přední ramena

Více
14 roků 11 měsíců zpět #16 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: přední ramena
no maxi, škoda bydlíš daleko, v práci bych ti to tam nalisoval, mám tam nádherný mašinky na lisování ložisek :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #17 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: přední ramena
1)pozor ty sellenbloky jsou na rameni malinko natočený....
pokud si nepamatuješ,jak tam byly, to je špatně....
2)nesmíš je přehodit,jeden je velkej a druhý měnší...
staré silenty sem flexou rozřízl a sundal(jsou nalisovaný nejdou prostě ničím stáhnout.
a nové po označení jak je natočit,jsem nalisoval tak že přez trubku,jsem je tam velkým kladivem narazil..
je potřeba při montáži dvou lidí,jeden drží rameno a přípravek a druhý řeže kladivem.přípravek drž sikovkami či si tam navař nějaký držák,abys nepřišel o prsty,tvejch prstú by byla škoda :D
3)je potřeba taky dodržet rozteč selenú,abys rameno potom namontoval na výstuhu motoru,po nalisování se potom špatně honí díry šroubem...
4)selenbloky musí být oba dva stejně natočené

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
14 roků 11 měsíců zpět #18 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: přední ramena

sellenbloky

to je nějaký váš podještědský název?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #19 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: přední ramena

1)pozor ty sellenbloky jsou na rameni malinko natočený....
pokud si nepamatuješ,jak tam byly, to je špatně....
2)nesmíš je přehodit,jeden je velkej a druhý měnší...
staré silenty sem flexou rozřízl a sundal(jsou nalisovaný nejdou prostě ničím stáhnout.
a nové po označení jak je natočit,jsem nalisoval tak že přez trubku,jsem je tam velkým kladivem narazil..
je potřeba při montáži dvou lidí,jeden drží rameno a přípravek a druhý řeže kladivem.přípravek drž sikovkami či si tam navař nějaký držák,abys nepřišel o prsty,tvejch prstú by byla škoda :D
3)je potřeba taky dodržet rozteč selenú,abys rameno potom namontoval na výstuhu motoru,po nalisování se potom špatně honí díry šroubem...
4)selenbloky musí být oba dva stejně natočené

Ten chlapec má pravdu. Kompletní návod .. hlavně zmínil to natočení silentbloků, což je asi taky důležité(!) Já jsem si toho všimnul, když jsem ramena měnil. Ale pokud už někdo bude dávat silentbloky nové, nejspíš nezjistí podle těch starých, jak je má správně nalisovat. Staré silentbloky budou už asi uvolněné a držák se bude prostě protáčet. Tuším, že silentbloky musí rameno tlačit nahoru tak moc, jakoby auto už stálo na zemi. Prostě poloha gumy, kdy se nebude natahovat. Možná mám rameno někde vyfocené a pujde vidět sklon.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
14 roků 11 měsíců zpět #20 od skypan

sellenbloky

to je nějaký váš podještědský název?

:D to víš mi starý sudetˇáci,tady už je takové nářečí :P

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
14 roků 11 měsíců zpět #21 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: přední ramena
Skypane, díky za informace.
Nakonec celou opravu zkomplikoval MT-tuning, ale věřím, že to nebyla jeho vina. Silentbloky, které mi kdysi posílal, byly oba dva na levou stranu. :cry: Tak jsem musel jít koupit jeden nový silentblok.

Dnes jsem zašel do servisu, kde jsem si je za úplatek 50,- nalisoval. Co nevidět tam půjdu s druhým ramenem :lol: Kdo to zvládne bez lisu doma je frajer. I s tím lisem to byla makačka

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
14 roků 11 měsíců zpět #22 od skypan

Skypane, díky za informace.
Nakonec celou opravu zkomplikoval MT-tuning, ale věřím, že to nebyla jeho vina. Silentbloky, které mi kdysi posílal, byly oba dva na levou stranu. :cry: Tak jsem musel jít koupit jeden nový silentblok.

Dnes jsem zašel do servisu, kde jsem si je za úplatek 50,- nalisoval. Co nevidět tam půjdu s druhým ramenem :lol: Kdo to zvládne bez lisu doma je frajer. I s tím lisem to byla makačka

:lol: ale nařezal sem se do sillentú dost a dost,ale povedlo se :cup:
ale trochu sem nepochopil,selenbloky sou oboustraný,akorát se naročí tak,podle ramena(pravé-levé),jináč sillenty jsou dva,menší-do předu a větší-do zadu(ale nejsem si už jistý který kam přišel :) ).....
no hlavně že se ti to povedlo \:D/

Více
14 roků 11 měsíců zpět #23 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: přední ramena
právě že ne silentbloky jsou tři

na přední část ramene jsou stejný a na zadní část ramene jsou rozděleny levý/pravý. Z jedné strany mají takovou kovovou krytku, takže to nejde zaměnit.

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
14 roků 11 měsíců zpět #24 od skypan

právě že ne silentbloky jsou tři

na přední část ramene jsou stejný a na zadní část ramene jsou rozděleny levý/pravý. Z jedné strany mají takovou kovovou krytku, takže to nejde zaměnit.

8O aha tak máte na benzínáka,ty silnější sllenbloky a si ještě rozdělené na pravý a levý...
u naftáka(1.9 TDs) je to,jak již sem psal a sou zaměnitelný,podle toho jak je natočíš.. :oops:

Více
14 roků 11 měsíců zpět #25 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: přední ramena

Kdo to zvládne bez lisu doma je frajer. I s tím lisem to byla makačka

Taky se přidávám mezi lidi co to zvládli "ručně".
Akorát ta guma při řezání flexou fakt hrozně smrdí :lol: Po odstranění starého silentbloku jsem rameno (tu hřídel nebo čep nebo jak to nazvat) vyleštil drátěným kartáčem do flexy, namazal vazelínou, naklepl trošku nový silentblok aby držel v pozici a jedna-dvě veeeliké rány pořádným kladivem a je to tam :wink:
Akorát nezapomenout, než se sundá rameno, tak vlízt pod auto a fixou si označit polohu starých silentbloků čarou přes střed, aby pak ty nové nebyly při stání auta v napětí (časem by se utrhla ta guma od středu).

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #26 od skypan

Kdo to zvládne bez lisu doma je frajer. I s tím lisem to byla makačka

Taky se přidávám mezi lidi co to zvládli "ručně".
Akorát ta guma při řezání flexou fakt hrozně smrdí :lol: Po odstranění starého silentbloku jsem rameno (tu hřídel nebo čep nebo jak to nazvat) vyleštil drátěným kartáčem do flexy, namazal vazelínou, naklepl trošku nový silentblok aby držel v pozici a jedna-dvě veeeliké rány pořádným kladivem a je to tam :wink:
Akorát nezapomenout, než se sundá rameno, tak vlízt pod auto a fixou si označit polohu starých silentbloků čarou přes střed, aby pak ty nové nebyly při stání auta v napětí (časem by se utrhla ta guma od středu).

noo,pak že mezi náma nejsou frajeři (neznám slovo nejde :twisted: ):cup: ,místo vazelíny sem si namíchal mejdlovou vodu...

Vygenerováno za 1.195 sekund