Konektory - šílená směs (a potřebuji radu)
Praskla mi pojistka ve starým autorádiu, říkám si, co je? Autorádio vyndám a už se nedivím. Takovou haluz jsem ještě neviděl

Fotky jsou v dalším příspěvku (doháje jak se přidají fotky přímo do fóra???) ale dřív než se mrknete prosím o radu:
1) V autě mám konektory které vypadají jako ISO ale nejsou. Jsou bílé, tlustší a na ISO moc velké. Jsou dva. Viz fotky.
2) Sehnal jsem autorádio s 2xISO (standard)
3) Mám dokoupenou i redukci z obyč. kabelů na ISO
Co je pro mě jednodušší? Hledat nějakou redukci mezi těmi bílými konektory které jsou v autě a rádiem s ISO nebo je učmajznout a nahradit kabely do ISO redukcí. Jak potom poznám co a jak zapojit? Nemám schéma orig. instalace jak to Fiat dělal.
Díkes!
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 -

ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek

PS: Klidně to z toho vyrvu ale jak poznám co kam zapojit do té nově zakoupené redukce "KABELY - ISO"?
Taky sem objevil tohle, což si myslím že je moje řešení, jen nevím kde to koupit v ČR a jak se tomu nadává

www.twenga.co.uk/offer/094234592.html

ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

www.levnealarmy.eu/autodoplnky-72/iso-ko...ipo-tempra-3205.html
Co myslíte?
- vilímek petr
Jo a k té výměně - Iso na Iso si musíš taky zkontrolovat, protože každý výrobce zapojuje Iso konektor trochu jinak, už sem to několikrát řešil...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Jo a k té výměně - Iso na Iso si musíš taky zkontrolovat, protože každý výrobce zapojuje Iso konektor trochu jinak, už sem to několikrát řešil...
ja som myslel, že sú všetky rovnaké.............

preto sa volá ISO konektor

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/

ISO konektor je vždy stejný. I jeho zapojení je vždy stejné. Jedině co se může změnit je žlutý vs červený. Jeden je stálé napájení a druhý je napájení z klíčku.
No co jsem zatim viděl, tak když se řeklo ISO na rádiu i tak na konektorech to přesně sedělo i na barvy, pokud to je jiný konektor tak to samozřejmě stejné nebude

????No co jsem zatim viděl, tak když se řeklo ISO na rádiu i tak na konektorech to přesně sedělo i na barvy, pokud to je jiný konektor tak to samozřejmě stejné nebude
ISO sou všechny stejný! Akorá to můžeš zapojit tak, že červený drát je stále na +12, žlutý se dá připojit ke spínačce - tzn. že bez sepnuté spínačky rádio nehraje. nebo ten žlutý můžeš napojit také tak, jako červený, to znamená na +12 nebo je dokonce i spojit a připojit, to je jedno... to ti pak to rádio hraje i bez sepnutý spínačky...
Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Jinak kdyby mi na ISO konektoru někdo přehodil napájení a vodkouřilo by mi to rádio tak bych šel do krámu a hádal bych se tak dlouho až by mi zaplatili celou škodu. To každopádně.
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/