Dorazy tlumičů a ramen

Více
15 roků 6 měsíců zpět #1 od Charles
Dorazy tlumičů a ramen vytvořil uživatel Charles
Ahoj všem, tak jsem dneska zjistil další krpu, co předvedl předchozí majitel na mém tipu :( nemám ani na jednom kole doraz, chybí všechny 4 ! Vepředu nejsou ani prachovky! Tak bych chtěl někoho z vás poprosit, zda by mi nevyfotil, jak vypadá zadní doraz (v čem drží atd.), mě se zdá, že tam na něj není žádnej držák.

Asi jsem konečně nalezl příčinu, proč mi při projetí nějakého hlubšího dolíku (houpáku nebo i boule) zadní náprava křápne jako kráva :cry: jelikož jsou unavený pružiny a tlumiče jsou v tahu (možná i díky chybějícím dorazům), tak to pustí tlumič až na dno a ty udělají tu šílenou pecku, co zaklepe celym autem. Když se mi to stalo poprvé, tak jsem si myslel, že jsem přišel o kolo :evil: ach jo, člověk se nestačí divit, co všechno je možné bastlil domácí udělat :stupid:
Pochybuji, že by dorazy vypadly ven z pružin, tak malý asi nebude, aby prolezl mezerou v pružině a navíc pochybuju, že by se to stalo na obou stranách vzadu a potažmo i vepředu.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Dorazy tlumičů a ramen
A přišel jsem na to celkem náhodou, když jsme řešili vyndávání pružin s mt-tuningem. Tady jsem vyfotil rychlovku, jak vypadá moje pravá zadní pružina. Navíc to její spodní ložení je na cucky a kousek tam chybí.

Zadek

Předek[/b]

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 6 měsíců zpět #3 od skvelejmira
Vzadu dole je to jen nacvaklý v dirce a je to jako taliřek a nahoře myslim taky jen nandany ale vypadnout to nemuze, dalo mi celkem zabrat kdyz jsem to vyndaval. Vepredu zadnej doraz neni, jen ta prachovka a ta je nastrcena na tlumici.

ahoj

Více
15 roků 6 měsíců zpět #4 od Charles
Ano vepředu pracovky jsou a pod nimi dorazy. Vypadá to asi nějak přesně takhle:

A ten "talířek" tam vůbec nemám ani na jedné straně :( Já se z toho po**** :cry:

Více
15 roků 6 měsíců zpět #5 od Charles
Tak bych řekl, že něco tam chybí, jsou tam pozůstatky. Silentblok je taky na padrť :( a pod zadním blatníkem na pravý straně mám díru :cry: ach jo, že já se do toho pouštěl.... :evil:

Více
15 roků 6 měsíců zpět #6 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: Dorazy tlumičů a ramen
samé problémy, jejda, strasis me, ja do Radimi asi nemam sanci auto dat do vetsi kupy, ale uvidime, kazdopadne ti to nezavidim, to je take to, proc clovek uvazuje, zda se spise nevyplati poridit nove auto

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
15 roků 6 měsíců zpět #7 od Charles

kazdopadne ti to nezavidim, to je take to, proc clovek uvazuje, zda se spise nevyplati poridit nove auto

No Jirko, sám dobře víš, jak na tom jsem. Tipo má novou STK a na jiné auto nemám, navíc by to muselo být něco lepšího, abych se vyhnul Bursíkovnému. Takže ještě něco málo dám do tipa a pak už s tím končím a dojezdím ho do konce technické.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #8 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Dorazy tlumičů a ramen
No dorazy by tam určitě měly být, protože zabraní maximálnímu stlačení pružin, které pak na tohle trpí brzkou únavou.

Jinak jak se teď dívám na tu tvoji fotku Charlesi, tak se s tím před tebou zřejmě nikdo nehrál, ale prostě uhnila z držáku a upadla. Mrkni co jsem nafotil kdysi já, jde tam vidět taková miska a na ní je teprve silentblok.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
15 roků 6 měsíců zpět #9 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Dorazy tlumičů a ramen
jak tak koukám nic ve zlém, jestli by se ti nevyplatilo raději si sehnat nějaké típko na ND, alespoň už kvůli té zadní nápravě..
z těch domečků na kterých jsou ty dorazy ti zbyly už jen torza..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 6 měsíců zpět #10 od Charles

No dorazy by tam určitě měly být, protože zabraní maximálnímu stlačení pružin, které pak na tohle trpí brzkou únavou.

Jinak jak se teď dívám na tu tvoji fotku Charlesi, tak se s tím před tebou zřejmě nikdo nehrál, ale prostě uhnila z držáku a upadla. Mrkni co jsem nafotil kdysi já, jde tam vidět taková miska a na ní je teprve silentblok.

Já vím, že tam mají být. Však pružiny zadní jsou na odpis! Stačí se o ni lehce opřít a stlačím ji o 1/4 :? Proto tlumiče třískají, protože se plně zasunou a zastaví se až úplně na dně. Ty misky jsou hold shnilé. Ale na druhé straně ještě je, ale doraz v ní není ! Takže pochybuju, že by vypadly oba dorazy vzadu. Navíc vepředu jsou tlumiče měněné a taky tam chybí dorazy. Někomu se prostě za to nechtělo dávat takový prachy a pak to zbyde na mě :(

Tady pohled na druhou stranu:

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11 od Charles

jak tak koukám nic ve zlém, jestli by se ti nevyplatilo raději si sehnat nějaké típko na ND, alespoň už kvůli té zadní nápravě..
z těch domečků na kterých jsou ty dorazy ti zbyly už jen torza..

dej mi pokoj, další krám do baráku a jen kvůli nápravě se mi to nevyplatí...abych zbytek prodal, to o díly už není zájem, protože tipa jsou po Bursíkovném pasé :(

Více
15 roků 6 měsíců zpět #12 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Dorazy tlumičů a ramen
charlesi,
píšeš že chceš tuhle tecnickou dojezdit a pak něco jiného, polep to ipou a eprosinem / ten po namíchání dáš 1) na kousek plechu a přilepíš nebo 2) dáš na kousek novin a zalepíš díru/, pak na druhý den to zapatláš gumoasfaltem a je po dírách,..
ty dorazy v zadních ramenách si vyrob, kousek trubky, šikovné české ručičky a ty gumové dorazy určitě seženeš..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 6 měsíců zpět #13 od Charles
jipafe, technickou jsem dělal letos 14.3. takže to už nějak doklepu, ty dva roky. Jinak ipa ne, s tou nemám dobré zkušenosti, tu jsem používal na 07ce a ona se ráda loupe. Eprozin taky používám, ale jen v nejnutnějších případech. Já to teď řeším pomocí laminátu, kitů a dalších blbin.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #14 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Dorazy tlumičů a ramen
karle , taková otázečka .. co jsi udělal s těma pružinama a co jsem ti přivez na sraz ? to se ti pořád válí ve skříni ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
15 roků 6 měsíců zpět #15 od Charles

karle , taková otázečka .. co jsi udělal s těma pružinama a co jsem ti přivez na sraz ? to se ti pořád válí ve skříni ?

to co vidíš na fotkách jsou ony ;) já je tam dal a netušil jsem, že tam něco chybí a žil bych v tom omylu dál, kdyby nepřišla řeč s Máriem na gumy, silenty a podobně

Vygenerováno za 0.530 sekund