Rucna brzda POMOC!

• TripleX
  • Autor tématu
17 roků 9 měsíců zpět #16 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Jama
Nie som stastlivec s jamou ale pojdem s tym asi 5km ku kamosovi na jamu. Ale nemam moc casu takze to skusim iba odbrzdit cez tie packy ak to lanko dovoli ale to isto musi povolit a na bouden a lanka sa zatial vykaslem a na buduci tyzden ak bude cas tak aj tie lanka pozriem. Ak je to v tom.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #17 od Kubiii
Odpověděl Kubiii pro téma Toto už mám za sebou
Zdravím pánové,
řešil jsem na své tempře obdobný problém. Je to otázka těch zasr... kotoučů vzadu. Originální pružina, která má ručku vracet je úplně naprd. Můj mechanik to vyřešil tak, že na mechanismus brzdy navařil kovovou tyčinku s očkem a dal tam nějakou silnou pružinu ze škodárny, porádně pročistil pístky a vyměnil gufera. Blbě se to takto vysvětluje, pokud by byl zájem, tak to nafotím. Každopádně mi teď ručka už dlouho funguje bezvadně zima nezima (s tou to stejně nemá nic společnýho).

Kubiii
Multipla 1,6 16V
(dříve Tempra 1,6)

Více
17 roků 9 měsíců zpět #18 od michal_tipar

... pokud by byl zájem, tak to nafotím. Každopádně mi teď ručka už dlouho funguje bezvadně zima nezima (s tou to stejně nemá nic společnýho).

foť foť zájem je a velký... Díky

• TripleX
  • Autor tématu
17 roků 9 měsíců zpět #19 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma RUCNA
Akurat som teraz vytiahol to auto z garaze brzdi to stale trocha ale zda sa mi ze to jemne aj sucha o kotuc ale rukou auto pohnem. Ale skusal som zabrzdit silnejsie a auto mi skocilo do jednej strany to znamena ze mi asi jedna strana nebrdzi? Takze asi to vyzera zatuhnute aj v brzdici ci strmeni alebo ze by to bolo len tou packou? No uviidm uz idem na jamu poobede resp. na vecer.

• TripleX
  • Autor tématu
17 roků 9 měsíců zpět #20 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma BOUDEN
Takze samozrejme to bolo aj na tej pruzine vsetko zahrdzavene ale sa to rozhybalo a jeden bouden bol zaseknuty resp. to lanko sa uz strapka a mozno je aj bouden nacnuty tak sme to vystr. rozhybalo sa to a nahodilo a radsej pojdem kupit nove lanka aj boudeny neviete kolko to asi stoji? Vyzera ze to je uz OK len sa mi zda ze mi stale auto trocha taha do strany ked som na nom isiel a este brzdila ta rucna tak to moc tahalo a teraz uz menej ale este asi bude mozno trochu problem v tom zatazovom regulatore alebo mozno budem musiet aj brzdice teda strmene poriadne rozhybat lebo mi to brzdilo podla mojho vkusu slabo ale rovno. Ale mozno sa mi to uz iba zda mozno to bude OK casom ... :D Dakujem vsetkym za radu. :D Pozn. - Spatne lanko resp. bouden ...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #21 od komasix
Odpověděl komasix pro téma Re: Rucna brzda POMOC!
Já sem za ne dal neco přes 1000, bohužel ale zbytečně. Stále nebrzdim. Po delší cestě zkus ošahat disky kol jestli neni náký horký. www.automedik.cz/kompletni-zeleny.phtml

Fiat Tempra SW 1,9TD 1995

• TripleX
  • Autor tématu
17 roků 9 měsíců zpět #22 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma lanka cena

Já sem za ne dal neco přes 1000, bohužel ale zbytečně. Stále nebrzdim. Po delší cestě zkus ošahat disky kol jestli neni náký horký. www.automedik.cz/kompletni-zeleny.phtml

ja som ich zohnal za cca 600,- Kc teda u nas ale 760,- Sk ...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #23 od Kubiii
Odpověděl Kubiii pro téma Re: Rucna brzda POMOC!
Dejte na mě, je to hlavně tou pružinou, která má vracet píst do odbržděné polohy, až se dostanu pod auto, tak to nafotím a pošlu. Můj mechanik mi to několikrát rozhýbával, vždy to chvíli fungovalo a pak to šlo zase do háje. Říkal, že to je problém všech starších aut s koutoučama vzadu, kromě několika výjimek jako třeba Mercedes, který má i malou bubnovou brzdu na ručku. Vyřešil to až tím výše zmiňovaným způsobem. Nafotím. Slibuji.

Kubiii
Multipla 1,6 16V
(dříve Tempra 1,6)

Více
17 roků 9 měsíců zpět #24 od Kubiii
Odpověděl Kubiii pro téma oprava ruční brzdy
Koukněte se na autoservice.kvalitne.cz sekce "Galerie"
Hodil jsem tam fotku s popiskem. Bohužel jsem to fotil jen tak, že jsem strčil foťák pod auto a zmáčkl spoušť, takže to není ideál, ale vidět je tam všechno podstatný. Pokud jste z Brna nebo okolí a netroufáte si na to, tak v tomto servisu je šikovný mechanik, který pro mě toto řešení vymyslel.

Kubiii
Multipla 1,6 16V
(dříve Tempra 1,6)

Více
17 roků 9 měsíců zpět #25 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Rucna brzda POMOC!
Super, máš to výborně zpracovaný, díky moc za všechny :god:

Více
17 roků 9 měsíců zpět #26 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Rucna brzda POMOC!
Pokud je to lanky, je asi nejlepší koupit nové a teflonovou výstelkou.
Ty naštěstí nejsou citlivé na zatuhnutí.
Starší lanka bez výstelky na moc dlouho narozchodíš, za pár týdnů to bude to samé:-(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.083 sekund