Jaké tlumiče??

Více
16 roků 4 měsíců zpět #1 od Ram512
Jaké tlumiče?? vytvořil uživatel Ram512
zdar musím koupit tlumiče.Otázka zní. Plynové,Kapalinové,plynokapalinové??
Prosím napište mi jaké sou rozdíly tvrdosti děkuji

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #2 od Wolf1888
Odpověděl Wolf1888 pro téma Re: Jaké tlumiče??
Ja osobne si myslíim, že plynové sú kvalitnejšie a dlhšie vydržia.

:arrow: Fiat Tipo 1.7D, 42kW/57k, r.v.1991 - už dúfam odpočíva v pokoji
:arrow: Fiat Grande Punto Racing 1.2i, 48kW/65k, r.v.2009 - môj nový miláčik

Více
16 roků 4 měsíců zpět #3 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Jaké tlumiče??
Rozdíly tu už tuším někdo vysvětloval, zkus zapátrat ve starších příspěvcích.
Já jsem měl na Unu plynokapalinové Monroe Senzatrac a pérování bylo znatelně měkčí než s olejovými. Pak jsem ale kupoval dál olejové (Sachs), protože jsem v značku Monroe ztratil důvěru a plynokapalinové Sachs mi přišly drahé... :roll:

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Jaké tlumiče??
...aj ja teraz uvažujem o vymene zadných tlmičov na svoju tempru tak uvažujem aké,lebo z odporučaní som to pochopil tak že najlepšie sú plynokvapalinové...nepáči sa mi že zadna časť na tempre je taká kolíska preto chcem niečo tvrdšie...samozrejme v ramci sérii (nie športové)

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Jaké tlumiče??
No značka je značka. Mám Monroe a nic moc.
Příště bych šel do Kajaby, Sachs, nebo Al-Ka. Každopádně plyn s kapalinou reagují o dost rychleji. Než zabere kapalina má nějakou prodlevu, kdež to plynokapalinovýreaguje okamžitě obzvláště v zymním období. Plynové nevím, nikdy jsem je neměl. S Monroe Reflexy je podvozek opoznání tvrdší, ale zase víc vybruje. Cítím to hlavně na nerovné cestě kde je hodně malých nerovností za sebou. No přecejen Monroe jsou američeni a taky ty vlastnosti tlumičů podle toho vypadají (rovná cesta v Americe a v Německu kde se převážně dodávají). Tak to je moje pzorování na tlumičích :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od bjukemen
...no užitočna odpowed...tak sam uvažujem o plynokvapaline ALKO,ide mi hlavne o to aby mi podvozok nevibroval...no každopadne dík za postreh...

...ešte jedna otazka ako zistím či mam kvapalinové alebo plynokvapalinové tlmiče,niekto mi hovoril že plynokvapalina vytlača hriadel na vrch,kdežto kvapalina len tlmí :!: :?:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Jaké tlumiče??

...ešte jedna otazka ako zistím či mam kvapalinové alebo plynokvapalinové tlmiče,niekto mi hovoril že plynokvapalina vytlača hriadel na vrch,kdežto kvapalina len tlmí :!: :?:

Oba typy pracují na principu přetlačování kapaliny (tlumičového oleje) malou kalibrovanou dírkou z prostoru pod pístem nad píst a zase zpátky. Jediný rozdíl plynokapalinového je v tom, že při jízdě po menších nerovnostech dojde nejprve k rychlému stlačení plynu co je úplně dole v oddělené komoře (pod dělícím pístem) a až potom se tlačí kapalina... jízda je potom pohodlnější, protože se přenáší méně rázů na karoserii. Kapalina umí tlumit jen větší nerovnosti, kdy dojde k dostatečnému stlačení a překonání protitlaku v prostoru nad (pod) pístem. Výhoda kapaliny je v tom, že pokud dojde ke stlačení kapalinového tlumiče, tak je tam větší doba, než se pomocí pružiny vrátí do původní polohy. To je dobré při vyšších rychlostech, kdy kolo nespadne úplně do jámy, ale jakoby jí přeletí (neberte to doslova).
Jinak kapalinové a plynokapalinové se dají rozeznat na první pohled. Kapalinové jsou zpravidla dvouplášťové, kdežto u plynokapaliny je vidět přímo pístnice co vychází z tlumiče

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Jaké tlumiče??
Ilustrační obrázek:

tohle jsem montoval na Tempru já

a jak vidíte, jsou to kapaliňáky, pod těma prachovkama ční pístnice.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od bjukemen
...nejako vás teraz nechápem z tým vydením piestnice...ja čo som kupil predné tlmiče tak ked som dal dole istiaci drot tak piest vytlačilo na vrch

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #10 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Jaké tlumiče??

...nejako vás teraz nechápem z tým vydením piestnice...ja čo som kupil predné tlmiče tak ked som dal dole istiaci drot tak piest vytlačilo na vrch

No pokud se podíváš na obrázek od předsedy, vidíš tam nějakou pístnici? Nevidíš a to znamená, že to je dvouplášťovej. Kdyby tam nebyla ta gumová prachovka a viděl jsi hnedka stříbrnou pístnici, tak je to plynokapalina. Samozřejmě pokud není tlumič zatížen, tak vyjede a je jí taky kousek vidět, ale když stojí auto na kolech, tak u kapaliny pístnici nevidíš :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #11 od bjukemen
...aha už chápem tak ja mám potom plynokvapalinu...
...no a čo z toho všetkeho vyplíva??
...na bežné jazdenie po meste bude asi lepšia plynokvapalina!? či nie?

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #12 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Jaké tlumiče??
To je hovadina. Na první pohled nepoznáš kapalinu od plinokapaliny.
Rozdíl je uvnitř. To co je nahoře jako krytí je jen prachovka.
Taky je rozdíl v tom, že plynokapalinové mají navíc výtlačnou pružinu uvnitř tlumiče a ta tlačí pístnici nahoru. A to ještě zavisí na nápravě. Třeba od Monroe mám plynokapalinové. Přední tlačí pístnici silně ven a zadní nikoliv. Tlumiče se od sebe poznají různě. Jak bohužel nejsem schopen odpovědět. Každopádně když je v autě kapalina, spadne auto do díry jako každé jiné auto. Kapalinový tlumič jde pouze pomalu stlači a vatáhnout o poznáni rychleji. Uvnitř jsou totiž ventily které propouští buď v jednom nebo ve druhém směru a tím se reguluje tlumení.
Ve favoritu mám lynokapaliny ALKO a je to jako žebřiňák. Na dalnici to klepe s celým autem nahoru a dolů. Prostě je těžko radit jaké tlumiče na auto sednou.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 2 měsíců zpět #13 od bjukemen
...no origo sa davali na tempru kvapalinové tak asi podem do nich...nepotrebujem mať z auta vytriasadlo...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #14 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: Jaké tlumiče??
ono moc zalezi aj na gumach ake su na aute. je rozdiel ked su tam nejake "balony" alebo ked tam das nizkoprofilovky :D
ja mam na aute kvapalinove tlmice a mam nizkoprofilove 15" gumy a je to ako rebrinak. citim kazdu jamu co prejdem. ja osobne by som tam take gumy nedal ale ked uz som kupil auto aj 15 elektronmi tak som si na ne kupil aj gumy. ale rozmyslam ze si kupim 14 lebo tie 15 sa mi zdaju na 1,4 moc. ale na druhej strane s tymi 15 to dobre vyzera :)

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 2 měsíců zpět #15 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Jaké tlumiče??
Vyzera nevyzera, ale keď ti to dela tuning riti, tak to nieje zrovna prijemne 8)

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Vygenerováno za 0.484 sekund