tesnenie bocnych okien - help

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od drto
tesnenie bocnych okien - help vytvořil uživatel drto
zdar chlapi. mam taky pocit ze mi zateka do dveri cez tesnenie okien a to asi cez vsetky styri. myslim tie spodne tesniace gumy tu je aj foto

Soubor přílohy:

daju sa zohnat len tie gumy druhe alebo mi poradte ako by som to nejak utesnil. diky za rady

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od Charles
No tak s tim mám problém taky, mám na každym okně tak 1 až 1,5 cm díru kudy mi tam teče, přemýšlel jsem jak to zadělat, ale nic mě nenapadlo :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: tesnenie bocnych okien - help

No tak s tim mám problém taky, mám na každym okně tak 1 až 1,5 cm díru kudy mi tam teče, přemýšlel jsem jak to zadělat, ale nic mě nenapadlo :(

presne mam tam tiez taku dierku na kazdom tom tesneni a teraz neviem ci to tam ma tak byt alebo nie :? a rozmyslam ako to spravit

ozaj a este len tak mimochodom. spotreba mojho auta teraz v zime je nieco medzi 9-10 l a jazdim tak 90% po meste. mam 1,4 karburator. je to v poho alebo je to moc?

• vilímek petr
16 roků 11 měsíců zpět #4 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: tesnenie bocnych okien - help
Určitě,mě 1.4ie bere taky tak po městě.A nezapomen že je zima a jestli máš zimní gumy tak to taky dost dělá

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od petr1978

presne mam tam tiez taku dierku na kazdom tom tesneni a teraz neviem ci to tam ma tak byt alebo nie :? a rozmyslam ako to spravit

ozaj a este len tak mimochodom. spotreba mojho auta teraz v zime je nieco medzi 9-10 l a jazdim tak 90% po meste. mam 1,4 karburator. je to v poho alebo je to moc?

Jo, 1.4 tolik normálně žere.
Tu díru v těsnění tam mám taky, ale nijak to neřeším. Dovnitř do hran dveří jsem nalil stříkačkou konzervační vosk ať mi to nehnije a myslím že je to v pohodě :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od TommyAngelo
Mno myslím že by nej bylo sehnat nove to těsnění ale to bude asi obtížné :roll: a na šroťaku taky jsem chodil hledal a ještě horší něž na mojem tam mněly,taky mám1cm fugu a na šroťaku tak 3 :oops: hold je to za ty roky scvrkly slunkem a horkem jak noto paří každe leto 8) já bych tam skusil nato nalepit nebo to doplnit černým silikonem a dohladit a počkat až se ze silikonu stane guma ale asi dlouho to moc nevydrží :( já tam pak skusím narvat v letě až auto od zimuju z něčeho jineho z čeho to tam pasne a pak vám pisnu :idea: :wink:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od petr1978

Mno myslím že by nej bylo sehnat nove to těsnění ale to bude asi obtížné :roll: a na šroťaku taky jsem chodil hledal a ještě horší něž na mojem tam mněly,taky mám1cm fugu a na šroťaku tak 3 :oops: hold je to za ty roky scvrkly slunkem a horkem jak noto paří každe leto 8) já bych tam skusil nato nalepit nebo to doplnit černým silikonem a dohladit a počkat až se ze silikonu stane guma ale asi dlouho to moc nevydrží :( já tam pak skusím narvat v letě až auto od zimuju z něčeho jineho z čeho to tam pasne a pak vám pisnu :idea: :wink:

Silikon už jsem tam cpal. Prilepil jsem mi na okno tak dokonale, že jsem to nemohl otevřít. Mám ho tam ještě, nešel pořádně seškrábat. Blbé je, že na té gumě gde jsem ho chtěl mít nedržel :( Na padlo mě, že by se dál kousek říznout ze starého těsnění z vrakáče a nalepit to tam sekunďákem na to původní. Držet to tam bude, ale nepřišel jsem na to jak sundat to těsnění aniž bych počkodil tu plastovou lištu.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od bjukemen
...mám taky dojem že z fáva tie gumené tesnenia pasujú...a ináč ja tam mám asi 3 cm medzeru...tak bud rád :mrgreen:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od skypan
Odpověděl skypan pro téma těsnění bočních oken.

stou spotřebou seš u benzína asi v normě(v zimě)je to benzín,jinak to nejde..
jinak ktomu těsnění,myslím že problém je(vtěsnění) kosek vejš,např chlapy dovírají vám dveře?,vtom těsnění co těswní dveře-střechu,sloupek..
rada-silikonový sprej,nešetřit vrstvou,nezamrzne,oživí těsnění(těsnění trochu nabude),je mastný ana konec odpuzuje vodu.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od TommyAngelo
máte pravdu zajedu na šrotak porvu to tam aspon sa naučím jak se ta lišta sundáva :lol: proto že to taky nevím abych ji nepraskl sobě kurde já jsem ale svině :twisted: :oops: 8) :lol: a pak to oříznu a ten 1cm tam skusím nalepit te gumy :P :idea:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od Dresik
A zkoušel ste někdo cinknout do Fiata...? Podle mě to těsnění budou mít 100%. Jo a nevím, jak Tipko, ale na Prismě sem měl dole na dveřích dirky, aby ta případná voda mohla odtékat..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od bjukemen

A zkoušel ste někdo cinknout do Fiata...? Podle mě to těsnění budou mít 100%. Jo a nevím, jak Tipko, ale na Prismě sem měl dole na dveřích dirky, aby ta případná voda mohla odtékat..

...tie dierky mám aj ja na Tempre,tak potom sú aj na tipe...daj kontakt do Fiatu zavolám tam...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od Dresik
http://www.fiat.sk/servisne_miesta/

Najdi si, kde to máš nejblíže a zkus to :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: tesnenie bocnych okien - help

...tie dierky mám aj ja na Tempre,tak potom sú aj na tipe...daj kontakt do Fiatu zavolám tam...

o.k. daj potom vediet ako to dopadlo a aka bola cena :wink:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od Augustin

zdar chlapi. mam taky pocit ze mi zateka do dveri cez tesnenie okien a to asi cez vsetky styri. myslim tie spodne tesniace gumy tu je aj foto

daju sa zohnat len tie gumy druhe alebo mi poradte ako by som to nejak utesnil. diky za rady

Chlapi, ja vam nejak nerozumim co tady resite. Jestli mate na mysli ty mezery mezi listou okna a ramem dveri, tak to tam je schvalne. Je treba si uvedomit, ze museli nejakym zpusobem vyresit odvod vody, tak je to tak, ze se voda dostane po skle dolu a protece skrz dvere mimo auto. Proto tam jsou ty otvory v lemu dveri (dole).
Co jsem zjistil tak velice dulezita je ta folie uvnitr dveri. Ja vul jsem ji na jednech dverich strhnul (u ridice), kdyz jsem menil okna za foliovana. Nechtelo se mi to tam davat, je to pekny opruz. Tim, ze jsem to dal pryc, tak mi vzlina voda odspodu a vlhne mi tapecirunk. Nepomohlo ani to, ze jsem mezi ram dveri (co je na nasroubovano ovladani otevirani a motor stahovani) a tapecirunk dal folii. Ta folie musi byt mezi sklem a tim ramem ovladani, aby nevlhlo ten tapecirunk. Jezdim s tim dost dlouho, ale budu to muset udelat, uz mne stve, ze mam veci v te dverni kapse vzdycky vlhke, nekdy mokre :-)

Pokud jsou dvere dobre serizene a tesneni neni potrhane (na karoserii), do auta nemuze tect. Dvere se serizuji tim dosedacim plechem (dva imbusy, myslim, ze M6), kde se reguluje pritlak dveri k tesneni.

Vygenerováno za 3.000 sekund