vacky TD?vic druhu?

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od tonna85
vacky TD?vic druhu? vytvořil uživatel tonna85
je mozne ze je vic druhu vacek?ted jsem menil hlavu a motor se chova uplne jinak.stara hlava byla praskla,tudis to obcas docela vrelo.nicmene motor me sel krasne tocit ke 4tis ot.

dal jsem druhou hlavu i s vackou co na ni byla a chova se to uplne jinak.
vubec se tomu nechce pres 3000ot.

obe meli serizene ventilove vule dle prirucky.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: vacky TD?vic druhu?
No a jak na tom ta vačka byla? je docela dost možné, že je omletá a tak se málo otevíraj ventily....u mě to dělala výfuková, málo se otevíraly ventily a výkon i tah šel docela dolů

další možnost je, jestli jste správně nastavily rozvody a není to třeba o zub nebo dva jinak, to taky dělá hodně

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: vacky TD?vic druhu?

No a jak na tom ta vačka byla? je docela dost možné, že je omletá a tak se málo otevíraj ventily....u mě to dělala výfuková, málo se otevíraly ventily a výkon i tah šel docela dolů

další možnost je, jestli jste správně nastavily rozvody a není to třeba o zub nebo dva jinak, to taky dělá hodně

zatím jsem je nemeril,obe vypadaji uplne stejne dobre,vymlete se nezdaji,skusim je premerit jestli nemaji jiny zdvih.
podle me pokud by to bylo o zub nebo dva,se to mozna potka,nebo by to nejelo vubec.jeste me neco napada-kolecko na vacce jsem pouzil z moji vacky.maji vsechny stejne rysku vuci klinu na vacce?

jeste abych to upresnil-na 1. 2. 3. na rovine to docela jde vytocit i ke 4tis,ale proste to netahá do sedáku jako predtím.jezdim porad stejnou trasu a vim ze v urcitem useku jsem jezdil na 4 plny plyn a pred horizontem jsem dosahoval 4tis ot.ted neco pres 3tis. ot.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od Charles
Kolečko na vačce je stejný, ale bacha na to, lze ho snadno otočit a pak je ryska jinde....stalo se mi to u mého TD, natočit to šlo a jelo to, nepotkalo se to, ale bylo to šílený, klepalo se to a akcelerace nikde....ale že to byla sranda hledat příčinu.
A pokud jsou rozvody o zub jinak, tak by to jelo skoro normálně, ale blbě by to táhlo atd. Mě než se TD potkalo, tak bylo poznat jak se hádaly písty s ventilama, tlakovalo to do výfuku, hulilo jako studená karosa při mínus 15° a skákalo to jako koza

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od tonna85

Kolečko na vačce je stejný, ale bacha na to, lze ho snadno otočit a pak je ryska jinde....stalo se mi to u mého TD, natočit to šlo a jelo to, nepotkalo se to, ale bylo to šílený, klepalo se to a akcelerace nikde....ale že to byla sranda hledat příčinu.
A pokud jsou rozvody o zub jinak, tak by to jelo skoro normálně, ale blbě by to táhlo atd. Mě než se TD potkalo, tak bylo poznat jak se hádaly písty s ventilama, tlakovalo to do výfuku, hulilo jako studená karosa při mínus 15° a skákalo to jako koza

jak to myslis otocit?to prece nejde,kdybys ho dal naopak,nebyla by remenice v ose z cerpadlem a kladkou ne?

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od Charles

jak to myslis otocit?to prece nejde,kdybys ho dal naopak,nebyla by remenice v ose z cerpadlem a kladkou ne?

normálně to rozvodový kolo na vačce jde otočit úplně bez problémů a sedí stejně, jen je rozdíl v poloze rysky...já mám teď na tomhle motoru dokonce dvě a jdou otočit taky, ale pak se nepovede nastavit rozvody :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od tonna85

normálně to rozvodový kolo na vačce jde otočit úplně bez problémů a sedí stejně, jen je rozdíl v poloze rysky...já mám teď na tomhle motoru dokonce dvě a jdou otočit taky, ale pak se nepovede nastavit rozvody :)

porad ti nerozumim.prece je tam otvor pro klinek,ledaze by jsi myslel otocit jakoby vhzuru nohama to kolecko.ale to bys potom nevidel rysku,ta je jen z jedne strany,ze strany deklu na rozvody.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: vacky TD?vic druhu?
a nebude to spíš čerpadlem jak vačkou?,třeba o zub,jinak otočit vačkové kolo taky pochybuju že de,je tam na něm klinek,aten by si nesedl,kdyby bylo otočené jinak to kolo

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od Charles
Chlapi, věřte mi, že to jde otočit...ryska na vačkovym kole je z obou stran :!: a u dvouvaček jsou kola A a B a každý má rysku o malinko jinde :) klínek tam sice je, ale ten ti nezabrání abys kolo otočil obráceně...samozřejmě myslim otočení ne na klínku v ose otáčení kola, ale otočit samotný kolo podle svislý osy :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od tonna85

Chlapi, věřte mi, že to jde otočit...ryska na vačkovym kole je z obou stran :!: a u dvouvaček jsou kola A a B a každý má rysku o malinko jinde :) klínek tam sice je, ale ten ti nezabrání abys kolo otočil obráceně...samozřejmě myslim otočení ne na klínku v ose otáčení kola, ale otočit samotný kolo podle svislý osy :)

pujdu to kolecko shodit abych se ujitil ze na TD je ryska jedna :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: vacky TD?vic druhu?

jenze charlesy on ma TD a to je prece jednovacka, tim padem je tam klinek a nasadi to jen na nej. ale kdyz sme u te zameny tak vim jak to je u myho motoru 2,4 td. kdybych dal jiny vackovy kolo tak musim zkoumat abych to dostal do strihu,bo kazdej motor to ma jinak :lol: na mym motoru je to 6 zubu od rysky kamos to ma 4 zuby a dalsi kappa co jsem delal byla 2 zuby. ted delam marenu a ta to ma nastesti zub na rysku :lol:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 7 měsíců zpět #12 od Tomas-Oaza
takze tonny 85 dej tam kolecko ktery bylo k te hlave a vacce, to by snad mohlo pasovat

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 7 měsíců zpět #13 od Charles
Já jsem se s TDečkem natrápil až až, a s rozvodama taky, takže o tom vačkovym kole vim, že jde obrátit. ryska je na obou stranách. Vy mě asi nechápete jak myslim otočit. klínek je na všech vačkách i výřez na kole na klínek je jeden. Ale kolo má dvě strany :!: a obě pasují na klínek, jenže pak je jinde ryska.
Naposledy když jsme dělali rozvody na mojí DOHC, tak jsem se nepodíval jak byly kola a jedno jsem taky otočil a nemohli jsme se s Jendou dopachtit ke správnému nastavení. Ještě že tam byl motor na ND a tam jsme se podívali jak mají být kola, kterou ryskou na plech a kde je kolo A a kde B (každé má jinde rysku vzhledem ke klínku)...pak to bylo hnedka

Více
16 roků 7 měsíců zpět #14 od Tomas-Oaza
tak u mne teda kolo obratit nejde

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 7 měsíců zpět #15 od tonna85
takze problem vyresen.vic druhu vacek asi neni,cely problem byl v tom,ze rozvod byl spatne nastaveny o zub.pri nastavovani na klice jsem mel za to ze ryska je ten nalitek.jenze o kousek zpatky je tam schovany trojuhelnicek - prava ryska.timpadem to melo velice maly predvstrik,cudilo to a cele to bylo blbe.po serizeni predvstriku na stolici opet tipo lita jako z praku az do 4tis ot.

Vygenerováno za 0.067 sekund