Repase brzd
TEMPRA 1,8dohc SW 1995
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
mám podobný problém ,ale s ručkou brzdí mi jen jedna strana všechno jsem kontroloval bovdeny i když starší tak chodí lehce ty pakny vzadu jsem taky rozhýbal a fungují lehce ,ale bohužel brzdí jen jedna ještě mě napadá :jak jsem měnil destičky tak na té nebrzdící straně nešel pístek do těla třmenu zašroubovat jak by správně měl ,ale musel jsem ho zatlačit on se totiž protačel. tak kdyby někdo měl nejaký nápad co s tím tak dejte vědet.Dík
To taky může být tím, že si jesště nové destičky nazvykly na kotouč. To pak brzdí opoznání hůře.
A jinak ti to brzdí normálně?
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
TEMPRA 1,8dohc SW 1995
brzdit to brzdí normálně protože jsem nechával stáhnout i kotouče a jsou sjeté stejnoměrně ,ale když zatáhnu ručku tak se pootočí táhla na obou třmenech,ale brzdí jen jedna tak nevím jestli mam vymenit třmen nebo se tomu dá ještě nějak pomoct?
Teď zrovna nevím jastli tam máš nějaký samodoseřizovací mechanismus. Nevím jestli to Tipo v zadu má, nemám kotoruče ale bubny. Jestli tam nějaký je, bylo by dobré se na něho podívat.
Taky bych to celé rozebral a pročistil aby včechno chodilo volně.Nic jiného tam snad ani nemůže být.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
- michal_tipar
- Autor tématu
P.S. Doma jsem našel destičky, pokud by se někdo našel kdo chce na téhle věci ušetřit tak jsou k dispozici... a zadní budou taky tak 5mm mají
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
A´T žije tvé auto dlouho a blaze:-)
- michal_tipar
- Autor tématu
Příští víkend jdu na to, možná už tenhle podle počasí...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Zadní brzda má samostav, ale není to asi 100%... Když přidám otáčku na pístku tak to přibržďuje trvale a když ji zase uberu, tak to pořádně nebrzdí. Dnes si jedu do Brna pro kotouče a nové destičky, mám už sadu gumiček na obě strany, ještě koupím brzdovou kapalinu a jdu to vykuchat, vyčistit, vyleštit a podobně... Doufám, že to pomůže, pak už zbývá jen ten zátěžák...
P.S. Doma jsem našel destičky, pokud by se někdo našel kdo chce na téhle věci ušetřit tak jsou k dispozici... a zadní budou taky tak 5mm mají
Myslim, ze zatezak to nebude. To by ti nebrzdil zadek vobec. Ja som robil to, co ty - rozobrat ,vycistit, vymenit gumicky. A vsetko facha, jak ma. dokonca aj rucka.
Tak vela zdaru.
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti