jak na abs

Více
16 roků 6 měsíců zpět #16 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: jak na abs
No nicméně je vidět, že i takovéto divoké ABS existuje... :roll:

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #17 od hawran
Odpověděl hawran pro téma Re: jak na abs
u opla je mozne vsechno ale to neresi muj problem cidla uz vim kde jsou tad jeste ta ridici jednotka abs a moturek abs abych mohl skontrolovat to uzemeni dik :!:

Více
16 roků 6 měsíců zpět #18 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: jak na abs

V originalnim servisnim manualu je v chronologii modelu napsano ze se abs zacalo montovat poprve jako moznost v roce 1991 u modelu 2.0l 16V.Seriove v roce 1993 u vybav SX a SLX.Takze omluva za mystifikaci opravdu se abs montovalo drive,ale je zajimave ze podle tojoto manualu pouze pro model vyse uvedeny.Tento SM popisuje modely od roku 88-96.
Zajimala by mne tva poznamka ze je tam popis motoru s karburatory a to by mne zajimalo.Dodnes jsem zil v domneni ze se do techto aut montoval karburatorovy motor pouze pro verzi 1.4 a to system TLDE s rizenim digiplex do roku 1990.Pokud je tam nejaky dalsi muzec rozvest jaky?Opet pro doplneni me databanky.
Radek

V manuálu se zmiňují jak jsem psal o 1.4 a 1.6 karbec, o IE nic, takže se karbec k 1.6ce dával+digiplex, a 1.4ka se dávala bez digiplexu. U těch schémat ABS je, že to je k verzi 1581 SX, 1.8 ie, 1.9D a jiný schéma je pro 1.9TD.
Oskenoval jsem info k motorům+ k tomu abs. Snad to pomůže k doplnění databanky :wink: Viz. http://bilek.unas.cz/tempra/manual/

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 6 měsíců zpět #19 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: jak na abs

u opla je mozne vsechno ale to neresi muj problem cidla uz vim kde jsou tad jeste ta ridici jednotka abs a moturek abs abych mohl skontrolovat to uzemeni dik :!:

Řídící jednotka je pod zadní sedačkou, viz. můj předchozí příspěvek, v těch naskenovaných obrázcích to je scan047 a scan049

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 6 měsíců zpět #20 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: jak na abs
Moje tipo 2.0 8V koutouče i vzadu , výroba 91. má abs pouze na přední nápravu a hotovo. Trubky z HBV vedou do abs ( oba okruhy) a potom terve na kola. Je to nějaká starší jednotka abs protože 2.0 16v má ůplně jinou pokud bude zájem nafotím vše.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 6 měsíců zpět #21 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: jak na abs
TO oBzB:Dekuji.Jak je videt ne vsechny materialy od fiatu jsou kompletni.Jak jsem psal jiz drive nevim vse a stale se ucim.Co se mi nedostane pod ruce nemuzu bohuzel vedet,gor kdyz manualy nevi a nepopisuje vse.
Jinak 1.4 z Digiplexem se zcela jiste delala alespon v Tipu.Osobne jsem ji vlastnil tak to vim zcela urcite.
Dale bych chtel poznamenat k umisteni ridici jednotky abs,ze muze byt jak pod sedadly tak i primo na cerpadle abs.Zrovna v sobotu jsem mel na zahrade Tempru s timto provedenim a urvanym snimacem zadniho kola.
TO TooM-As:Zceho usuzujes ze ma abs pouze na predni kola?Ze snimacu?Videl jsem i upravene zapojeni Tipa,kde se asi predchozimu majiteli nechtelo platit za drachsi loziska zadnich kol a mel to zapojene pouze na predni.
Jen tak na konec .Ze systemu kde je zapojena jen predni naprava na abs bych mel osobne strach.Pamatuji si na upravu V3S na vojne,kdy se povolovaly predni brzdy z duvodu rizeneho smyku v zatackach.Muj osobni nazor je ze se takove auto bude chovat zcela stejne.Pri prudkem seslapnuti brzd mi predek dovoli kroutit volantem diky abs,ale zadni budou ve smyku,neboli se to bude chovat jako na projeti zatacky na rucni brzdu.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #22 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: jak na abs
Ano má čidla pouze na předních kolech ,na zadních nikdy nebyli , nejsou tam ani kabely z řj . Nevím přesně jak funguje abs ,a nikdy jsem neměl tu jednotku rozebranou . vím jen co jsem viděl , takže myslím že to snímá pouze přední kola ale brzdí všechny .jinak abs mi funguje a to by asi s odpojenýma zadníma snímačema nefungovalo pokud by to bypa předělávka.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 6 měsíců zpět #23 od Pavel
Osobně si myslím, že i tento asi starší typ ABS, který je jen na jedné nápravě může bez problémů normálně fungovat. Nejsem mechanik tak můžu plácat blbosti, ale vždy sem myslel že zadní kola nikdy nebrzdí jako přední tzv. že sou nějak omezené zátěžákem.... :?
Podle mě i standartní ABS se určtě více stara o přední nápravu než o zadní, přeci jenom ten předek půjde vždy více do skluzu než zadek.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
16 roků 6 měsíců zpět #24 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: jak na abs

Ano má čidla pouze na předních kolech ,na zadních nikdy nebyli , nejsou tam ani kabely z řj . Nevím přesně jak funguje abs ,a nikdy jsem neměl tu jednotku rozebranou . vím jen co jsem viděl , takže myslím že to snímá pouze přední kola ale brzdí všechny .jinak abs mi funguje a to by asi s odpojenýma zadníma snímačema nefungovalo pokud by to bypa předělávka.

mám to taky tak :!:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 6 měsíců zpět #25 od Pavel
Tak nám řekní Jirko jak to funguje, ikdyž vím že si s tím měl nějaké taky problémy...

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
16 roků 6 měsíců zpět #26 od hawran
Odpověděl hawran pro téma Re: jak na abs
ja mam cidla i vzadu

Více
16 roků 6 měsíců zpět #27 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: jak na abs

Osobně si myslím, že i tento asi starší typ ABS, který je jen na jedné nápravě může bez problémů normálně fungovat. Nejsem mechanik tak můžu plácat blbosti, ale vždy sem myslel že zadní kola nikdy nebrzdí jako přední tzv. že sou nějak omezené zátěžákem.... :?
Podle mě i standartní ABS se určtě více stara o přední nápravu než o zadní, přeci jenom ten předek půjde vždy více do skluzu než zadek.

Je to tak.
Ale dnes sa montuje ABS na vsetky kolesa standartne.
Pri panickom brzdeni je mozne zablokovat aj zadne kolesa a vtedy ma vyznam ABS aj na zadnej naprave.

Fiat Croma TDid

Více
16 roků 6 měsíců zpět #28 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: jak na abs

Tak nám řekní Jirko jak to funguje, ikdyž vím že si s tím měl nějaké taky problémy...

no momentálně to nefunguje něco tam je špatně dokonce tam mám i jinou řd jednotku abs asi je špatný čidlo ale 2 roky to fakčilo suprově snímá to na předku a prostě to pulzuje ale myslím že to blokuje jen předek přitom zadek to ale neroztočí

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Vygenerováno za 0.465 sekund