oprava preliačenín

Více
16 roků 11 měsíců zpět #16 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: oprava preliačenín

Tak se mi ten zázrak konečně podařilo zhlídnout, když jsem se k tomu dostal poprvé tak se něšlo na ten server připojit.
Jen několik poznámek...
Na co scháníte dusík? Pouřívá se tam Carbon dioxide - CO2. Dusík by musel být tekutý a ten se nedá naplnit do spreje pokud si pamatuju tak jeho teplota varu je kolem -200°C. COčko ve formě suchého ledu má -76°C. Jedna věc se mi na tom zásadně nelíbila, nikdy jsem neviděl COčko v tekutém stavu, protože sublimuje - tj přechází z pevné látky rovnou na plyn a na tom videu to viditelně teče po blatníku...
Nedávno sem s ním v práci chladil, dá se snadno získat z hasičáku, v jiných bombách není pod dostatečným tlakem aby při vypuštění ztuhnul. Je s tím docela pohodová práce...
Jediné co by to mohlo být je nějaký chladící sprej, ty dělají tak -50°C ale není to čisté CO2 tím by se to chladilo špatně, dost blbě se totiž na cokoliv nanáší. Možná něco jako tohle
chemicke-pripravky.esoucastky.cz/spreje-...3559/chladici+c6446/
Jsem zvědavej na vaše výsledky, já to naštěstí nemám na čem vyzkoušet.

Michale finta je v tom, ze musis ten hasicak otocit vzhuru nohama, aby to COcko vytekalo.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #17 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: oprava preliačenín
Hasičák nemusíš otáčet vzhůru nohama, led z něho lítá i tak. Nebo ty myslíš tekutý CO2??? tak to musím zkusit doufám, že nevyhodím fabriku do luftu ale zkusím to...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.263 sekund