tupá rána při zatáčení
Není možné, že by to dělalo jedno z axiálních táhel řízení? Jak to případně zkontrolovat? Nemá někdo podobné zkušenosti a řešení?
Samozřejmě přední náprava komplet bude na pořadu (kotouče, desky, pružiny), dám nový ramena (ty to potřebujou), potom dám rovnou i tyčky stabilizátoru i když jsou asi rok a půl starý, ale není to taková velká položka, co bych neobětoval a pro jistotu tam hodim i čepy řízení, ale pokud by to nepřestalo, tak by mě to teda ukrutně dopálilo. Ještě jsem měl upřesnit, že to dělá nepravidělně a při různých rychlostech, jednou to udělá když jedu na volnoběh a jindy zase když jedu třeba 40 a víc zatočim.
díky moc za pomoc
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
mě to tehdy dělalo úplně to samé a byl to vymlácený čep v rameni. Ramena mám už oba vyměněné a rány přestaly. Takže myslím, že to bude i Tvůj případ...
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
To BlackJack: kolik tě stála ta geometrie, koukal jsem, že máš v galerce i výpis Taky to budu muset udělat po výměně, a typuju to tak na 1000Kč. Ale zajímalo by mě, jak tam máš zadní nápravu, jak ji štelovaly, když u tipa to nejde
Jinak když sem vyměnil ramena, čepy řízení a stabilizátory, tak auto mělo parádní přesné řízení, neplavalo to, drželo výborně na silnici, reagovalo přesně na prudké zatočení. Prostě lahoda Ale pak jsem si o hrb na silnici (zvrásněná silnice) zase něco podělal
udělal gemču a vyhodil gumy (za 1000 km byly sjetý na kord) a od té doby to nedělalo
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Jinak Charlesi, až budeš měnit ramena, čepy a stabilizátory, tak si raději sežeň někde místo se servisním zvedákem. Celá výměna netrvá dlouho, pokud dostaneš čepy z pouzder. Je dobré mít nůžkový stahovák na čepy řízení, si pamatuju, že se jednomu moc nechtělo ven. Pak si taky sežeň pár matiček se silonovým pouzdrem, pokud nechceš použít ty staré (celkem jich je tuším 8 - 4ks na stabilizátory, 2ks na čepy řízení, 2ks na čep nápravy / na čep ramene lze použít ty staré, nehrozí že by šroub vypadnul/), nezapomeň na odrezovač, abys prostříknul před demontáží čepy řízení + jiné matičky a ocelák, abys očistil závit táhla řízení před demontáží. A pravidlo kterým se řídím já je taky mít sebou kámoše, nejlépa mechanika se servisem
Jinak s tím řízením to mám v plánu udělat následovně. Normálně vezmu druhou pístnici a tu očistim, dám nový táhla, čepy řízení a pak to prohodim, protože budu vyndávat i nápravnici šrouby a matky dám nový
Budeš rozdělávat celej traktor kvůli jedné trubce? Prostě lego pro dospělé Good luck :beer:Jinak s tím řízením to mám v plánu udělat následovně. Normálně vezmu druhou pístnici a tu očistim, dám nový táhla, čepy řízení a pak to prohodim, protože budu vyndávat i nápravnici šrouby a matky dám nový
1) potřebuje antikorozní ochranu
2) je na ní celý řízení
3) drží na ní ramena
Takže já jen vybouchám čepy řízení, čepy ramen a povolim nápravnici, pak půjde všechno dolů pro mě to bude jednoduší si povolit a vyměnit ramena a čepy venku, než to složitě lámat pod autem dílnu na to nemám, kanál taky ne a tak se mi tohle zdá snažší ale třeba mě někdo vyvede z omylu
Další věc co se dělá velmi špatně když je nápravnice na autě je výměna těsnění pod vanou takže já jsem pro vyndání každopádně
- jumbo
Ví někdo jestli jsou tyčky stabilizátoru na přední nápravu shodné pro všechny motorizace? Nebo je mezi nimi nějaký rozdíl?
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal