Jaky tlak v pneu?

Více
18 roků 2 měsíců zpět #16 od Marco
Odpověděl Marco pro téma Re: Jaky tlak v pneu?
Do nízkoprofilových ide vyšší tlak. Ja dávam do 15" 195/50 2.4/2.2, pri plnom zaťažení alebo na dlhé trate 2.7/2.4. Je to tak správne podľa Fiatu i Dunlopu.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #17 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Jaky tlak v pneu?
kde si se to dočetl na Fiatu nebo Dunlopu?

Více
18 roků 2 měsíců zpět #18 od Marco
Na webe Dunlopu je taký konfigurátor. Zadáš typ auta, a ponúkne Ti schválené kombinácie pneu/koleso/tlaky. Pre istotu som si to overoval emailom a potvrdili mi to z Fiatu i Dunlopu.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #19 od Marco

Více
18 roků 2 měsíců zpět #20 od michal_tipar
hmm pěkné, tak to abych to ještě nechal dofoukat. Problém mám v tom, že to je foukané dusíkem, takže musím mít jeden tlak trvale, nejde ho měnit u každé benzinky :-(
Bohužel něco podobného jako má Dunlop, jsem na stránkách Michelinu nenašel, tak to pro Michelinky musím i nadále odhadovat. Dík.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #21 od Marco
Tlak v pneumatikách určuje výrobca vozidla nie pneumatík podľa zaťaženia na jednotlivé nápravy, takže by v tom nemal byť rozdiel. Líšiť by sa to mohlo v prípade nejakých špeciálnych pneumatík a zmesí, ale to už sme skôr niekde v motošporte ako pri bežných pneu. Prípadné rozdiely v hustení oproti tlakom odporúčaným výrobcom vozidla by určite výrobca pneu. oznámil (napr. +/- 0.2 atm. oproti pôvodným). Ono pri agresívnej jazde sa odporúča napr. ešte zvýšiť predísaný tlak pre dané zaťaženie ešte o 0.2 atm. Ja mám tiež v gumách PNEUMIX, ale na dlhé trate som toho roku v podstate nejazdil. Minulý rok to bolo opačne, tak som si dal za nejakých 30,- Sk kolesá dohustiť a už som to nemenil.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #22 od michal_tipar
to je právě to o čem tu diskutejeme, já si myslím, že výrobce auta doporučuje základní nahuštění pneumatik a to ještě těch které jsou v prvododávce (u mě je to 165/65/14) Pokud změním gumy za jiný profil, třeba 185/60/14 tak už bude potřeba jiná a já mám 195/50/15 to je úplně jinde, když tam dám doporučovaný tlak 2,0 a 1,9 tak jsou kola viditelně podhuštěný!
Podle toho konfigurátoru dunlop se liší huštění podle typu pneumatiky a nejen podle rozměru!!!

Více
18 roků 2 měsíců zpět #23 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Jaky tlak v pneu?
No ja jsem se dival na ty stranky toho Dunlopu a nejak mi nesedi, ze mam foukat 2,2bar na predek a 2,4bar na zadek. Proc na zadni vice?
Ja osobne foukam vice (2,2-2,5baru), merim to vetsinou na zahratych gumach, kdy je tlak o neco vetsi (mam tam pouze vzduch, ne inertni plyn-Ar, N, He, Xe).

Více
18 roků 2 měsíců zpět #24 od michal_tipar
tam je full load - plně zatížený a pak se počítá s tím, že zadek bude zatížený víc než předek, tak asi proto...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #25 od Marco
Tlakje predpisovaný zásadne pre studené gumy. V zahriatych rastie tlak zhruba o 0.2-0.3bar. Ja najsôr zmeriam pri studených a pri dofukovaní vychádzam z tých hodnôt. Napr v studenej bolo 2.3, v zohriatej je 2.5, tak dám na 2.6. Inak, prvýkrát mi v pneuservise natlačili Pneumix na 2.2 na všetky, aj keď som im jasne povedal, že to chcem na 2.7/2.4. Keď som vyšiel s autom na dvor, bol predok na prvý pohľad podhustený, tak to aj tak nahustili podľa mňa.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #26 od michal_tipar
jedna v výhod pneumixu je právě v tom, že má výrazně niřší teplotní roztažnost proti vzduchu, takže se zahřátím mění tlak méně. Další je prostupnost pláště která je menší než u vzduchu takže neklesá tlak přirozeným úbytkem tolik jako u vzduchu.
To jen na okraj, kdy to někdo nevěděl 8)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #27 od pavelZet
Odpověděl pavelZet pro téma Re: Jaky tlak v pneu?
1.6 I.E.S., 14" plech, klasika

foukám 2.2 na předek, 2.2 na zadek s tím, že většinou jedu na prázdno a když už něco vezu, tak to cement není. na benzince na zahřátých po 2.5.

míň bych tam nedal. když postavim vedle sebe golfa, feldu a tipo, tak mi příjde že tipo má gumy podhuštěný. tak míň určitě ne.

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
17 roků 11 měsíců zpět #28 od michal_tipar
včera jsem koukal na gumy 195ky a připadá mi, že se sjíždějí víc po stranách a to by ukazovalo na podhuštěný, přitom tlak mám 2,3 studený... asi napřezrok přitlačím na 2,5. Jo a gemču mám vpořádku.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #29 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Jaky tlak v pneu?
kolik foukáte u Temprer 2.0 - gumy 185/60 R 14

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 11 měsíců zpět #30 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Jaky tlak v pneu?
já sem u všech aut foukal 2-2,5...nedávno sem se mrknul do manuálu a je tam 2,2 na obě nápravy..takže tohle neřeším..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Vygenerováno za 0.499 sekund