělá jen na číslo, ne? Číslo motoru se už nesleduje, takže klidně můžeš měnit motory o sto šest, ale typy by měli sedět, alespoň podle mě.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #14 od DrozD
Odpověděl DrozD pro téma Re: Výměna motoru 1.7D
cus mam dotaz mam tipo 1,6 dgt v papirech mam psanej typ motoru 24.c.2048 ale v kare mem 24.c.2000 a potrebuju to nejak prihlasit a kvuli tomu mne to nedaj na evidencni kontrole tak jak a kde se dela prepis motoru nebo papiru??nevim....a jak funguje ten vymaz cisla motoru moc dik za rady 8)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #15 od bombastiq
Odpověděl bombastiq pro téma Re: Výměna motoru 1.7D

cus mam dotaz mam tipo 1,6 dgt v papirech mam psanej typ motoru 24.c.2048 ale v kare mem 24.c.2000 a potrebuju to nejak prihlasit a kvuli tomu mne to nedaj na evidencni kontrole tak jak a kde se dela prepis motoru nebo papiru??nevim....a jak funguje ten vymaz cisla motoru moc dik za rady 8)

číslo motoru se ošmirgluje aby bylo čisté pak se zlehka zabrousí
a přetře se kyselinou na letování nejlépe druhý den znovu
po týdnu motor umejt vapkou !!!!!!!!!!!!!
a pak jseď na evidenčku (jinou než si byl )

číslo motoru nečitelné, a už nemusíš řešít problémy do budoucna :D

/F/I/A/T/ tipo 1,9 tds -opět jede
jako z praku Díky WR8 :)

Vygenerováno za 0.502 sekund