Proč mam vzadu brzdy z Lancie Dedry?
Proč mam vzadu brzdy z Lancie Dedry (Tempra 91, 2.0. sedan, 83kW) Teda dle katalogu na Autokelly to je jedna z mnoha desticek, proste vypadaji jako jediny jinak... A k tempře nejsou v katalogu k dostani.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
nevim, jestli maj divný katalogy nebo jestli si fiat vyráběl co chtěl zrovna podle toho, co bylo na skladu
Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi
Kromě toho, pokud vím, má Dedra mnoho komponent shodných s Tipem/Temprou - k tomu nechť se ale fundovaněji vyjádří nějaký Lancista
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Je pravda, že mě mechanik už straší, že mě na tom nic opravovat nebude. Že fiat je to nejhorší co mohlo vzniknout, co kus to original...
Včera jsem měnil dveře ze stejného roku a motorizace a hle, oni mají uplně jinak udělaný těsnění, s nim to nešlo zavřít, bez něj tam poteče... prostě Itálie
Do autodílů jsem poslal tátu, který ty destičky v životě neviděl, ale měl ten vytištěnej papír, a donesl ty správný. Stačí jen využít techniku.
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Já jsem destičky vyndal, položil na papír - vedle toho pravítko a vyfotil to digitálem, protože jsem musel jezdit.
Do autodílů jsem poslal tátu, který ty destičky v životě neviděl, ale měl ten vytištěnej papír, a donesl ty správný. Stačí jen využít techniku.
No to jo, ale ja do tech autodilu potrebuju necim doject a rozebirat kvuli tomu brzdy a pak je zase skladat neni zrovna prakticky...
Je pravda, že mě mechanik už straší, že mě na tom nic opravovat nebude. Že fiat je to nejhorší co mohlo vzniknout, co kus to original...
Ten mechanik je asi zvyklý opravovat jen Š 120L, jinak by takový blud nemohl vypustit z úst. V porovnání s francouzskými auty jsou Fiaty vysoce standardizované. Kde jsou u Fiatu 2 možnosti, je jich u Citroenu nebo Peugeotu tak 4 - 6.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Ten mechanik je asi zvyklý opravovat jen Š 120L, jinak by takový blud nemohl vypustit z úst. V porovnání s francouzskými auty jsou Fiaty vysoce standardizované. Kde jsou u Fiatu 2 možnosti, je jich u Citroenu nebo Peugeotu tak 4 - 6.
No opravuje po vetsinou Fordy a VW, co se tyka aut tak jsem mel s120 a ted Tempru, ale je pravda ze co kus to original, to opravdu nechapu proc... Ted budu presedlavat na Volvo, tak snad to bude lepsi
Možná když budete jezdit kupovat díly do fiatu s VINem tak se nikomu nestane, že by dostal jiný díl, než tam patří (teda pokud to auto předtím nedostal do rukou nějaký "umělec"...
Bodejť. Není ani třeba VIN, např. v Elitu je databáze řazená podle typového označení motoru a nestalo se mi, abych odešel s nesprávným dílem.
Svoji zkušenost s Kelly jsem už popsal zde:
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...&highlight=kelly
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Podle VINu se dá přesně dohledat, jaké díly se na konkrétní auto dávali, je to podle série. Tak mi to vysvětloval ve fiatu, já mám problém, že auto z roku 93 je "přechodové" něco tam může být ze staré série a něco z nové...
To vim, ale ja mam 1991...
Ve Fiatu mě posílají do pr...ele, protže prý nikdy 1.6 DOHC nevyráběli 8O
Tak mi nezbývá než kupovat jinde.
Mechanik měl pravdu, že co Fiat to jiný díl, ale furt lepší než u francouzkých aut:-)
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)