Tak se loučím s Tipem

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16 od ivobr
Odpověděl ivobr pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
sesternica s alfou 156 jtd kape,každú chvílu to je v servise. elektronika,vstreky,čerpadlo,snímače všetkého možného už pomenili. to radšej ostanem pri mojom veteráne :) aj ked výzorovo sa mi alfy páčia.

fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 7 měsíců zpět - 12 roků 7 měsíců zpět #17 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
tak dnes opustilo tipo 1.7D aj mna.... po zimnom odpocinku som ho nastartoval co trvalo asik minutu a rozbiehalo sa to ako zetor v -20. po nastartovani sa z motora ozival cudny kovovy buchot z vyfuku isile cernyyyy dym a za 5min voda na 100°C a auto nemalo vykon. je to zaujimave, lebo pred zimou to auto islo po motorickej stranke paradne /okrem mrazov pod -2/ nedymilo, nebuchalo, startovalo na brn. asi to ukoncilo zo ziarlivosti kedze vedla neho teraz parkovava nove 1.9TD :woohoo:

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)
Poslední změna: 12 roků 7 měsíců zpět uživatelem DURI123.

Více
12 roků 7 měsíců zpět #18 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
Ahojte kluci .. taky mě trápí průser :ohmy: . Tipo by mělo jít přístí měsíc na STK, ale vzhledem k slabému účinku brzd se obávám, že auto neprojde. Už běhám kolem brzd na Tipu opravdu dlouho a nedaří se mi je řádně naučit brzdit. Na STK by se jistě našlo více věcí, ale je mi líto jej zlikvidovat, když motor stále dobře běží. Peníze však vrážet do 20 let starého auta již asi nemá smysl. :silly:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
12 roků 7 měsíců zpět - 12 roků 7 měsíců zpět #19 od F@ster
Odpověděl F@ster pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
Tak už ani já, část "zdravého jádra klubu", ode dneška Tipo nevlastním... Doufám, že novému majiteli poslouží stejně skvěle jako mě... :blush:

Poslední změna: 12 roků 7 měsíců zpět uživatelem F@ster.

Více
12 roků 6 měsíců zpět #20 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
Ahoj, tak Tipo už od minulé soboty nemám. Ani jsem nezůstal věrný značce, nakonec dopadlo všechno jinak. Koukal jsem po Stilu, měl jsem ho jak se říká prolezlé, a nakonec mi chlapík povídá - "koukám na vaši postavu, a tohle by se vám nelíbilo?" O kousek dál stál Scenic, 1.6, 79kW, natočených 112 tisíc, doložených servisní knížkou, 59 táců... Tak jsme se svezli, dali to na zvedák, a za hodinu jsem v něm odjel.
Takhle to je celý, do Tipa jsem toho dával čím dál víc, a čím dál víc toho odcházelo.
Pocit ze scenicu je pro mě úžasný, všechno vidím a sedím vysoko. Auto se chová naprosto nezáludně, je tam ticho, má to klimu. hromada místa!
No teď se zbavím toho co mi tu zůstalo, tlumiče na celý auto, třmeny na předek. Jestli to někdo chcete, dejte vědět. Ještě tu mám elektrony, čtrnáctky.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
12 roků 6 měsíců zpět #21 od F@ster

stiglitz napsal: Ani jsem nezůstal věrný značce, nakonec dopadlo všechno jinak.

Cesty osudu jsou nevyzpytatelné... Já jsem na dva roky utekl k Audi, jenže jsem jí řízením osudu rozsekal a tak teď jezdím tímhle:

• jumbo
12 roků 6 měsíců zpět #22 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
Ty bláho, ty máš ale motoristické skoky!:laugh:

Více
12 roků 6 měsíců zpět #23 od GABI
Odpověděl GABI pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
caute chlapci pomozte mi prosim mam tipo bola to 1.4 ale dal som tam 1.6 po roku jazdenia mam problem-je to jedno bodovy ie,nieco mi blokuje motor -otacky ptrisiel som domou z roboti cca400km,mal som vypaleny vyfuk nevedel som zohnat narychlo som tamdal z1.9 td,slapalo to a zrazu mi to blokuje na volnobehu je ok ale ako pridam alebo drzim plyn tak sa kolisu otacky menil som-pal filter,cerpadlo v nadrzi,sviecky, co to moze byt

Více
12 roků 6 měsíců zpět - 12 roků 6 měsíců zpět #24 od F@ster

jumbo napsal: Ty bláho, ty máš ale motoristické skoky!:laugh:

Jak se to vezme, ale je pravda, že výkonově jdu pořád nahoru... Když nepočítám hračky půjčený, tak:

Tipo 1,6 i.e. -> Fiat Marea 1,9TD 100 -> Audi A6 2,5Tdi -> Lancia Kappa SW 2,0 20v Turbo... B)
Poslední změna: 12 roků 6 měsíců zpět uživatelem F@ster.

• jumbo
12 roků 6 měsíců zpět #25 od jumbo
Taky už přemýšlím co nahradí Enzu. Technickou vloni prošel, ale jak už bylo x krát řečeno, namá smysl vrážet prachy staré hrče.

Více
12 roků 6 měsíců zpět #26 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Tak se loučím s Tipem
No, to bych musel mít Tipo jako hobby, jezdit třeba na srazy Italian car club, ale na to prostě nemám prachy, a hlavně garáž, a taky čas.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

• jumbo
12 roků 6 měsíců zpět #27 od jumbo

F@ster napsal:

jumbo napsal: Ty bláho, ty máš ale motoristické skoky!:laugh:

Jak se to vezme, ale je pravda, že výkonově jdu pořád nahoru... Když nepočítám hračky půjčený, tak:

Tipo 1,6 i.e. -> Fiat Marea 1,9TD 100 -> Audi A6 2,5Tdi -> Lancia Kappa SW 2,0 20v Turbo... B)

Výkonu motoru není nikdy dost.:)

Více
12 roků 6 měsíců zpět #28 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Tak se loučím s Tipem

stiglitz napsal: No, to bych musel mít Tipo jako hobby, jezdit třeba na srazy Italian car club, ale na to prostě nemám prachy, a hlavně garáž, a taky čas.

ještě, že existují blázni jako já, kteří si kvůli tomu koupí i garáž :woohoo:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• jumbo
12 roků 6 měsíců zpět #29 od jumbo
U tebe je to už diagnóza.:laugh: :laugh: :laugh:

Více
12 roků 1 měsíc zpět #30 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Tak se loučím s Tipem

BlackJack napsal: Ahojte kluci .. taky mě trápí průser :ohmy: . Tipo by mělo jít přístí měsíc na STK, ale vzhledem k slabému účinku brzd se obávám, že auto neprojde. Už běhám kolem brzd na Tipu opravdu dlouho a nedaří se mi je řádně naučit brzdit. Na STK by se jistě našlo více věcí, ale je mi líto jej zlikvidovat, když motor stále dobře běží. Peníze však vrážet do 20 let starého auta již asi nemá smysl. :silly:

Klucíí, tak jsem se nakonec překonal a Tipo dostalo technickou na další 2 roky :silly: Bylo to sice tak tak, ale známka autu byla udělena. Co mě však čeká, je stahování okýnka u řidiče (to nefunguje oběma směry), roztržený přední nárazník (dlouhodobá záležitost, svár držel x let a teď se roztrhnul). Tipo dále netopí, špatný oběh vody, úsady v radiátoru. Teď se do toho přidalo ještě odporové vinutí na spínání ventilátoru - funguje jen poslední nejvyšší rychlost. Brzdy pořád chabé, není to na okruh. Zátěžový regulátor brzd vzadu se odporoučel již dávno, zůstal však seklý někde v mezipoloze :side: a tak zadek brzdí. Špatný kontakt ukazatele tlaku oleje taky lidskému oku moc nelahodí. Inu našlo by se toho určitě víc ..

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Vygenerováno za 0.527 sekund