Vymena spojky - ako na to?

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od zefo
Vymena spojky - ako na to? vytvořil uživatel zefo
Zdravim pani,

nakolko moje tipko beha dalej aj vdaka tomuto skvelemu foru, obraciam sa opat na Vas s malym problemom.
Autom pri rozbiehani (zaradena 1ka) trha ako keby ma niekto tlacil pneumatickym kladivom. Pri ostatnych prevodovych stupnoch je to uz v poriadku, resp. necitit to. Spojka zatial nesmyka, ale bolo mi povedane ze vymena ma neminie.

Co vy na to, je to v spojke, alebo mozu to byt silentbloky(?) motora?? Co obnasa vymena spojky, na co si treba dat pozor. Nejake manualy mam - na tipo a aj na bravu,mareu. Poradim si aj bez pripravku na vystredenie spojky?

Dakujem.

Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od mt-tuning
pouzivajte prosim tlacitko hledat.. tieto tema su tu uz nekolikrat....

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?
A jak je na tom pedál spojky? kde ti zabírá? Dole nebo až nahoře? Dělá to i když řadíš zpátečku? Je jen možné, že by chtěla více přitáhnout ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od zefo
Odpověděl zefo pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?
Charles: spojka zabera od spodu a trha to aj ked sa rozbieham na zpatecke.

mt-tuning: vyhladavanie som samozrejme pouzil, odtial som sa dozvedel o aj o tych silentblokoch. bohuzial rady a tipy ako spojku vymenit a ci pouzit nejaky pripravok som nenasiel. ak som to prehliadol tak sa ospravedlnujem.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od mt-tuning
v pohode..

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?

Charles: spojka zabera od spodu a trha to aj ked sa rozbieham na zpatecke.

Dle mě to chce jen správně nastavit a přitáhnout spojku a bude to dobré. Ale mohu se samozřejmě i mýlit. Uvidíme co dál napíšou ostatní ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od BlackJack
Namáš třeba prasklé pružinky na spojkovém kotouči?

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od tomko88
Odpověděl tomko88 pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?
no ja ti nijak neporadím ale spojku budem v dohladnej dobe meniť aj ja tak budem túto tému sledovať

F/I/A/T TIPO 2.0 i.e. ___r.v. 1992____83KW___

Více
16 roků 1 měsíc zpět #9 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?
Pakliže to trhá, může být na vině sjetá lamela s vydřenými nýty a nebo, jak se psalo prasklé pružiny na lamele. Takhle mi trhaly dvě auta a vždy sem našel právě tuto závadu.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #10 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?

Pakliže to trhá, může být na vině sjetá lamela s vydřenými nýty a nebo, jak se psalo prasklé pružiny na lamele. Takhle mi trhaly dvě auta a vždy sem našel právě tuto závadu.

,třeba konkrétně na Lancii mi praskla na přítlačáku pružina a takhle podobně mě to trhalo a až po rozebrání sem zjistil seklý kus pružiny v oblo.lamely,samo i s přítlačákem bylo vše na výhoz,páč sem stím jezdil docela dlouho :(

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 1 měsíc zpět #11 od bjukemen
...ja som mal tiež prasknutú pružinu na lamele a vobec to nebolo cítiť...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 1 měsíc zpět #12 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?
Takhle vypadala lamela na druhém autě. Je viditelný pruh od sjetého nýtu. Přítlačák tak lehce vydřený + tedy sjetá lamela. Ale neklouzala a řadilo se relativně OK.

první auto mělo taky sjetou lamelu a 2 ze 4 pružin úplně na maděru.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #13 od zefo
Dakujem vsetkym za prispevky, pomohlo mi to ujasnit si detaily a je rozhodnute - treba novu spojku. Na ebay som nasiel toto ebay link

Co vravite na cenu, mate niekto s podobnym objednavanim skusenosti?

Kazdopadne scitane a podciarknute, uz zacinam pomaly stracat trpezlivost, v garazi mi stoji pokladnicka na peniaze ktore uz nikdy neuvidim. Jednu vec opravim a dalsie dve by trebalo vymenit. Uz rozmyslam ci sa na to nevykaslem a nekupim nieco ine. Len uz som do toho investoval tolko casu a penazi.... ach jaj, sorry za offtopic, len som sa musel postazovat :x

Více
16 roků 1 měsíc zpět #14 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Vymena spojky - ako na to?
Mně se na tom nelíbí:
a) spojka je neznačková, může být OK, ale taky ne, reklamovat to do Reichu nejspíš nepojedeš :roll:
b) Nemá tam cenu za dopravné do zahraničí, to může snadno být 25 Euro.
c) Abys mu to mohl zaplatit, musíš mít účet, který umožňuje platbu do zahraničí, poplatek za příkaz k úhradě je např. u mé banky nejméně 200 Kč.

Takže ta spojka ve výsledku nebude stát 1800, ale snadno i 2500. Kdyby byla značková, možná bych to riskl, takhle bych se spíš poohlídnul po nějaké levnější doma - slušné a nedrahé spojky jsou např. QH.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 1 měsíc zpět #15 od zefo
čenda: mas pravdu co sa tyka kvality, naozaj som sa nedopatral aka je to znacka, je tam iba napisane "made in germany" a "vysoko kvalitne" co je sice pekne ale priamo vyrobca tam nieje.

Ucet v DE banke mam takze celkova cena by bola aj s postovnym 90eur ~ 2700Sk ~ 2170Kc. Pozeral som rozne e-obchody na slovensku ale lacnejsie som nenasiel. Neviem ako idu podpultove ceny, da sa spojka kupit aj lacnejsie? Ponukne niekto lepsiu cenu?

Co sa tyka kvality, rocne nabeham 5000km, takze pokial spojka vydrzi 25tis km tak mam na 5 rokov vystarane.

Vygenerováno za 0.527 sekund