Mlácení nápravy .. vyřešeno =)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od BlackJack
Mlátí mně pravá přední náprava, zhruba půl roku. Je to takový dutý, částečně utlumený zvuk. Ozývá se to hlavně pokud jedu po kostkách nebo třeba když rychle pustím plyn na 1.rychl. stupeň a taky na hrbolech.
Co by to mohlo být? Pohledem jsem toho moc nezjistil a zvedák nemám.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma náprava
Tlumič,uložení tlumiče,spodní rameno,uložení ramene atd.

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od TDGT
jj je toho moc co by to mohlo byt,naprikla me to delali stabilizatory ktery se na nerovnostech jako nadzvedavaly,vymenil sem je a pohoda

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od hawran
typoval bych to na ulozeni ramen nebo stabilizator ramene poznas kdyz projizdis zatacku a pridas pak uberes ale dal bych to na hever a zkusil cepy

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od TDGT
jj zvednou auto a zkusit vsechno na naprave poznas jestli ma neco vule nebo ne a uvidis jetsli sou silentbloky sedrene nebo ne

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od hawran
kdyz by to byl spatnaj silemblok tak to prenasi rezonanci do kastle uz sem to zazil

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od ntmp
neco podobneho mi to taky dela, v mem pripade jsou to kulove cepy na remenech, staci kdyz se jednou rukou chytnes toho cepu (jde to blbe) a druhou pohybes kolem (agresivneji) tak ucitis jestli tam jsou vule nebo ne..nejlepsi je to ale kdyz ti s tim nekdo zahybe, protoze k tomu cepu se blbe dostava..

FIAT TIPO 1.4 i.e.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od hawran
cep se drzet nemusi staci zvednout auto na hever a zkusit to kdyz ho vemes jako by si chtel zatocit a ma vuli kdyz velkou tak i pomlaskava je to cep rizeni stoji do tri stoveka je nutna geometrie kol kdyz ho vemes vespod a nahore jako kdyz byz ho chtel ulomit je to svisli cep na tempru ho delaj pouye s ramenem cena kolem 1600

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od kanko00
Hm, ja mam komplet nove ramena aj capy riadenia a robi mi to.
Ked auto prepruzi na nerovnost, v zakrute a podobne. Budem to musiet znovu pozriet - predpokladam stabilizator alebo silenblok na spodu co drzi motor.

Ale ako pisete pozriem aj uchytenie tlmicov spodne aj vrchne. Pripadne poradte...

Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od hovi
mě toto dělalo , že sem měl povolenou tu matku na tlumiči , co ho drží v kastli v tom uložení

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od Jenda
Pokud obětuješ cca 50Kč,tak zajed na STK a nech si přezkoušet nápravu,tam ti to zjistěj.Je to nejlehčí způsob než vyměnovat různé díly a malá pravděpodobnost že na to pak přídeš.Těch možností co by to mohlo způsobovat je víc a může se to přenášet po nápravě. :wink:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma mlaceni

Pokud obětuješ cca 50Kč,tak zajed na STK a nech si přezkoušet nápravu,tam ti to zjistěj.Je to nejlehčí způsob než vyměnovat různé díly a malá pravděpodobnost že na to pak přídeš.Těch možností co by to mohlo způsobovat je víc a může se to přenášet po nápravě. :wink:

Taky řešení :D

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od skypan
Odpověděl skypan pro téma mlácení nápravy
no jak to tak čtu,tak chlapy máte stejný problém jako já:ramena a tlumiče sou v pořádku,ale z kuláku je čep který se vsune do ztahovací objímky(šroubem zajištěném)svislého čepu(těhlice) a ta objímka nejde více ztáhnout(utáhnout šroubem,i po vyčištění dosedacích ploch)je to tam prostě volný,ale zajištěný šroubem :idea:
zjistíte to na rampě,montajznu vsunout mezi rameno(u vývodu kuláku) a ztahovací objímku těhlice a zjistíte tu vůli :) pozor:není to vůle kulového čepu v ramenni,ale v té svorce :!: já na to přišel náhodou :idea:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od Předseda
S tou STK je to asi fakt dobrý řešení. Mně to dělalo taky, myslel jsem že jsou to přední tlemiče, zvuk byl pro ně takový charakteristický. Tak jsem je vyměnil, stálo mě to nějaký prachy a ozývalo se to dál. Byly to ramena, resp. čepy, ale ty se musí vyměnit i s celými rameny. Tyhle fiaty na to hodně trpí.

Možná jsem nemusel měnit tlemiče a něco jsem moh ušetřit, zas na druhou stranu oni se nový taky neztratěj.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od BlackJack
Tlumiče mám nedávno měněné, ovšem horní uložení ne. Počítal jsem s tím, že mi to servisák taky vymění, ale nic.
Pohledově bych taky tipoval ramena a jejich silentbloky. Vypadají trochu styřele, ale to jen hádám. Teď budu dělat STK, tak sem zvědavej.
V plánu mám vyměnit ramena + stabilizátory, ale to je zatím budoucnost (snad brzká)

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Vygenerováno za 0.523 sekund