Hledání ztraceného výkonu ...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #1 od BlackJack
Po přezutí pneu na podzim auto ztratilo dech. Sem musel do kopce občas podřazovat a kde jsem byl zvyklý předjíždět, tak jsem míjel auta v protisměru. Je mi jasné, že výkon s pneu nesouvisí, ale někde se stala chyba. Takže po ní usilovně pátrám.
Možnou závadou je plnění válců tlakem z turba. Možná někde ufukuje hadice. Ale proč by tedy ukazoval budík tlaku turba normálně? Je možné, aby ručička ukazovala stejně, třeba 1Bar, ale hadice stále ufukovala? Když snad udělám díru do vedení od turba, tak bude tlak ucházet a budík bude ukazovat míň .. nebo se mýlím?

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #2 od stiglitz
Máš tam čínský gumy. :twisted:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #3 od Octava
s tou dirou nevim,ale ja testoval jestli origo budik ukazuje +- stejne,ze jsem napojil pujcenej budikna turbo od kamose,a ukazuje dobre 1,2Baru,zkus to napojit na nejaky takovy budik,at mas jistotu ze turbo plni spravne :wink: a projdi si vsechny hadice a spoje od turba prez cooler az po sani,jestli tam neni nejaka netestnost,poznas to tak ze to bude zaolejovany :lol:

Tipo 1,9TD 66KW-1,2Baru
No Smoke No Fun :D

Více
15 roků 7 měsíců zpět #4 od BlackJack
Těch zaolejovaných je tam víc. Hned na sání prosakuje olej - o tom vím už dlouho, jen to občas utřu. Další je mezi IC a sání, zhruba u baterky. Taky to zkusím pošefovat. Ale i tak .. nevidím v tom velký problém, celkem to drží.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #5 od BlackJack

Trdlo .. ti s tou hadicí asi vyfoukám vlasy :lol:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #6 od skypan

Trdlo .. ti s tou hadicí asi vyfoukám vlasy :lol:

no ale vopravdu koukni na značku,Čínské sou kvalitní,ale seberou až 30%výkonu a to je ta díra :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 7 měsíců zpět #7 od Octava
no jestli ti tam prosakuje olej tak to znamena,ze je to nesteny,zkus to lip stahnout tu hadici a zkus se stim projet,je to nejjednodusi reseni a halvne zadarmo,pouze co si sam udelas a treba to bude jen takova prkotina :lol: :wink:

Tipo 1,9TD 66KW-1,2Baru

Více
15 roků 7 měsíců zpět #8 od Octava
a nebo fakt ty cinsky gu no :lol: :D

Tipo 1,9TD 66KW-1,2Baru

Více
15 roků 7 měsíců zpět #9 od Palinko46

no jestli ti tam prosakuje olej tak to znamena,ze je to nesteny,zkus to lip stahnout tu hadici a zkus se stim projet,je to nejjednodusi reseni a halvne zadarmo,pouze co si sam udelas a treba to bude jen takova prkotina :lol: :wink:

možno to vyznie dost hlupo ale aj take minimalne netesnosti možu ubrat tlak na turbu?na IC som zbadal aj ja mastnu hadicu od turba.aby som to skusil preto mi to tlači max 0,65 bar :cry:

FIAT TIPO 1.9TDs predosly majitel Majster.302 000 km motor super, uz je v novej kasni.Pomaly davany do kopy :D

Více
15 roků 7 měsíců zpět #10 od Předseda

možno to vyznie dost hlupo ale aj take minimalne netesnosti možu ubrat tlak na turbu?na IC som zbadal aj ja mastnu hadicu od turba.aby som to skusil preto mi to tlači max 0,65 bar :cry:

To si zase moc nemyslím, já mám hadici od cooleru k turbu oblitou děsně (resp. kryt sání, kam se ta hadice napojuje) a když to otřu, za 150km to vypadá zase stejně. Turbo přitom táhne krásně a ukazuje 0.8, jak má.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #11 od Palinko46

To si zase moc nemyslím, já mám hadici od cooleru k turbu oblitou děsně (resp. kryt sání, kam se ta hadice napojuje) a když to otřu, za 150km to vypadá zase stejně. Turbo přitom táhne krásně a ukazuje 0.8, jak má.

tak to bude nakoniec asi len egr ventil.diky

FIAT TIPO 1.9TDs predosly majitel Majster.302 000 km motor super, uz je v novej kasni.Pomaly davany do kopy :D

Více
15 roků 7 měsíců zpět #12 od BlackJack
Já už nějakou dobu tlačím přes 1Bar, takže se mohlo stát, že to motor nevydržel nebo tlak někudy uniká, ale je ho tam akorát do 1Baru.
Idu to teďka povázat novýma stahovačkama .. pokud budou pasovat :lol:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #13 od Tonny Tempra SW
Ja som mal mensi problem s tahom a tlakom turba,menej mi to tahalo ale raz seklo turbo ked som siel do kopca a neuveritelne to dymilo do cierna,tak som vybehol kopec a lamentoval som ze mam v haji turbo ale cuduj sa svete ked som siel s kopca a vyskusal ci turbo taha tak sa zacalo neuveritelne brat,a odvtedy je tah ovela lepsi ako bol predtym a taha a tlaci stale pekne.Mozno tam bola neaka mikrospalina a tu prefuklo a od vtedy je turbo a tlak turba uplne vyborny.Sice ja nemam ani jednu hadicu zaspinenu od oleja :wink: ,ani jedina slza na hadiciach,ale aj tak som mal horsi tah takze tam mozes mat nieco s ventylom alebo neaku malicku spalinu.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
15 roků 7 měsíců zpět #14 od BlackJack
Vyčistit by to chtělo, hlavně IC, ale je tam strašně špatný přístup. Muselo by se mi chtít a mít kde :roll:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #15 od Octava

Vyčistit by to chtělo, hlavně IC, ale je tam strašně špatný přístup. Muselo by se mi chtít a mít kde :roll:

co ty stahovacky,pomohlo to nebo porad stejny? :roll:

Tipo 1,9TD 66KW-1,2Baru

Vygenerováno za 0.478 sekund