naměřené hodnoty

Více
16 roků 9 měsíců zpět #1 od radioRH
naměřené hodnoty vytvořil uživatel radioRH
dnes odpoledne sem šel startovat auto stoji od patku venku a baterka pred startem ukazala 11.85V při žhaveni to spadlo na 10.64V a při startu na 8.50V a po chytnutí to hned vyběhlo na 13.7V neskoušel ste to nekdo měřit esi ty hodnoty sou normalni nebo ne auto mi totiž začalo docela s těžka chytat tak nevim esi neni nějakej přidřenej starter jelikož tam dam jinou stejně silnou baterku a je to uplně stejné

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #2 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: naměřené hodnoty
Co žhavičky?

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 9 měsíců zpět #3 od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: naměřené hodnoty
ty vykyvy napeti jsou dle me uplne v normalu, musis brat v potaz ten fakt, ze pri zhaveni to tahne vsechno akumulator, zhavice berou nemaly proud, kdyz k tomu prictes jeste odber v radu stovek amper od starteru, tak to spadne i na nizke napeti, nez zacne dobijet po nastartovani alternator...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #4 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: naměřené hodnoty
ale co sem to koupil tak sem měl pořad zaple světla a startoval i s něma a bez problemu ted když je necham rosvicene při startovani tak mam co dělat starter začne točit hrozně s těžka minulou zimu při -20 nebyl problem nastartovatž a ted už při deseti to ma co točit štěstí že letos zatím tolik nemrzne

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma proudy
mám pocit že ty skoky napětí se tady už řešily, a pokud to vyskočí zpátky tak je to dobré. ohledně startování můžeš mít už odrovnaný startér a taky žhavičky, nedávno jsem měnil obojí, protože už jsem to nenatočil a taky to šlo ztěžka až to kleklo. a taky startuj bez světel

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6 od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: naměřené hodnoty
radioRH
no, me jen tak letmo prijde, ze to co popisujes je presna definice KO aukumulatoru :lol: :lol: :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: naměřené hodnoty
nemusí bejt aku hned KO, ale chce to dělat údržbu, zkontroluj hladinu elektrolytu, případně doplň destilku a dobij ji, dá se zachránit ;) Mě to takhle dělalo taky, a po této údržbě mi fungovala další 2 roky :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #8 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: naměřené hodnoty
ten akumulátor by si zasloužil kloudně nabít, když nemá na prázdno ani 12V tak to je fakt vytlučenej. Nemusí být ještě v háji ale rozhodně mu to neprospěje, když je v háji článek tak má tak 10,5V na prázdno.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #9 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: naměřené hodnoty
ta baterka je dolitá a nabytá startovani se za tu dobu nijak od nabití nezměnilo obě ty baterky sou teda starší ale nevim jak dlouho že by byli obě v háji

Více
16 roků 9 měsíců zpět #10 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: naměřené hodnoty
...ja si tiež myslím že je baterka v čude...alebo Ti prebíja štartér niekde na rotore

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 9 měsíců zpět #11 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: naměřené hodnoty

ta baterka je dolitá a nabytá startovani se za tu dobu nijak od nabití nezměnilo obě ty baterky sou teda starší ale nevim jak dlouho že by byli obě v háji

Tak už jsou načnuté desky a neudrží napětí při maximálním proudu, každopádně pokud víš, jak na tom baterka je, neřešil bych to pokud normálně nastartuješ. Pak bych šel do nové. Články jsou všechny funkční a to je podstatné.
Existují různé "zaručené" postupy jak ještě baterce pomoct, ale já tomu moc nevěřím. Některé jsem zkoušel u první baterky ale ta měl ašpatný článek nepomohla jí ani svěcená voda :lol:
Zkoušel jsem výměnu elektrolytu, peroxid vodíku a nic nepomohlo...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #12 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: naměřené hodnoty
tiez sa priklanam k nazoru ze je v haji bateria. ono pri zatazi baterky pri startovani by napätie nemalo klesnut pod 10V a ty pises ze mas pri starte 8,5V co sa mi zda ze uz je bateria v haji :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od skypan
Odpověděl skypan pro téma naměřené hodnoty
bjukemene asi ses přepsal(myslel si alt.ne?)

...ja si tiež myslím že je baterka v čude...alebo Ti prebíja štartér niekde na rotore

možná by stálo za to čihnout do vnitř startéru apokud nezjistíš větší závadu tak ho alesom vymejt,třeba jen víčko bejvá od uhlíků hodně mastnej prachem,nevím jestli je to vodivý a tím tam vznikaj nějaké přechody???? :)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 9 měsíců zpět #14 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: naměřené hodnoty

t pri startovani by napätie nemalo klesnut pod 10V

v múdrej knihe sa píše, že pri štartovaní môže hodnota napätia na batérii klesnúť až na 9,5V :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 9 měsíců zpět #15 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: naměřené hodnoty

t pri startovani by napätie nemalo klesnut pod 10V

v múdrej knihe sa píše, že pri štartovaní môže hodnota napätia na batérii klesnúť až na 9,5V :roll:

no neviem mne vzdy kazdy hovori ze by to nemalo klesnut pod 10V ale toho pol voltu nie je az tak moc. len radioRH pisal ze ma pokles az na 8,5V co sa mi zda ze uz je moc a preto bud treba nabit dobre bateriu alebo je K.O. :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Vygenerováno za 0.506 sekund