co když praskne rozvodový řemen?
v hlave je v haji 6 ventilu, oprava by vysůa cca 6500 s otlakovanim a brusem. potom prasknul ten mostek co drzi vacku,a ten samostatne nejde sehnat, a vacka je taky ojeta.oprva vacky je cca 600,- jeden konik a ma jich celkem 10 takze asi tak. ale u me je to vyreseny jinak, sehnal se cela komplet hlava i s ventilama , jen se nechala otlakovat a brousit 1000,- a zacne se dnes montovatno a na kolik to tak vyjde v dílech? hlava je v poho? nebo je rozmlácená? Jsou hezký razítka...
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Od koupě auta sem rozvoďák neměnil a to už je 53tis. Dle slov majitele rozvody byly dělány před koupí, ale věřit se tomu nedá. Pomalu začnu šetřit na nové rozvody.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
hezký fotky vzpoměl sem si kdyš mi zpadla nap.kladka na Prismě,tak ty fotky mě řekli hodně(nebylo těch ventilů tolik,jen 8ks),ale za to taky všechny narovnané a ty futra vodítek taky praskaly při pokusu vyrazit ventil ven,pokoušel sem se to totiž dělat sám,v dílně a bez lisu to prostě není možný udělat,a nakonec mi palici dělaly v autodílněNo dám čerstvú skúsenosť....
Kamoš šiel ku mne do BA, šli sme niečo porobiť na jeho Brave 1,6 16ventil nový výfuk a tak, šiel zo stredného slovenska, cca 200 km, bol odomňa asi 20 km, rosypala (vypadali všetky guličky) sa mu vodiaca kladka....
Rýchlosť niečo okolo 80-ky trošku zaklepalo zdochlo a bolo...
Po demontáži hlavy všetkých 16 ventilov pekne do jednej výšky zaklepané a zohnuté.
Oprava: nové ventily + vodítka cena 16 000 SK,- (s DPH)
+ samozrejme rozvody, tesnenia a to okolo
Dám nejaké foto do galérie
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=7610
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Panda 750
FIAT 128 A
Tipo 1,4 ie
Tipo 1,6 16V
Tempra 1,9TDs
Regata 1,9TDs
nazdar hosi! ja nemam tipo ani tempru no v moji regate je 1,9tds z jedniho ze spominanich vozu. chtel bych se zeptat jestli to je obrovskej pruser kdyz mi strelil rozvodak pri volnobehu. Neslisel sem zadnou ranu ani nic osklive, jen zhasnul motor. zatim sem si nenasel cas sundat hlavu....
myslím, že to bude rovnaké, ako v predošlých prípadoch, tá sila piestov je veľká....
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
První věc co jsem na autě dělal byl rozvoďák.
Já taky. Na KAŽDÉM které jsem kdy koupil (krom starých škodovek, ty mají řetěz).
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
nemá někdo zkušenost co by to mohlo být nebo neví někdo co s tím? Děkuji za odpovědi jsem amatérka, rady prosím pište laicky
Ahoj, no podle všeho se Ti potkaly ventily. Pročti si o tom třeba tady tohle celé téma od začátku a nebo ještě třeba tady:zdravím všechny. Mám problém praskl mi za jízdy rozvoďák, ten jsme vyměnili, všechno jsme nastavili podle rysek, čerpadlo, vačku i písty motor sice běží, ale jsou slyšet ventily a když přidám plyn tak to připomíná u benzínu rozštelovanej předstih a motor se klepe jak sulc.
nemá někdo zkušenost co by to mohlo být nebo neví někdo co s tím? Děkuji za odpovědi jsem amatérka, rady prosím pište laicky
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...mp;highlight=ventily
Je to tam celkem dobře popsané...
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
To se 100% ohly ventily a udelaly i pekne obtisky do pistu..Takze sundat hlavu a budes mit jasno
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Hmm .. tak jsem moc nenašetřil a najeto > 110.000km na rozvody.Trochu morbidní téma a čem se tu bavíme
Od koupě auta sem rozvoďák neměnil a to už je 53tis. Dle slov majitele rozvody byly dělány před koupí, ale věřit se tomu nedá. Pomalu začnu šetřit na nové rozvody.
Měl bych s tím možná něco dělat
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
No já jsem ted v klidu, rozvody 14 dní a 1000km staré
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz