má viskozita oleje vliv na brždění?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Nafťák takovýto podtlak v sání nemá,tak tam musí být vývěva,která ten
podtlak vytváří,jinak je to stejné .Čau.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
ahoj
Zažil sem, jak se dalo auto do servisu s poloosou- měla se dát nová a oni za cenu nové namontovali nějakou jetou.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
neni servis ako servis... este na slovensku ked som mal passata, dal som ho jednemu sukromnemu servisu ku kompletnej prehliadke.. tam mi to auto tak donicili, ze som sa isiel sudit... mlady frkan mi dotiahol naboje kolies tak, ze na druhy den mi odisli zadne loziska, predne koleso malo iba tri sroby z piatich, cez manzetu poloosy tiekla vazelina, pritom na fakture bola uctovana nova ale niekdo ju asi medzitym roztrhol... neostalo mi nic ine iba sa vratit a veci reklamovat.. nepochodil som. tak som to dal pravnikovy a nasiel som si iny servis... sukromny ale velmi dobry.. vzdy mi vopred zavolali, oboznamili s problemom a spytali sa ci to maju spravit tiez alebo nie.......Já co si neudělám já, nebo můj známej, tomu nevěřím.
Zažil sem, jak se dalo auto do servisu s poloosou- měla se dát nová a oni za cenu nové namontovali nějakou jetou.
On ten můj původní příspěvek je o tom, že jsem vyměnil olej v motoru, a začaly jinak brzdit brzdy (!) 8O . A z diskuze se zdá, že je u aut s olejovou (a hlavně asi postarší) vývěvou opravdu možné, aby byl posilovač silnější s viskóznějším olejem. Což mi připadá jako docela důležitá a přitom nepříliš známá informace - taková trivialita jako výměna oleje má vliv na brzdy.No a ja radsi prenechavam brzdy a celej motor servisu,protoze potrebuju funkcni auto a po mem zasahu by se mu asi udelalo nevolno...:dead: jediny co jsem udelal,tak jsem vymenil hadicky u brzd a lanko k rucce
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Pri dlhsej odstavke auta si mozes vsimnut, ze ten viskoznejsi olej kym sa dostane hore k tej vyveve, tak to nejaky cas trva, kym to auto zacne brzdit. A pozor na to! Auto po prvych par metroch nemusi brzdit! Teda brzdi, ale bez posilnovaca. Toto sa samozrejme vztahuje na opotrebovanu vyvevu. Len s tym musis pocitat, ze na prvej krizovatke nezabrzdis. Ale ziadnu paniku, len poriadne zatlacit na brzdu a nejak to zasatavis Alebo nepohnut s autom skor, kym sa nepresvedcis, ze uz to brzdi normalne. Alebo novu vyvevuOn ten můj původní příspěvek je o tom, že jsem vyměnil olej v motoru, a začaly jinak brzdit brzdy (!) 8O . A z diskuze se zdá, že je u aut s olejovou (a hlavně asi postarší) vývěvou opravdu možné, aby byl posilovač silnější s viskóznějším olejem. Což mi připadá jako docela důležitá a přitom nepříliš známá informace - taková trivialita jako výměna oleje má vliv na brzdy.No a ja radsi prenechavam brzdy a celej motor servisu,protoze potrebuju funkcni auto a po mem zasahu by se mu asi udelalo nevolno...:dead: jediny co jsem udelal,tak jsem vymenil hadicky u brzd a lanko k rucce
Fiat Croma TDid
Tak to vřelé díky . Jsem rád že to vím dopředu a nemusím to zjišťovat až na té křižovatce. [smilie=bluecolorz5_pdt_06.gif]si mozes vsimnut, ze ten viskoznejsi olej kym sa dostane hore k tej vyveve, tak to nejaky cas trva, kym to auto zacne brzdit. A pozor na to! Auto po prvych par metroch nemusi brzdit!
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto