Zavada na zadni naprave

Více
15 roků 6 měsíců zpět #31 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Zavada na zadni naprave
Ahoj, díky za přivítání. No přímo u nás v Neveklově se to netočilo ale o pár kiláků dál v Křečovicích, ale to JZD spadalo pod JZD Neveklov. JZD fyzicky jako takové tam je, ale netuším jak je to s funkčností :) Jo jo, to je jeden z těch filmů na které se nazapomíná :wink:
Tohle forum je super na zjistění informací na co si dát u tempry bacha a na co se mám připravit (a už sčítám co mě všechno čeká). Ale vzhledem že s tím autem na nějaký rok počítám tak ho dám dohromady a vaše informace jsou velkou pomocí. :wink:

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #32 od michal_tipar
Jestli a kdy odskočí kolo závisí na odstředivé síle nemusí to nutně být zatáčka 90°, někdy je moc i 60km/h jindy to drží i ve 120km/h, jestli to tak necháš je jen na tobě. Jde hlavně o to jestli chování auta je "čitelný" pokud ti něco takového provede, když očekáváš, že tě podrží v zatáčce, tak je to docela nepříjemný, ale třeba někomu ten adrenalin vyhovuje :lol: :lol: :lol:

Více
15 roků 6 měsíců zpět #33 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Zavada na zadni naprave
michal_tipar,
něco se ti pokusím vysvětlit,
(asi možná došlo k nějakému nedorozumění-myšlenka je někde jinde),
na těch našich starých trupech, kdy už odchází díky stáří a opotřebovanosti jeden díl auta po druhém, již ve vlastní ostražitosti o své životy a nejen o své, ale i o zdraví našich spoluuživatelů komunikací, by se mělo s těmito auty jezdit obvzvláště dle vyhlášky, proto by se stk měla skloubit s § této vyhlášky... možná že se ti zdá nějak nepochopitelné, ale nějakou logiku to má.. domnívám se, že pokud by jsi se mohl po cestách pohybovat jak chtěl, určitě by nároky na tech. stav vozidel byly přísnější..
tak to závěrem shrnu, zadní kola do A za běžného provozu jsou ještě v normě při běžném provozu za dodržování vyhlášky..
30.4. jsem na stk s koly do A prošel a žádnou vůli mi tam nenašel,

PS: původní verze o nějaké 130-cítce kdy to odskakuje byla v tomto foru tvoje myšlenka, já jen ti chtěl dejme tomu pokusem o vtipnou formu odpovědi ti naznačit, že 130 se u nás jezdí jenom po dálnici a tam nejsou natolik ostré zatáčky aby to odskočilo...

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 6 měsíců zpět #34 od jipaf
michal_tipar,
malinko škoda že jsi do galerie nedal foto svého tipka ze zadu,

Více
15 roků 6 měsíců zpět #35 od michal_tipar
jedinou samolepku co mám na autě je DÍTĚ V AUTĚ
a co jsem napsal vím dobře, většinou vím dost dobře co a proč píšu...

P.S. prosím moderátora aby smazal všechny moje OT povzdechy nad některými přispěvateli, omlouvám se to sem fakt nepatří :!:

Více
15 roků 6 měsíců zpět #36 od jipaf
michal_tipar,
svým způsobem je to tady o poradění, pomoci a né o nějaké snaze si kdokoliv kohokoliv proti sobě poštvat či se nějakým způsobem povyšovat..
já jsem laik (protože kdybych byl co se týče fiatů profík, živil bych se tím.., neb žádný učený z nebe nespadnul..) a tady chodím pro rady a pokud je to v mých silách či vědomostech, taky občas se snažím přispět svou troškou do mlýna.. snad to někomu i možná pomůže.. kdo ví..
PS: Michale, u každého příspěvku máš: Zaslal: den, datum, čas a. duben, a Citovat Upravit/Odstranit tento příspěvek
tak si můžeš ty své příspěvky upravit sám a tím i vymyzat to, co se aut netýká..

Více
15 roků 6 měsíců zpět #37 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Cena opravy

Ahoj , jsem tu nový ale přidám postřeh.
Tempru jsem koupil před týdnem od bráchy už s kolama do A.
Vůle v uložení byla pořádná, a tak jsem holt zamířil do servisu, protože jsem tušil že výměna nebude žádná procházka růžovým sadem a nechtělo se mi s tím mordovat doma. No a dnes jsem auto přebíral opravené a bylo mi řečeno že to byla pěkná fuška, všechno zarezlé atd.. takže 8 hodin práce. Cena matroše na jednu stranu byla 1050... takže celkem jsem vymáznul 4500 s prací :( . A kyž už jsem to měl v servisu tak jsem si nechal zkontrolovat přední nápravu, a vypadá to že budu brzo pokračovat u předních ramen protože prý je jeden kulák v háji :evil: No ale co se dá dělat.. něčím holt jezdit musím a je fakt že přesednutí z Favorita do Tempry je paráda :-))

ted jsem dal za opravu 2300 i s prací obě strany ale taky říkal že to byl mazec

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
15 roků 6 měsíců zpět #38 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Zavada na zadni naprave
Tak jsem se konecne jal opravovat zadni ramena. Klasika. Nenahral sem jeden sroub a uz je v hajzlu.. Jedno sem sundal v pohode, jo pneumaticky utahovak/povolovac je krasnej. Ale druhe se mi zatim nepodarilo. A ted dotaz. Vymlatil nekdo ty stary vnitrky lozisek z ramen jeste na aute? Zkousel sem to tak letmo, ale nic..Takze to vypada na sundani celeho ramene a do sveraku..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 6 měsíců zpět #39 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Zavada na zadni naprave
No já jsem ty zadní ramena doma nedělal..nechal jsem to na servisu... ale říkal mi že musel vyndat celá ramena (ty zbytky ložisek tam budou asi festovně držet) no a asi taky utrhnul jeden šroub, ten co drží tyč stabilizátoru co spojuje ramena... protože jsem koukal že to na tom ramenu bylo vařené.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 6 měsíců zpět #40 od Romik
Odpověděl Romik pro téma Re: Zavada na zadni naprave
tak jsem dneska po delsi dobe mluvil z mechanikem tak rikal ze do mesice se na to vrhne tak jsem zvedavej kolik si nauctuje jen mluvil ze nejaka sada stoji 2500kc no uvidi se jak to nakonec dopadne :oops:

Romik Tipo 1.6 DOHC

Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw

Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw

Více
15 roků 6 měsíců zpět #41 od Dresik
Bacha aby te nenatahl. Sada stoji normalne tak kolem 800 na jedno kolo.
Jo ten sroub ve stabilizatoru sem taky zatrhl. Ja vul sem nahral vsechny srouby, jen ne tento. No co. Holt vyndam cela ramena.
Vyhoda kotoucu je, ze odpojis drzak hadicky a trubky, sundas trmen a cau, Vyndas cele rameno bez rozpojeni okruhu brzd. U bubnu je to horsi. Ja mam jeste abs..
A taky sem koukal, ze jedna strana je dobra, ale rovnou to udelam na obou..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 6 měsíců zpět #42 od Dresik
Tak dnes konecne sly ramena komplet ven, ale byl to hrozny porod. Gor, kdyz jeden ten velky sroub nesel vyklepnout. Musela se postupne upilit jeho hlava, sekacem odsekat a vyrazit na druhou stranu, pac z te druhe to neslo-nebylo misto. Vnitrky jsou uz vycistene a uz jen hura naskladat nova loziska a zpet na auto

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 5 měsíců zpět #43 od Dresik
Uz slozeno

Soubor přílohy:

Soubor přílohy:

Soubor přílohy:

Soubor přílohy:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Vygenerováno za 0.465 sekund