něco je z řízením

Více
15 roků 3 měsíců zpět #16 od pardal5
Odpověděl pardal5 pro téma Re: něco je z řízením
tak to jsem narazil na vyjímku,nebot jsem chtěl olej polosyntetyku a on vubec nevěděl která bije :roll:

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #17 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: něco je z řízením

karle jestli myslíš tu žlutou hydrauliku , tak to nejde. při začátkách s tipem jsem to zkoušel , dělá to moc bublinek ..

Ten tellus je modrej...a hlavně hydraulika dělá bublinky jedině, pokud někde v systemu je netěsnost a může se tam dostávat vzduch (samozřejmě mimo nádržky, to je něco jinýho)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #18 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: něco je z řízením

neboj se,pokud řekneš"olej do serva"tak ti pumpař zaručeně nedá slunečnicovej olej na pečení :lol: :lol: většinou vědí co mají na pumpách za zboží...

Z mých zkušeností většinou vědí prd, jsou tam holky co umějí akorát tak seskenovat čárový kód :(

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #19 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: něco je z řízením

karle jestli myslíš tu žlutou hydrauliku , tak to nejde. při začátkách s tipem jsem to zkoušel , dělá to moc bublinek ..

Ten tellus je modrej...a hlavně hydraulika dělá bublinky jedině, pokud někde v systemu je netěsnost a může se tam dostávat vzduch (samozřejmě mimo nádržky, to je něco jinýho)

no právě jelikož to tady proudí přes nádobku tak mi to dělalo bubliny , y bylo jich tolik že je to sálo zas do systému .. a čerpadlu se to moc nelíbilo ..

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
15 roků 3 měsíců zpět #20 od pardal5
tak jsem koupil červenej oil za 250 nalil trochu,odvzdušnil a vypadá to že je po problému :D

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Více
15 roků 3 měsíců zpět #21 od Charles

no právě jelikož to tady proudí přes nádobku tak mi to dělalo bubliny , y bylo jich tolik že je to sálo zas do systému .. a čerpadlu se to moc nelíbilo ..

Ale Tome, každá soustava s nějakou kapalinou má zásobní nádobku, která slouží zároveň i jako expanzní nádoba. Cokoliv, co má hydrauliku, má i nádrž, kde se kapalina vrací pro další oběh a kdyby to pěnilo, tak to přece nefunguje....pokud ti to dělalo bubliny, tak ty šly už do nádobky a ne že se dělaly v nádobce...mohl jsi mít i třeba špatně dotaženou sponku na hadici nebo špatně sedělo CUčko pod šroubem a už je problém na světě 8)
Další možnost je, že jsi to třeba dobře neodvzdušnil. V práci jsme dělali teď servo na Liazce a taky nám to pořád pěnilo a šlo z nádobky ven a bylo to jen špatně odvzdušněné. Servo řízení, které jsou tlačené přes pumpu a kapalinu jsou vlastně hydraulická soustava a pro ně je hydraulickej olej, kterej má úplně jinou tekutost, viskozitu a hlavně se jen velmi málo mění jeho vlastnosti s teplotou.
Já se chystám měnit olej v servu (jak bude chvíle času), tak tam ten tellus dám a uvidíme ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 3 měsíců zpět #22 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: něco je z řízením

neboj se,pokud řekneš"olej do serva"tak ti pumpař zaručeně nedá slunečnicovej olej na pečení :lol: :lol: většinou vědí co mají na pumpách za zboží...

Z mých zkušeností většinou vědí prd, jsou tam holky co umějí akorát tak seskenovat čárový kód :(

hmm,tak u nás na "horách"jsou asi pumpaři a pumpařky uvědomělí nebo chceš-li,školení,zatím sem se nesetkal že by někdo nevěděl,případně se alespon snaží pohledat či poradit....
jináč, myslím že snad tady všichni umíme číst a na lahvičkách sou štítky napasané a nalepené v češtině,tak snad si to umíme přečíst né :?: :lol: :lol:
jináč ten olej do serva se používá stejný jako do aut,převodovek...a že by ho dělaly polosintetycký jako motorový,otom nevím :? možná že jo,doba pokročila :wink:
motorový olej má jinou chem.stavbu než převodový,čiservoolej,páč jsou na něj jiné nároky než v servo soustavě,či v převodovce...

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 3 měsíců zpět #23 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: něco je z řízením

hmm,tak u nás na "horách"jsou asi pumpaři a pumpařky uvědomělí nebo chceš-li,školení,zatím sem se nesetkal že by někdo nevěděl,případně se alespon snaží pohledat či poradit....

U nás v práglu převyšuje kvantita kvalitu :(

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #24 od Charles

U nás v práglu převyšuje kvantita kvalitu :(

Asi podobnej okres jako tady :? pumpařky docela ujdou, ale o tom, co mají v regálech, nevědí lautr ani prd...mají asi jen přitahovat zákazníka :twisted:

Více
15 roků 3 měsíců zpět #25 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: něco je z řízením
Karle, proč měnit oil v řízení? na první tempře jsem ho měnil, protože byla vůle na řízení celé to šlo z auta, normálně jsem tam nalil to co bylo po ruce,
nějaký oil co máme v práci a kluci to lijou do vysokozdvižných vozíků jak jsou ty písty na to zvedání.. a taky to fungovalo..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 3 měsíců zpět #26 od Charles

nějaký oil co máme v práci a kluci to lijou do vysokozdvižných vozíků jak jsou ty písty na to zvedání.. a taky to fungovalo..

však to je hydraulickej olej o kterym jsem tu mluvil ;) já říkám, že to musí fungovat i v tipu, když to funguje všude jinde....uvidíme, vyzkouším to

• jumbo
15 roků 3 měsíců zpět #27 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma něco je s řízením

ted ho koupim akorát na benzině a jakej,ještě dotaz mimo kam se muže ztratit proud na jedný straně parkovaček zadní jde dopřední proud nejde

Co ty parkovačky, už svítíš?

Více
15 roků 3 měsíců zpět #28 od pardal5
na jednu ne,prostě není proud,nevim,ted ani nejezdim nebot je v hajzlu nápravnice na předku :cry:

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Více
15 roků 3 měsíců zpět #29 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: něco je z řízením
čímž chceš říct, že na jednu stranu točíš volantem tzv lehčeji s posilovačem a na druhou stranu tzv na tvrdo těžce jako bez posilovače?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 3 měsíců zpět #30 od pardal5
ne my jsme se bavily o proudu do světla prostě mi tam zmizel el.proud a ted právě láduju ven nápravnici,po 3 dnech jsem konečně povolil ty hlavní šrouby :D

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Vygenerováno za 0.469 sekund