Dotaz na REPRO.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #31 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Dotaz na REPRO.
No nevím jestli nečekáš moc od radění od ostatních, já ti nedoporučím nic jen napíšu pro co bych se rozhodl já....

Radio bych si z nabízených vybral Sonku proto, že má USB vstup a v poslední době se valí hudba na fleškách, CDčka už jsou out. V autě mám klasiku s CD/MP3 a raději bych ho měl na flešku... Parametry jsou dost podobný - je to stejná třída.

U repráků Crunch chybí pro mě nejdůležitější údaj - citlivost, koukal sem, že některý ji tam mají, bral bych ty s největší citlivostí, vybudí se líp i menším výkonem. Rozdíl sem poznal na subwofrech, kupovali sme s kamarádem naprosto stejný zesíky a stejný ozvučnice jen repráky byly rozdílný, já sem kupoval podle "vzhledu" kamarád podle citlivosti a rozdíl tam byl dost patrnej, ten jeho měl o nějakých 7-8dB víc a hrál daleko hlasitěji při stejném nastavení na stejném zdroji...

V platu budou znít velký repráky vždycky líp jak desítky v bočních plastech! Jediný co si musíš pohlídat aby byly tzv otevřený, tj že nepotřebují ozvučnici a můžou se montovat do volného prostoru v kufru.
Jen nemysli, že je vybudíš nějakýma 30W co dá radio, ty komponenty potřebují zesík aby trochu hráli... výstup 90W
třeba tohle
www.prohifi.cz/zesilovace-do-auta/aviator-aa-902
nebo
www.prohifi.cz/zesilovace-do-auta/carpower-hpb-602
neznamená to že když to píchneš na rádio tak to nebude hrát nebo bude hrát špatně, ale nedostaneš z nich to co umí ty repráky, já sem proto zvolil malé 10cm do boku dualcone něco jako tohle
www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/pioneer-ts-g1009
a v předu dvoupásmovky, takovýhle skleňáky
www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/carpower-crb-915cp
doplněný zesíkem pro subák podbných parametrů
www.tipa.eu/cz/produkt/05530045-zesilovac-auto-sk-1065-1-kanal/
a reprákem jako je tenhle
eshop.dexon.cz/cgi-bin/wbcgi.exe/system6...7268&odkud_det=M
v tubě - tu sem teda nenašel, je to klasická trubka na 10" reprák, doplněná o basreflex spočítanej podle repráku a ozvučnice, kvůli snížení rezonanční frekvence. Něco podobného tomuhle jen pro 10 palců...
www.electro24.cz/detail-43005-subwoofer-...veland-ptl-120-400w/
tohle považuju za sestavu celkem postačující k poslechu v autě, nebude to lámat rekordy dbDragu, ale ostudu to nědělá, rozdrnčet plechy to teda umí, můžeš se přijet podívat :lol:
Jo a samozřejmě sem k tomu natahal nové rozvody jak k rádiu tak k reprákům

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #32 od kolinek68
Odpověděl kolinek68 pro téma Re: Dotaz na REPRO.
Děkuju,myslím že mi to už stačí a díky moc za tvůj čas.Takhle už dám něco dohromady,už jsem si udělal nějakej názor a zkusím se tak trochu řídit podle tvých rad.Díky. :lol: :lol: :lol:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #33 od michal_tipar
všechno je především o penězích, pokud za to chceš utratit víc jak za auto, tak máš nepřeberný množství možností...
Teď jsem viděl auto (v TV, abyste si nemysleli, že sem v něm jezdil) s aparaturou a úpravama v hodnotě nějakých 150000 liber, i to se dá :lol:

Více
15 roků 8 měsíců zpět #34 od strogy
Odpověděl strogy pro téma zesliovac
hele potreboval bych poradit jestli ma vliv impedance?na zesilovaci jsem mel driv 6Ω
a ted tam chci dat jen 4Ω nepojebe se mi tam neco?

Více
15 roků 8 měsíců zpět #35 od michal_tipar
pokud tam nenecháš jeden takový a druhý makový tak nic rádia a zesilovače si umí poradit s impedancí od 2Ohm
ale na jeden stero kanál (tj pravý a levý) nelze dát rozdílné impedance s tím by se asi koncák nevyrovnal, spíš odrovnal :lol:
nejlépe se koukni na dokumentaci rádia od jaké impedance bude chodit, melo by to tam být.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #36 od pegas77
Odpověděl pegas77 pro téma Re: Dotaz na REPRO.
na kolik watů jsou ty repro v palubce TIPA? a kolik ohmů maj,
budu montovat rádio co má 4x 12W (4 Ohm) , moc nahlas to pouštět nemíním tak řeším co a jak připojit, přední asi nechám v palubce a zadní nevím kam, do plata který často dávám ven se mi moc nechce a ty plasty vzadu v kufru na boku tam se vejdou nejaky prtavce tak klem 8cm a asi zvuk nebude k ničemu, říkám bude to jen na to aby to bylo slyšet a toi v zadu, žádný disko

Více
15 roků 1 měsíc zpět #37 od michal_tipar
já sem tam měl ovály nějakých 15W, ale rádio 4x25 tak museli pryč. Vzadu je místo po straně na 10cm kulatý, mám tam dualcony od Panasonicu a hraje to podle mě výborně (doplněné o subwoofer cca 75W). mají max nějakých 35W a na rádio ti tohle rozhodně bude hrát líp něž nějaký 100W ovály zapojený na rádio bez zesilovače - ty totiž rádiem nevybudíš...
Natahal jsem taky komplet nový rozvody k repro...
V předu jsem osadil 6x4 ovál dvoupásmový koaxiální taky nějakých 40W, nehrály špatně, ale byly to laciný skleněnky a jeden už je přidřenej...
Když je vyndáš, měly by na nich být základní info - příkon a impedance???

Více
15 roků 1 měsíc zpět #38 od pegas77
maj ty dualcon nejaky presny typovy oznaceni ? jaka je cena za kus?

Více
15 roků 1 měsíc zpět #39 od pegas77
tak jsem koukal na ty repro v palubce a jsou to Blaupunkty 4Ohmy a nic jinyho jsem nevyčetl :(

Více
15 roků 1 měsíc zpět #40 od michal_tipar

Vygenerováno za 0.424 sekund