Volant s airbagem - je na něm vždy označení?

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od stiglitz
Chci se zeptat, mám volant čtyřramenné provedení, střed volantu je jakoby vydutý ven, k řidiči, nevím, či spíše mi nešlo sundat ten "střed"., když se dívám škvírou, připadlo mi že vidím nějaké pouzdro, snad stříbřité, ale nevím to již přesně, možná se mi to zdálo. Je to už dlouho. Žena mi na to ušije bílý potah toho středu, kámoš mi přinesl parádní koženku.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od Dresik
Myslím, že by ta mělo být vždy označení. Airbag..srs, atd...

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od mt-tuning
z dovodu bezpecnosti pri akomkolvek servisnom ukone su vsetky airbagy oznacene ako airbag alebo srs....
raz som uz videl ked chalanisko menil volant a nieco tam dokaslal a vystrelilo to... prisiel o dva zuby.. :P sranda s airbagmi vazne neni

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od BlackJack
Jo to je pravda, musí se nejprve odmontovat kryt. Podle toho, jak se to dělá ve filcce, vyjmeš celej airbag. Hlavně opatrně, aby nedošlo k jeho výstřelu. A pokládej potom tenhle vymonrovanej airbag na měkkej povrch. teda hlavně opatrně. To samé s opatrností platí v případě, že ho budeš dávat zpět.

Ale nevím, jestly ty ho budeě vydělávat. Jen píšu, co sem viděl na servisním videu Škoda :wink:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od mt-tuning
pri vymontovavani airbagu sa doporucuje par hodin pred operaciou odpojit akumulator... NIEKTORE MODELY AUT SI DOKONCA VYZADUJU MINIMALNE 24 HODIN. takze vazne bacha na to...a pre istotu, ked budes s airbagu odpajat kable, nemier si s tym do tvare... radsej nejaku tu priestorovu rezervu treba ponechat.. nechcem aby si skoncil ako ten chalanisko v prispevku ...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od Pavel
Pkud by to to byl AirBag na fiat Tipu nemusiš odpojovat žádné dráty :wink: jde o věc čistě mchanickou! Ale pokud tam není nápis tak tam prostě není možná tam kdysi byl a je tam jen záslepka.

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od mt-tuning

Pkud by to to byl AirBag na fiat Tipu nemusiš odpojovat žádné dráty :wink: jde o věc čistě mchanickou! Ale pokud tam není nápis tak tam prostě není možná tam kdysi byl a je tam jen záslepka.

pravdu povedat, toto som nevedel. akym sposobom pracuje tento mechanicky airbag?

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od stiglitz
Nemám tam žádnej, nápis. Ale nevím jak sundat ten střed, kdysi jsem koukal do chytrý knihy ale chytrej jsem z ní nebyl.

stiglitz.
/////

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od Pavel

pravdu povedat, toto som nevedel. akym sposobom pracuje tento mechanicky airbag?

Já s toho byl taky divokej když sem měl volant u Tempry s nápisem a skutečně tam i Airbag byl, jak to že zněj nevedly kabely... Už se to tady na fóru někde projednávalo. No zkrátka odpaluje se mechanickým nárazem a né el. Když je Tipo/Tempra vybavená AirBagem taky si všimněte takové divně tyče pod vlantem co vede od pedálů až nahoru do volanu (sou i na ní napisi Achtung AirBag aj.) Ta právé předá energii nárazu s kastle až nahoru do volantu kde je pak BUM.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od stiglitz
Díky, zítra se podívám.

stiglitz.
/////

Více
17 roků 1 měsíc zpět #11 od Dresik
No vidíš..to mě nenapadlo...Na hpe sem tu tyč viděl...ale na obyč. deltě sem jí vůbec nevšiml, schválně se zítra podívám..
A krom toho mám v kastlíku vpravo nějakou krabičku, kde jsou data pro kontrolu toho pytle...

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 1 měsíc zpět #12 od Dave_Pv
Tak tu tyč mám asi i na alfě, vede podobně jako řídící tyč - původně jsem si ji s ní spletl. Mám ji takovou trochu prohnutou. Nevím jestli je to origo. Zkusím to vyfotit a dát sem. Ale jinak kontrolka mi normálně zhasne :?:

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
17 roků 1 měsíc zpět #13 od Dresik
Prohnutou ji mám aj já..je to asi schválně, aby ta tyč měla svůj směr a rychlost. Jinak je zajímavé, že Delty/Dedry kontrolky pytle neměli :roll:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 1 měsíc zpět #14 od Pavel
Ta tyč je pchopitelně schválně prohlá kvůli deformaci aby se zlomila jinak by tě probodla při silném nárazu :twisted: :wink: Nevím jak je to u ostatních sesterských značek Fiatu, ale v době Tip prostě el.Airbag nemontovali tak nemohl mít žádnou kontrolku. Jinak jestli se někde chce přesvědčit tak z druhé strany volantu sou 3 velké imbus šrouby ty povolíte a sundáte krytku volantu kde je i samotnej vak a rozbuška je zacvakla nad matkou volantu, stačí vycvaknout (pootočit nebo tak nějak) a mrsknout sní o zem :arrow: budete koukat :lol:
tady sou fotky:
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=1321
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=1336
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=1339

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
17 roků 1 měsíc zpět #15 od michal_tipar
čtyřramenný volant vyboulený k řidiči je běžný a nesouvisí s airbagem. Já ho mám taky a sundává se tak, že bafneš ten střed a vyrveš to směrem od volantu, zespoda jsou jen 4 nýty co drží stříbrný Al plech uvnitř, dlouho jsem laboroval s tím že to jsou šrouby a nejdou povolit, až jsem pod to vlezl a zjistil že není co povolovat... Je to nasazené na čtyřech "bajonetech" uvnitř není nic k poškození, jen na drátech spínače klaksonu.

Vygenerováno za 0.511 sekund