Použití ráfků s roztečí 100mm...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #1 od stiglitz
...na autě s roztečí 98mm - je pěkná prasečina..! Viděl jsem náboje kol kde tohle majitel udělal, časem se mu úplně zbortily vnější strany závitů, viděl jsem to včera. Takže až tady někde zase nějací chytráci budou popisovat jak to mají vyzkoušený, nevěřte tomu. Prý i plovoucí hlava je svinstvo.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #2 od BlackJack
Já tomu věřím :wink: Podle mě ty šrouby s plovoucí hlavou je "nouzové řešení" a nouzově se dlouho nedá jezdit :)

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od Dresik
Ono všechno tohle jde na úkor jiných dílů..podložky a podobně..změní se těžiště a ložiska jsou do kelu a áčko na nápravě jak vyšitý. Také sem viděl na vlastní oči :)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #4 od mt-tuning
stigflitz nebudem sa robit za chytraka, ale trocha uvazuj...
zalezi AKY disk so 100mm roztecou na auto davas.... /priemer dier na sroby... ked ma diera priemer len 12.nieco /tipo ma M12 tak tam tazko das sroby s plavajucou hlavou a vyderie to zavit.. dalsia vec je dobre pouzivat aj centrovacie nakruzky /z tvrdeneho silikonu napr /spigot rings...
dalsia vec plavajuce hlavy... je rozdiel ked kupis sroby za 500 za sadu a je rozdiel ked kupis sroby za 1500 za sadu...
pozri ty mozno poznas jeden pripad kedy to nefunguje.. ja poznam hodne pripadov kedy to nemalo ziadny vplyv...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od stiglitz
Věřím jenom tomu co sám vidím. Jestli je rozteč 98, pak tam nebudu cpát 100, selským rozumem jsem došel k tomuhle, a ty náboje co jsem viděl včera, já bych na tom nejezdil. Tady se řeší jak tam dát co nejkvalitnější šrouby a z Favorita šrouby jsou k prdu, podle některých diskusí ale na druhou stranu je tohle v pořádku... Co jsem viděl, to jsem viděl. :idea:

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od stiglitz
Mimochodem, není to jen na šroubech, ale i na tom náboji. Tam je taky závit, a sám mám jeden závit v NÁBOJI načatý zatímco šroub v ceně 20,- Kč je v nejlepší kondici. Je to ten co tam byl, trochu jsem ho přitáhnul... Teď ale budu dělat ložiska takže to bude zase O.K. Ale ty náboje, to můžeš mít i šrouby za 5000,- a náboje povolej, ty závity v nich. Věř tomu. Zbytečný srát prachy do šroubů. Já bych to nedělal.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od mt-tuning
v pohode.. nebudem ta presviedcat o opaku.. kazdy mame ine skusenosti...
/len prosim ta nepis veci ako ,,ak budu nejaky chytraci......//
mna sa to osobne nedotyka ale niekoho by mohlo...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od mk-tec

stigflitz nebudem sa robit za chytraka, ale trocha uvazuj...
zalezi AKY disk so 100mm roztecou na auto davas.... /priemer dier na sroby... ked ma diera priemer len 12.nieco /tipo ma M12 tak tam tazko das sroby s plavajucou hlavou a vyderie to zavit.. dalsia vec je dobre pouzivat aj centrovacie nakruzky /z tvrdeneho silikonu napr /spigot rings...
dalsia vec plavajuce hlavy... je rozdiel ked kupis sroby za 500 za sadu a je rozdiel ked kupis sroby za 1500 za sadu...
pozri ty mozno poznas jeden pripad kedy to nefunguje.. ja poznam hodne pripadov kedy to nemalo ziadny vplyv...

...jak říkáš, záleží, kdo a jak si s tím pohraje a co je ochoten pro to udělat. Když budeš kupovat kola O.Z. Racing, Allesio apod. tak ty dělají rozteč 4x100mm a přidají šrouby s plovoucí podložkou, ale hlavně přidají i centrovací kroužek - funguje to spolehlivě a bez problémů a je to sada určená pro Fiat!!!. Někdo nechce tolik investovat, říká si, že je to zbytečný, dá tam obyč šrouby bez plovoucí podložky a bez středícího kroužku a pak... se diví. Pokud dodržíš správné zásady, není čeho se bát. Bratranec měl na Tipu kola ATS s roztečí 4x100 pravidelně 5 let přezouváme na zimu a bez problémů... Není to o "nějakých chytrácích"...ale o přístupu k věci.

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od mt-tuning
mirec dik ze si ma podrzal... :P

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od mk-tec
...podržal - nepodržal, prostě to tak je a krleš... :wink:

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od stiglitz
Některý chytráci beru zpět, náboje mi ukazoval kluk co se autům fakt věnuje, hodně věnuje, sám má našlapaný Uno a chystá se jezdit závody do vrchu. Jestli jsem se někoho dotknul tak sorry. :oops: Ale já bych to nedělal.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od Tonny Tempra SW
presne ako si pisal mk.Ja man na mojej tempre co vydite na obrasku O-Z s tymi sylikonovymi podloskami a rostec 4 na 100 a auto samozrejme 4 na 98 a funguje to na 100%,sroby idu jemne do stran ale kolesa su dobre vystredene tak je to ok.Ako som ich namontoval tak som sa bal ze to bude problem ale po 1000km som skontroloval dotiahnutie srobov a boli tak zatiahnute ako na zaciatku.Takze ja v tomto problem nemam ale je mozne alebo iste ze na inych elktronoch to dobre nebude.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od Wybro
Mám na svém Tipu kola z roztečí 100 už tři roky jezdím každý den do práce a žádný problém. Středicí kroužek jsem koupil i se šrouby s plovoucí hlavou za cca 1500,- přímo na kola a auto . Žádné poškození závitu sem nezjistil. :driver:.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #14 od Honza
čerstvá zkušenost:

Kdo si myslí že na 4*98 náboj dá v pohodě 4*100 kolo (a naopak) a bude si myslet , že to není problém,ten se dost mílí .Ten 1 mm - pokud není šroub s plovoucí hlavou a dostatečně velká díra pro šroub v kole (malou díru v kole nezachráněj ani ten šroub s plovoucí hlavou..), není zrovna moc, ani málo a popíšu to co se stalo kámošoj..

Má/měl VW GI GTi , čili rozteč 4*100.
Dal/byly na tom na tom 4*98 plechy z fáčka.Chvíli pojezdil než sehnal hliníky...
Za tu dobu co jezdil se závity v nábojích "přizpůsobily" lehce vyoseným šroubům. Koupil celkem pěkný hliníky , nasadil je tam.
Bohužel nevěnoval moc pozornosti stavu závitů -teď když tam šel šroub tak jak tam jít měl, byla tam stranová vůle jak se ten šroub zatlačoval do náboje a umožňovala celkem velkej pohyb šroubu.Chvíli jezdil, a jednoho dne přijel na podválu s utrženou zadní nápravnicí a zdemolovanou podlahou+ samozřejmě 2 kola a nový obutí na sračku

Co se stalo? jednoduše upadlo kolo, nápravnice dosedla na silnici, tam zavadila o nějakej hrb/díru a vytrhla se z karoserie ...

pomyslím li že se tohle mohlo dopadnout hůř, nejen zmuchlanejma plechama a autem zralým do šrotu , tak si hodně , hodně rozmyslím co dám na auto za kola -jestli mi to za to stojí tam dát 4*100 na náboj 4* 98 ..i v případě použití šroubů na změnu rozteče... radši nechám vyvrtat 16 nových děr s roztečí 4*100

edit :středící kroužky byly..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od jirkaR
tak to je mazec .... :evil:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Vygenerováno za 0.494 sekund