Pazvuky od podvozku při brždění v zatáčce

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od brumla
Auto mi začalo vydávat nový zvuk, ze kterého mám strach. Když zatáčím, třebas i pomalu, a přitom přibrzdím, ozývá se takové klepání, trochu jako když jede vlak přes spoje kolejí, jen v rychlejším rytmu. Nedělá to pokaždé, ale čím dál častěji.
Víte někdo, co by to mohlo být?

Jeden z "podvozkových" zvuků se mi už odhalil - včera se mi oddělilo táhlo řadící páky od převodovky. Bojím se co dalšího mi ještě může upadnout. 8O

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od Zemca
Pro tento případ doporučuji auto prolézt a prozkoumat, je to malinko starší auto a bude tam plno drobností, které po několika málo, či více ujetých kilometrech mohou začít dělat potíže a odpadávat, počínaje výfukem apod. a konče např. koly (viz Š105,120 a podobné lůzy na našich silnicích). Naštěstí u Tipa/Tempry jsem ještě o ničem podobném neslyšel ani nic takového neviděl. 8)

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od MagicMisel

Auto mi začalo vydávat nový zvuk, ze kterého mám strach. Když zatáčím, třebas i pomalu, a přitom přibrzdím, ozývá se takové klepání, trochu jako když jede vlak přes spoje kolejí, jen v rychlejším rytmu. Nedělá to pokaždé, ale čím dál častěji.

Jeden z "podvozkových" zvuků se mi už odhalil - včera se mi oddělilo táhlo řadící páky od převodovky. Bojím se co dalšího mi ještě může upadnout. 8O

Je to jakoby takové bouchání??? a dělá to kdyz prejedes nerovnost?zkus zvednout zadní kola a zahýbat snima!!pokad se bude hybat tak je spatny to uložení!!me to taky bouchalo a bylo spatny to uložení zadního ramena!!a taky to dělalo čím dal víc!!

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od brumla
Jsou to takové duté, tupé rány, bouchnutí, tak 3-5x rychle po sobě duc-duc-duc. Zezadu. Ale ozývá se to jak jsem psal jen při zatáčení a současném brždění, asi se musí něco zatížit. Ještě jsem si nevšiml, jestli to není třeba jen při otáčení na jednu stranu.
S těma kolama, je to potřeba opravdu zvednout? Zkoušel jsem se o to opřít nohou na zemi, a to se kola nehýbala. Ale asi to nestačí...

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od temprař

Jeden z "podvozkových" zvuků se mi už odhalil - včera se mi oddělilo táhlo řadící páky od převodovky. Bojím se co dalšího mi ještě může upadnout.

Nemohli by to být zvlněné brzdové kotouče. Ale to by ti asi klepalo i při brzdění , když jedeš rovno.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od tommy
zvlnene kotouce si myslim,ze by nebouchali,ale hazeli s pedalem
ja myslim,ze to muze byt volny brzdic

1.6ie 93"

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od MagicMisel
jak řikám zvedni to heverem a poznas to!!!kdyz stím zahejbez jen tak kdyz je kolo zatížený nic nepoznáš!!!Jestli to jde ze zadu tak bych rek tak na 80 procent že to je ono!!zvlnený kotouče vybrujou pedálem!!!

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od MagicMisel
a co když prejedes nerovnost,nějakou díru??taky to bouchá??

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od rat21
Pozri sa na auto zozadu a ked mas kolesa do "A", hlavne to, ktore bucha, tak je to ulozenie ramena.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od MagicMisel

Pozri sa na auto zozadu a ked mas kolesa do "A", hlavne to, ktore bucha, tak je to ulozenie ramena.

JA sem to do A nemel!!kdyz to ulozeni jeste neni v nejhorsim stavu tak se to tak neprojeví!!!to az kdyz je uplne v prdeli!zvedni to heverem a zahejbej stím!!

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od temprař

Jeden z "podvozkových" zvuků se mi už odhalil - včera se mi oddělilo táhlo řadící páky od převodovky. Bojím se co dalšího mi ještě může upadnout.

A nemáš povolené kolo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 1 měsíc zpět #12 od F@ster

A nemáš povolené kolo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zní to sice směšně ale klidně to tak může být, známej s favoritem měl taky problém že mu sem tam něco cinklo na levym zadnim kole, tak ho sundal, nic neobjevil a tak ho nandal zpět a ejhle problém byl pryč, po nějakym čase to začlo dělat zase tak ho napad taky šroub, skusil postupně dotahovat a opravdu byli povolený ... Tak to zkoukni ...

Více
18 roků 1 měsíc zpět #13 od MagicMisel
tak jak???už si to zjistil??

Více
18 roků 1 měsíc zpět #14 od MichalW
Volný brzdič to nebude, to je jiný rachot, to mlátí i když přejedeš spáru na cestě. Já bych to viděl tak, že ti mlátí výfuk do zadního nárazníku, mně to totiž dělá taky. A taky, někdy v zatáčce při brzdění a pak ještě když zdechám motor. Schválně zkus zahýbat vzadu výfukem a uvidíš, jestli se ti dostane do kontaktu s nárazníkem.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #15 od rat21

Volný brzdič to nebude, to je jiný rachot, to mlátí i když přejedeš spáru na cestě. Já bych to viděl tak, že ti mlátí výfuk do zadního nárazníku, mně to totiž dělá taky. A taky, někdy v zatáčce při brzdění a pak ještě když zdechám motor. Schválně zkus zahýbat vzadu výfukem a uvidíš, jestli se ti dostane do kontaktu s nárazníkem.

Nechcem odbocovat od temy, ale mne tiez narazal vyfuk do narazniku, tak som vymenil tu gumu, co ho drzi a nepomohlo. Nakoniec som zistil, ze mam vyfuk pred vlnovcom v :ass:. Bolo to uplne hnile a drzalo to pohromade len silou vole. Po vymene OK.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Vygenerováno za 0.098 sekund