jak na abs

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od hawran
jak na abs vytvořil uživatel hawran
prosim o radu mam tempru v kombiku nahon na vsechny kola a blbne abs kdyz na to hamtnu tak nic a pak si zastavim na krizovatce a nebo pri parkovani a abs sepne i kdyz auto stoji navite nekdo co to muze byt

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: jak na abs
Nejcasteji cidla.Prvne bych sel po nich.Samozrejme pokud jsou konektory na jednotce abs dobre zasunuty a bez vody tam kde nema byt.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od hawran
Odpověděl hawran pro téma Re: jak na abs
jo a kde ty cidla najdu

Více
16 roků 6 měsíců zpět #4 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: jak na abs
Nejspíše bude v prdeli nějaké čidlo, nebo zasrané ozubení. Máš komplet 4 čidla nebo jen na předku?

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od hawran
Odpověděl hawran pro téma Re: jak na abs
mam kotouce i vzadu tak asi čtyři

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od Pavel
ono je to taky docela podstatné. To by si měl vědět na 101%

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od rs
KOUKAM ZE PRISPEVEK NEDORAZIL TAKZE ZNOVA.
Pri poruse abs by mela svitit kontrolka(pokud neni standartne odpojena jak byva u nas dobrym zvykem).Takze budem predpokladat ze kontrolka sviti.Je treba zkontrolovat napajeni,pokud je min nez 10.5V jednotka se automaticky odpojuje.Takze promerit.Pak zkontrolovat standartni problem nasich italskych milacku a to je zem.V tvem pripade by mel byt motor abs zemneny na zemnicim miste pod baterii.Pokud je vse v poradku vrhneme se na kontrolu snimacu kol.U predni napravy jsou snimace umisteny nad homokinetickymi klouby ktere maji ozubeny venec s tusim 44 zuby.Je treba zkontrolovat umisteni a stav kabelu.U zadni napravy by mely byt snimace umisteny nad ozubenym osazenim na lozisku(nekde se tu probiralo u vymeny lozisek kol-v tvem pripade nevim presne 4x4 se mi jeste nepodarilo prolest,v okoli ho nikdo nema).Pokud je vse v poradku tak jsme zkoncili s zakladni kontrolou celku abs.Jen pripominam,ze vse zde recene umi jednotka sama detekovat.
Muj osobni nazor je ten ze je problem zase nekde v zemnicich mistech.Zkus to vse zkontrolovat a napis jak si dopadl.Napadaji mne dalsi moznosti pri spatnych signalech od cidel,ale to az po teto kontrole.
Jen pro mou informacni databanku(rika se ji pra mozek,ktery stejne dle nekterych nemam),auto bez funkciho abs brzdi dobre?

To Pavel:Uz jsi nekdy videl abs zapojene jen na dva kola?Ja teda jeste ne ,ale je pravda ze jsem samozrejme nevidel vse.Z principu funkce abs,teda alespon u Fiatu(a jinych znacek) co jsem videl je brzdovka z hlavniho valce vedena do jednotky abs a odtamtud teprve k brzdam.Nejak si nedovedu predstavit oddelene okruhy prednich a zadnich brzd.Takovy system by nemel vubec smysl-predni kola pulzujom dle taktu abs zadni jsou zablokovane.Ale jak pisu nevidel jsem ani zdaleka vse.

Jen tak pro ukonceni spravna funkcnost abs predpoklada brzdy s chodicimi trmeny a bez jinych zavad.
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: jak na abs
Základ je dobrá baterka- stejný problem sem měl já. Prostě dávala málo a jak se tu napsalo, tak při poklesu napětí se ABS vyřadí. Takže bych zkusil dát jinou, pak kouknout na tu kostru a na bordel na čidlech popřípadě na ten prstýnek. Pak je možnost i špatná RJ abs.

PS: Auto s abs jen na předek sem viděl a při nefunkčním abs to brzdí stále stejně, jen v krizové situaci nepulzuje.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od Pavel

KOUKAM ZE PRISPEVEK NEDORAZIL TAKZE ZNOVA.
Pri poruse abs by mela svitit kontrolka(pokud neni standartne odpojena jak byva u nas dobrym zvykem).Takze budem predpokladat ze kontrolka sviti.Je treba zkontrolovat napajeni,pokud je min nez 10.5V jednotka se automaticky odpojuje.Takze promerit.Pak zkontrolovat standartni problem nasich italskych milacku a to je zem.V tvem pripade by mel byt motor abs zemneny na zemnicim miste pod baterii.Pokud je vse v poradku vrhneme se na kontrolu snimacu kol.U predni napravy jsou snimace umisteny nad homokinetickymi klouby ktere maji ozubeny venec s tusim 44 zuby.Je treba zkontrolovat umisteni a stav kabelu.U zadni napravy by mely byt snimace umisteny nad ozubenym osazenim na lozisku(nekde se tu probiralo u vymeny lozisek kol-v tvem pripade nevim presne 4x4 se mi jeste nepodarilo prolest,v okoli ho nikdo nema).Pokud je vse v poradku tak jsme zkoncili s zakladni kontrolou celku abs.Jen pripominam,ze vse zde recene umi jednotka sama detekovat.
Muj osobni nazor je ten ze je problem zase nekde v zemnicich mistech.Zkus to vse zkontrolovat a napis jak si dopadl.Napadaji mne dalsi moznosti pri spatnych signalech od cidel,ale to az po teto kontrole.
Jen pro mou informacni databanku(rika se ji pra mozek,ktery stejne dle nekterych nemam),auto bez funkciho abs brzdi dobre?

To Pavel:Uz jsi nekdy videl abs zapojene jen na dva kola?Ja teda jeste ne ,ale je pravda ze jsem samozrejme nevidel vse.Z principu funkce abs,teda alespon u Fiatu(a jinych znacek) co jsem videl je brzdovka z hlavniho valce vedena do jednotky abs a odtamtud teprve k brzdam.Nejak si nedovedu predstavit oddelene okruhy prednich a zadnich brzd.Takovy system by nemel vubec smysl-predni kola pulzujom dle taktu abs zadni jsou zablokovane.Ale jak pisu nevidel jsem ani zdaleka vse.

Jen tak pro ukonceni spravna funkcnost abs predpoklada brzdy s chodicimi trmeny a bez jinych zavad.
Radek

Podle toho co si psal na začátku příspěvku sem usoudil, že toho víš o fiatech celkem dosti.Psal sem o tom a ptal sem se na to, jestli má (nevím jak se tyto systémy přesně nazývají) jednookruhové nebo dvou okruhové ABS - samo to se dneska nepoužívá! A když budou zapojeny jen přední snímače a zadní ne tak to taky samo nebude fungovat!
Koukal sem,že asi nejsi na fóru nějak dlouho a proto si nemůžeš pamatovat jak se to tady kdysi probíralo, že někdo měl ABS jen na přední nápravu a normálně to prostě a jednoduše řídilo jen přední kola je to divné, ale i takové systémy byly a asi se zjevně osazovali na tehdejší Fiaty. A sem si na 100% jistej, že se to tu kdysi řešilo! Ale možná nemám pravdu :(

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: jak na abs
Krom toho pokud má auto vzadu bubny a vepředu kotouče, tak se při zadupnutí zablokujou většinou jenom přední kola a zadní se otáčejí (kvůli nižšímu účinku bubnových brzd, krásně je to vidět v novém zpomaleném šotu anglickýho BESIPu), čili má smysl i ABS jenom na přední, bych řekl.

Mám na mysli tohle video (to poslední, až dole). Na něm je vidět i to že to auto ABS nemá.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od rs
Bavime se predpokladam o Tipu/ Tempre.System abs se zacal montovat nekdy v roce 93 a montoval se pouze a vylucne na auta s kotouci i vzadu.Nechci nejakym zpusobem s tebou polemizovat,ale doopravdy jsem nevidel abs na aute ktere by fungovalo jen na jednu napravu.Nedelam na autech,nezivim se stim a nevidel jsem vse.Je to pouze muj konicek a zaliba.Opravoval jsem uz relativne dosti aut hlavne co se elektriky tyce coz vychazi z meho druheho konicku a chvalabohu i prace vyvojare a programatora. Mam rad fiaty ted uz i lancie,ktere jsem scastnym majitelem,i kdyz okoli je brutalne nakloneno jinym znackam(vcetne rodiny) hlavne tem s tim nehezkym vw vpredu.Tady u nas je jedna takova uz letita rikanka s kterou mne stale nekteri toci "Fiat to zgrat i ford to jego brat".Je to volne prepsano z polstiny tak pardon za syntaxi.
Abych pokracoval sam o sobe muzu rict ze toho jeste zdaleka nevim o fiatech moc.Stale se ucim a snazim se dohledavat co nevim a tady se snazim pouze pomoci svymi nekdy tezce nabytymi zkusenostmi.
To tak jen pro odlehceni.
Ten puvodni clanek co jsem napsal by ponekud delsi a nejak jsem to asi spatne odklepl a nedorazil.Znova se mi to uz nechtelo cele psat takze spise pockam na to co zjisti puvodni tazatel.

To Dresik:Ja vim ze auto pri nefunkcnim abs brzdi stejne.Spis jsem se ptal tazatele jestli mu to nebrzdi spatne z cehoz by slo usuzovat na nejakou jinou zavadu mechanickeho razu ktera brani spravne funkci abs.
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: jak na abs
V orig. německým manuálu k Tempře z roku 91 (kde třeba chybí motory 1.4, 1.6 a 2.0 ie, obsahuje jen karbecy, 1.8ie a (T)D) je kapitola o ABS, myslím že tam je i náký schéma. Jestli se od r. 1993 nedávalo seriově (třeba v SX) a předtím jen příplatkově.

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od rs
V originalnim servisnim manualu je v chronologii modelu napsano ze se abs zacalo montovat poprve jako moznost v roce 1991 u modelu 2.0l 16V.Seriove v roce 1993 u vybav SX a SLX.Takze omluva za mystifikaci opravdu se abs montovalo drive,ale je zajimave ze podle tojoto manualu pouze pro model vyse uvedeny.Tento SM popisuje modely od roku 88-96.
Zajimala by mne tva poznamka ze je tam popis motoru s karburatory a to by mne zajimalo.Dodnes jsem zil v domneni ze se do techto aut montoval karburatorovy motor pouze pro verzi 1.4 a to system TLDE s rizenim digiplex do roku 1990.Pokud je tam nejaky dalsi muzec rozvest jaky?Opet pro doplneni me databanky.
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: jak na abs
RS: Aha..to je má chyba. Určitě bych pohledal i jinde, jestli je to fakt tím abs. JInak co se týče fiatů, taky sem jich už pár viděl viděl a abs vždy na všechny 4. Ale zrovna doma máme na opravu takovou malou hnusnou veš (opla corsu) :lol: a ta- byť je to rok 2000, ale béčkový model má abs jen na předek.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od rs
TO Dresik:My se tu celou dobu bavime o autech a ty prijdes s Oplem.
Radek

Persona non grata.

Vygenerováno za 0.524 sekund