tesnenie bocnych okien - help

Více
16 roků 11 měsíců zpět #16 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: tesnenie bocnych okien - help

Chlapi, ja vam nejak nerozumim co tady resite. Jestli mate na mysli ty mezery mezi listou okna a ramem dveri, tak to tam je schvalne. Je treba si uvedomit, ze museli nejakym zpusobem vyresit odvod vody, tak je to tak, ze se voda dostane po skle dolu a protece skrz dvere mimo auto. Proto tam jsou ty otvory v lemu dveri (dole).
Co jsem zjistil tak velice dulezita je ta folie uvnitr dveri. Ja vul jsem ji na jednech dverich strhnul (u ridice), kdyz jsem menil okna za foliovana. Nechtelo se mi to tam davat, je to pekny opruz. Tim, ze jsem to dal pryc, tak mi vzlina voda odspodu a vlhne mi tapecirunk. Nepomohlo ani to, ze jsem mezi ram dveri (co je na nasroubovano ovladani otevirani a motor stahovani) a tapecirunk dal folii. Ta folie musi byt mezi sklem a tim ramem ovladani, aby nevlhlo ten tapecirunk. Jezdim s tim dost dlouho, ale budu to muset udelat, uz mne stve, ze mam veci v te dverni kapse vzdycky vlhke, nekdy mokre :-)

Pokud jsou dvere dobre serizene a tesneni neni potrhane (na karoserii), do auta nemuze tect. Dvere se serizuji tim dosedacim plechem (dva imbusy, myslim, ze M6), kde se reguluje pritlak dveri k tesneni.

no to je presne to co sa stava aj mne :) takze problem je v tom ze tipek co mal auto predomnou tak tam taktiez nedal tu foliu a preto mi to vlhne cez tapacirung a ako hovoris aj ty tak tam mavam handricku na ruky a ta byva niekedy az mokra :( dost ma to uz stve. budem to musiet nejak vyriesit. diky za radu :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #17 od Marco
1. Tú fóliu do dvier rozhodne treba dať. Mne pri nastavovaní geometrie v servise posrali predné okno /zrejme sa niekdo prevesil cez neúplne stiahnuté okno) a pri "oprave" tam tú fóliu nedali. Zistil som to, keďmi po roku odiľlo sťahovanie. A tiež som mal veci v kapse stále mokré. Odkedy som vymeniľ motor + fólia, všetko OK.

2. Tú lištu vo Fiate zháňať nemusíte, ibaže by ste chceli zažiť šok. Skúšal som. 1200,- Sk :!: za presne takú istú /t.j. o 2,5 cm kratšiu ako treba/ to už takmer skončilo päsťtným súbojom :evil: . Ja som kúpil v škodovke obyčajné univerzálne lišty po 45,- Sk/kus a po troške hrania to vyzerá aj funguje lepšie ako pôvodné :idea: .

Více
16 roků 11 měsíců zpět #18 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: tesnenie bocnych okien - help

1. Tú fóliu do dvier rozhodne treba dať. Mne pri nastavovaní geometrie v servise posrali predné okno /zrejme sa niekdo prevesil cez neúplne stiahnuté okno) a pri "oprave" tam tú fóliu nedali. Zistil som to, keďmi po roku odiľlo sťahovanie. A tiež som mal veci v kapse stále mokré. Odkedy som vymeniľ motor + fólia, všetko OK.

2. Tú lištu vo Fiate zháňať nemusíte, ibaže by ste chceli zažiť šok. Skúšal som. 1200,- Sk :!: za presne takú istú /t.j. o 2,5 cm kratšiu ako treba/ to už takmer skončilo päsťtným súbojom :evil: . Ja som kúpil v škodovke obyčajné univerzálne lišty po 45,- Sk/kus a po troške hrania to vyzerá aj funguje lepšie ako pôvodné :idea: .

o.k. dik za tip :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 11 měsíců zpět #19 od petr1978
Tak to je dobré vědět :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
15 roků 4 měsíců zpět #20 od pegas77
tak nejak jsem nepochopil proc by melo kus tesneni chybet aby teklo dovnitr do dveri, podle me je to kravina a to tesneni se proste srazilo, voda ve dverich je zarodek neprijemnosti, jednak to nebude dobre pro central a el. stahovani oken a v zime to muze navic pekne zamrznout, odtokove kanalky jsou na pripadne kondenzace

mam ted taky na tesneni nejaky 2-3 cm mezeru a jak ted tak desne lilo tak ve dverich skoncilo hodne vody a resim jak s tim dal, zda z vrakace (kam jsem volal chteji za 1kus 200) poridit jednu tu gumicku a na kazde dvere kousek dat aby ta mezera byla co nejmensi a nebo zda poridit nahradu napr na tu skodu, ohledne tech na skodu me zajima jaky typ a zda jen tu gumu nebo cele listy , má s temi skodovackymi nekdo skusenost?

Více
15 roků 4 měsíců zpět #21 od command
to augustin: ja mam podobny problem na prednych dverach u vodica mi stale vlhne tapacir a je tam vsetko ako ma byt a uzma to fakt stve. musim nieco vymysliet.

Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989

Více
15 roků 4 měsíců zpět #22 od pegas77

to augustin: ja mam podobny problem na prednych dverach u vodica mi stale vlhne tapacir a je tam vsetko ako ma byt a uzma to fakt stve. musim nieco vymysliet.

tyky mi zvlhl autoatlas v kapse prednich dverich a nejaky hadry na utirani a folii uvnitr dveri mam (teda jen tu cernou jak je prec celou plochu dveri) ale jednak jsu v nich diry na draty a jedna je natrhla od nekolikeho vyndavani ale ke dverim jeste celkem drzi tim puvodnim cernym lepidlem

Více
15 roků 4 měsíců zpět #23 od jipaf
koukám že o průtoku dveří už vyřešeno..průtok muší bejt..
ty plastové folie tam nejsou asi pro srandu, asi věděli proč je tam dát a úpravy made in home od profesiónálních amatérů nebo amatérských profesionálů.. by se mohli soudruzi v turínu asi učit
ty okení lyšty kratší klidně mohou být asi jen v zadu, tam to v klidu proteče a nikde nic..jinak pokud má někdo chuť a možnost, tak ať si sežene jiné přední, upraví délku rozebere a vymění a má to OK, jinak je to rozborka a zborka skoro úplně celých dveří
ale v předu jsou kratší jenom na škodu, tou dírou totiž v zimě zatéká na vnitřní celý mechanismus zámku a když mrzne a zateče tam, tak nevím jak vám, ale v zimě já mám občas problém, než trochu nahřeju dveře a tím pádem to tam rozmrazím nejdou zavřít dveře, musím to vždy stlačeným vzduchem tou dírou vyfoukat a znova silikonovým sprayem vystříkat.. na chvíli..
jinak zašlé gumy jdou bez demontáže oživit, silikonový oil a hadřík a budou zase jako nové

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #24 od pegas77
v zime jsem mel prave s dvermi takovy problemy ze to skoncilo nakonec opravou protoze z nesly ani otvita ani zavirat a nesly zamknout , na unu jsem takovy problemy jako s Tipem nemel

Vygenerováno za 3.224 sekund