Jak mi nebrzdí Temrpa

Více
16 roků 9 měsíců zpět #1 od Romus
Jak mi nebrzdí Temrpa vytvořil uživatel Romus
Zdravím, zkusíte poznat závadu? Pedál chodí normálně ( aspoň myslím :)), musím brzdit velkou silou a blokuje se jen levý přední kolo, na pravý straně jsou destičky jako nový, na levý straně je vnější destička úplně pryč, na vnitřní je v pořádku, Temra 1.6 92
Chtěli sme to zkusit odvzdušnit ale urvaly sme odvzdušňovák.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #2 od skypan
Odpověděl skypan pro téma jak mi nebrzdí tempra
no jak říkáš na (u jednoho třmenu)jedné straně deska dobrá a na druhé néé tak to vidím na(ten třmen je plovoucí-chodí na vodítkách)tak přirezlé vodítka...
až ho začneš rozebírat tak samotný třmen musí volně chodit na čepech...(to zn.proti vyjíždějícímu pístu samotné těleso třmenu,musí chodit)páč proti pístku se vymezuje i druhá strana (tam kde je i druhá destička).

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 9 měsíců zpět #3 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Jak mi nebrzdí Temrpa
Jojo.

Vytahovat zalomený odvzdušňovací šroub bude megaopruz, bude asi lepší sehnat na vrakárně jiný třmen.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #4 od skypan
Odpověděl skypan pro téma jak mi nebrzdí Tempra

Jojo.

Vytahovat zalomený odvzdušňovací šroub bude megaopruz, bude asi lepší sehnat na vrakárně jiný třmen.

stím odvsdušnovákem ,nejdřív bych ho zkudil odvrtat(někdy se to dá zachránit),změř si průměr toho odvzdušnováku*(krát 0,8 )výjde ti(díra na vyvrtání závitu)jako zkus odvrtat,jako by si chtěl potom do té díry řezat závit (no a tím průměrěm vrtáku,možná o0.1-0.2mm menší)to odvrtej(neměl by si tím vrtákem poškodit závit,počítej o něco ten vrták rozhodí na vúli),no a potom prořízni ten závit a uvidíš půjde to... :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5 od michal_tipar
Až rozhýbeš ty kolíky plovoucího třmenu tak ještě rozeber píst, bude přirezlej pod O-kroužkem a nepustí ho... Ten O-kroužek bude potřeba 100% vyměnit, pístek možná půjde očistit ocelákem a vyleštit na filcu. Pokud to bude ale hodně chycený tak je na vyhození...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6 od Romus
Odpověděl Romus pro téma A ještě dotaz.
Nevíte co má Tempra 1,6 i.e. 92 za brzdovej systém? koupil jsem destičky Jurid na Aukru a měli podle katalogu být na moje auto, ale maj o trošičku jinej rozměr.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #7 od michal_tipar
co máš za kotouče? na 257mm se dělali dvě verze destiček
www.mjauto.cz/_kfoto/GDB458.JPG
www.mjauto.cz/_kfoto/GDB833.JPG

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Jak mi nebrzdí Temrpa
ratujte ma už si neviem rady...renovoval som komplet brzdy na tempre predné kotúče sú nové ATE platničky a hadice tiež zadná brzdové valčeky som tiež vymenil aj pakne a bubny sú stočené na sustruhu kvapalina nova hlavny brzdovy valec zrepasovaný vydraty nebol a vyveva tiež funguje...no a pedál chodí stale nejako až takmer na podlahu a hovno to brzdí kotúče sú už takmer zabehnuté majú asi 650km najatdených...myslím že takto slabo to nemôže brzdiť a na pedál musím tlačiť dosť silno aby to ako tak brzdilo :cry: :cry:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od QRBN
Odpověděl QRBN pro téma Re: Jak mi nebrzdí Temrpa

...renovoval som komplet brzdy ...

Ja s tim tedy zkusenosti nemam, tak me nekamenujte, jestli radim spatne, ale koukal jsi na membranu posilovace? Neprisava nekde vzduch kolem? Zkus odpojit vyvevu a opatrne usty nasat vzduch z te hadicky co jde k posilovaci/brzdovemu valci. Pokud to pujde porad, tak asi tam bude nejaka chyba.

qrbn

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od skypan

ratujte ma už si neviem rady...renovoval som komplet brzdy na tempre predné kotúče sú nové ATE platničky a hadice tiež zadná brzdové valčeky som tiež vymenil aj pakne a bubny sú stočené na sustruhu kvapalina nova hlavny brzdovy valec zrepasovaný vydraty nebol a vyveva tiež funguje...no a pedál chodí stale nejako až takmer na podlahu a hovno to brzdí kotúče sú už takmer zabehnuté majú asi 650km najatdených...myslím že takto slabo to nemôže brzdiť a na pedál musím tlačiť dosť silno aby to ako tak brzdilo :cry: :cry:

no nejdříve bych zajel na rampu a prohlídl bych veškerou brzd.soustavy(jestli se někde nestala chyba,coš se v poho může stát i u profíků!),někde slabý ůnik brzdovky a ták....
pak bych to znova celé přeodvzušnil(minulí týden sem taky měnil prasátka a jednu trubyčku a pravá strana se furt nechtěla rozhejbat :arrow: pravděpodobně vinou omezovače brzd.tlaku),a zkusil bych sistém:pravé zadní(nejdále od brzd.válce),levé zadní,pravé přední,levé přední(nejblíže k brzd.válci),pozor na zadku bych to opakoval(jako já)než bych měl opr.jistotu,že tam není vzduch(právě kvůli tomu omezovači),a pak bych až přešel na předek.
ještě poznámka:musíš nastavit samostavy na zadku(paknách),takže několikrát zatakat za ruč.brzdu a šlapat na brzd pedál(samostavy jsou sistém jednosměrná kladka a nastavují se pohybem paken při zvětšující se vůli,obroušení obložení o dosedací plochy bubnů) :arrow: ovšem pokud máš samostavy zprávně složené,nebo nechbí-li ti tam nějaká část :idea:
funkčnost vyzkoušíš jenoduše,na rozpěře samostavu je (ozubené kolečko) se závitem a musí jít otočit jen na jednu stranu(a jakoby klapat,jako asi ráčná)na druhou stanu to nesmí jít... :)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od bjukemen
to skypan dík za vyčepávajúce rady skúsim to tak hned ked budem mať čas ale nemohli by to robiť aj tvrdé brzdové platničky?poprípade poradte nejaké extra mäkké nevadí že sa skoro zoderú...a ešte jedna odtázočka kolko kilometrov trvá kým sa zabehnú kotúče mám na nich najazdené už asi 700km ale ešte stále miestami vidno šráfi po sustruhu boli to nowé kotúče ATE

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od michal_tipar
Na kotoučích ATE (powerdisk) používám desky Lucas (TRW) a jsem maximálně spokojenej s jejich výkonem, bzdí to jak blázen. Předtím sem měl desky ICER a tyhle šlupky vůbec nebrzdily.
Po téhle zkušenosti jsem dal i do zadu desky Lucas akorát koutouče už levnější Brembo, stejně mi v zadu blbnou ale to je debilním systémem ruční brzdy, hydraulika šlape jak má...
Jo a teď jsem je kontroloval při výměně kol za letní, čekal jsem že budou už dost sjetý (přecejen frézované kotouče dávají deskám zabrat výrazně víc jako rovné) a vypadají po dvou letech jako nové, skoro se na nich nepozná, že už "nabzdily" nějakých 20-30 tisíc... Takže jsem jen zapojil čidla opotřebení a odchod na párek 8)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od skypan
no na zaběhnutí kotoučů a destiček(než si sednou) se udává tak 60-100km
ano jak Michal Tipař desky TRW Lucas sou výborná volba(mě vydrží dvě sezony)tedy asi 20 000tis.km,zhruba,ale řekl bych,že ještě více.
a kotouče se ztáčejí na soustruhu,páč jsou malinko,jakoby rozhozené a sostružník(dobrej),to rozhohození v hlavě vyrovná,aby mu to neskákalo na kudle a ztočenej výseldek je zase malinko rozhozenej kotouč,ale stočenej :D

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od bjukemen
...no tak to bude platničkami bo už som všetko vyskúšal a stale rovnaké...dík skusim kupiť tie TRW teraz su tam nejaké shity fomar friction poznate to vôbec niekto

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od bjukemen
...no tak som vyskusal znovu cely postup a stale to nebrzdi a pedal je mäkký ako ked šlapneš do hovna...už som fakt v koncoch HBV je zrepasovany vnutro bolo ako nove a ked kamarat pumpuje pedal a ja som pod autom stale tam počujem niečo syčať ako ked ručnou pumpou fukaš koleso...čo by s tým ešte mohlo byť ?? :cry: :cry:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Vygenerováno za 0.486 sekund