Divné zvuky od řízení ?

Více
15 roků 2 týdnů zpět #16 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Divné zvuky od řízení ?
Podle všeho co jsem dneska zkoušel, poslouchal a nahmatával, tak to vypadá že bude někde vůle přímo v hřebenu řízení. Čepy řízení u kol jsou OK, ale když kvrdlám s volantem sem a tam tak je jasně cítit cvaknutí na té tyčce co vede z hřebenu ke kuláku. Vypadá to na levou stranu. Zatím to není nic strašného, nechám to uležet a uvidím.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 týdnů zpět #17 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Divné zvuky od řízení ?
se řízením bych to asi 2x neodkládal, se slovy, nechám to uležet, dej pozor, aby to pak nedalo uležet tebe.. na věky..
teď tady tolik lidí šrotuje auta, tak by se dalo za pár 5-ek sehnat..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 2 týdnů zpět #18 od Libor
Vůli v řízení při jídě žádnou necítím..auto sedí krásně jde za každým pohybem volantu.

Více
14 roků 1 měsíc zpět #19 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Divné zvuky od řízení ?
Ted se mi udělal podobný možná stejný problém. Nemám servo a při kmitání volantem mi tříska od skříně řízení. když dám kola rovně a zahýbu tyčema řízení tak jedna strana se ani nehne a druhá strana v převodovse řízení se hýbe něco jako vadný čep.Pod manžetou je ta tyč na čepu?? Jak to opravit předem díky

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 1 měsíc zpět #20 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Divné zvuky od řízení ?
ano pod vlnovcovou prachovkou na konci samotné hřebenové trubky najdeš kloub,ze kterého už jde tyč řízení ven,kloub jde rozpojit,demontovat a vyměnit :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
14 roků 1 měsíc zpět #21 od Ram512

ano pod vlnovcovou prachovkou na konci samotné hřebenové trubky najdeš kloub,ze kterého už jde tyč řízení ven,kloub jde rozpojit,demontovat a vyměnit :wink:

kde se dá sehnat?

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 1 měsíc zpět #22 od Ram512
Ještě dotaz na 1 stranu mi jde řízení hodně těžko lije se tam náký olej nebo co to dělá??

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 1 měsíc zpět #23 od Charles
skypi, samotný kloub se nedá vyměnit, mění se to celé i s tou tyčkou a jmenuje se to axiální táhlo řízení ;)

ram512 jelikož máš přístup k dílům, seženeš hnedka bez problémů...a pokud mas servo, tak tam je olej a servo pumpa ho tlačí do převodky řízení přes speciální šrouby s kalibrovanou dírou, aby olej vstupoval postupně, pomaleji, jinak by ti řízení lítalo sem a tam jako střelený... je to vlastně hydraulickej okruh a převodka řízení je dvojčinná pístnice.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #24 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Divné zvuky od řízení ?

skypi, samotný kloub se nedá vyměnit, mění se to celé i s tou tyčkou a jmenuje se to axiální táhlo řízení ;)

ram512 jelikož máš přístup k dílům, seženeš hnedka bez problémů...a pokud mas servo, tak tam je olej a servo pumpa ho tlačí do převodky řízení přes speciální šrouby s kalibrovanou dírou, aby olej vstupoval postupně, pomaleji, jinak by ti řízení lítalo sem a tam jako střelený... je to vlastně hydraulickej okruh a převodka řízení je dvojčinná pístnice.

i to je možný,už si to přesně nepamatuji,zda ten kloub je vyměnitelný,nebo je to třeba jenom na dieselový přední nápravu)ale fákt už nevím.
většinou bejvá vyměnitelný,já to třeba na autě mám vyměnitelný,nedávno sem měnil prachovku.....
a mmj,on mluvil(tuším),že má hřeben ještě bez serva,tj,že v hřebenu bude nějaká náplnˇ oleje :idea:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
14 roků 1 měsíc zpět #25 od Charles
skypi, o pár příspěvků výš píše, že má servo a ozývají se mu tam rány :) jinak pokud nemáš servo, tak je ta převodka hřebenová a je mazaná vazelínou ;)
jinak to táhlo vypadá takto:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
14 roků 1 měsíc zpět #26 od Ram512
jj díky servo nemám!

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 1 měsíc zpět #27 od Charles
oops :oops: já se vrátim na základku, když ani pořádně neumim číst :lol: ale jinak to táhlo je stejný u serva i bez...

Více
14 roků 1 měsíc zpět #28 od Libor
Mě to cvakání dělá stále....a to když jsem měnil kuláky řízení, tak jsem ty axiální táhla zkoušel jestli nemají vůli...a neměli....přijde mi že bude někde nějaká vůle přímo v přechodu tyče volantu do serva....dělá to jen při tom když mám kola rovně a lehce kvrdlám s volantem sem a tam....při větší zatočení je klid. Ale jak říkám zvyknul jsem si na to a žádné vůle v řízení při jízdě nepozoruju.

Více
14 roků 1 měsíc zpět #29 od Ram512
No já dnes vystříkal klouby řízení pod volantem konkorem ,dofoukal kola a cvrlikání přestalo. ale tu tyč musím vyměnit mám vůli v té tyči pod manžetou.

Soubor přílohy:
[/URL

Více
13 roků 4 měsíců zpět #30 od matespv
ja si myslím že je to horni uložení tlumičů

Vygenerováno za 0.477 sekund