Náhrada stávajících stěračů

Více
18 roků 2 měsíců zpět #31 od Augustin

Po lopate: do roku 93 sa daju menit cele ramienka, po roku 93 len gumicky.

Okay, uz chapu, clovek se uci cely zivot :oops:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #32 od stiglitz

Po lopate: do roku 93 sa daju menit cele ramienka, po roku 93 len gumicky.

Okay, uz chapu, clovek se uci cely zivot :oops:

Sláva. Takže kdybych sehnal něco jinýho taky bych použil ty pěkný ramínka. Takováto inovace - to je na pytel.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #33 od Iveta
Potřebovala bych vědět jak sundat komplet zadní stěrač a nahradit ho jiným. Je přidělanej na nýtu a je to dost orezlí

[img:1135fe0c32] i9.tinypic.com/40ab7g5.gif [/img:1135fe0c32]
Fiat Tipo 1,4 r.v. 1989
Kdyby lidé nedělali bláhové věci, nic inteligentního by se nikdy nestalo.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #34 od andreapipo
Odpověděl andreapipo pro téma Výměna stěračů
To, že po roce 93 jdou měnit jenom gumičky, přeci neznamená, že si nemohu vyměnit tyto celé stěrače za ty před rokem 93 a pak měnit jen ramínka. Nebo ty před rokem 93 nepasují na Tipo po roce 93?. Napsal jsem, že měnit ty tyčky je nutné jen když jsou "vyžvejkané", čímž jsem měl na mysli i jiné závady, které brání řádné funkci stěračů, tedy i uvolnění v nýtech. To se ale stane jednou za život vozu nebo při nešetrném zacházení, hlavně v zimě.

andreapipo
Fiat TIPO 1.4 DGT cat. i.e., r. v. 1990, 185.000 km, 6,9
l/100 km.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #35 od Iveta
auto mám z 89r. a stěrače fachčí v pohodě. Jen jsem chtěla komplet výměnu od nýtu a nejsou vyžvejkaný ani uvolněný v nýtu, jen z hlediska vzhledu to vypadá na H...O.
Nikdo neni dokonalej :(

[img:1135fe0c32] i9.tinypic.com/40ab7g5.gif [/img:1135fe0c32]
Fiat Tipo 1,4 r.v. 1989
Kdyby lidé nedělali bláhové věci, nic inteligentního by se nikdy nestalo.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #36 od Zemca
Taky jsem měl problém se stěračem, dal jsem celej novej. Moc to nepomohlo.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #37 od Augustin

Potřebovala bych vědět jak sundat komplet zadní stěrač a nahradit ho jiným. Je přidělanej na nýtu a je to dost orezlí

Sundej tu plastovou krytku, mas tam takovou matkou, kterou je upevneno cele rameno sterace na ose motoru (je to nasazene a zajistene pres tisicihran), to pak musis vytahnout kolmo k te osce.
Pak by to mozna stacilo nastrikat a nasadit nazpet.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #38 od stiglitz
Nevím jakou úpravu na ty stěrače aby to nehnilo, neloupalo se to a nebylo hnusný - nevíte? Zadní jsem dělal Hammerite a už to zase má puchýře. Fabia, i jiný auta už má hezčí - plastový, nebo oplastovaný.

stiglitz.
/////

Více
18 roků 2 měsíců zpět #39 od stiglitz
A jaký rozdíl je mezi obyč a "zimníma" stěračema - někde jsem je viděl...

stiglitz.
/////

Více
17 roků 11 měsíců zpět #40 od mirda41
Odpověděl mirda41 pro téma Strače Tempra
Tak sem taky řešil špatnou kvalitu stírání svého předního skla,koupil sem nové gumky a stejnak sem měl na skle čmouhy...zjistil sem,že je už unavená kovová planžeta,která je v tý stírací gumce. :? Zkoušel sem planžety otočit,vyměnit mezi sebou a niiiiiiiiic.Samotná se sehnat nedá a tak sem koupil jeden univerzální komlet stěračů odpovídající délky 50 cm(mohlo být klidně i 51cm ),vybrakoval planžety a i s gumkama vsadil do těch stávajících "divnejch" ramínek. :idea: A světe div se...zase vidím svět krásně.A stálo to jen dvě stovky!!! 8)

mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991

Více
17 roků 11 měsíců zpět #41 od michal_tipar
já jsem ty nový stěrače 93-> vyměnil za stará ramínka a na ty jsem koupil lišty "aerotwin" kopie, co se teď montují na pasaty a podobné lepší auta, a jsem naprosto spokojenej, krásně to stírá po celé ploše a po průjezdu stěrače je vidět skrz sklo a nastarých to muselo projet tak třikrát a to jsem měl nové gumičky na léto silikonové ale ty zase v zimě nedokázali seškrábnout žádnou námrazu, tak na zimu grafitové a stáli za houbelec oboje. Nový v létě fungovali bezvadně a v zimě uvidíme... 8)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #42 od brumla

lišty "aerotwin" kopie, co se teď montují na pasaty a podobné lepší auta

Kde se dají koupit? Já aerotwin chtěl, ale pravé od Matela na Tipo nemají... Nebo nemám říkat, že je chci na Tipo, a chtět jen délku?

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Více
17 roků 11 měsíců zpět #43 od mk-tec
Jasný Brumlo. Musíš mít starý ramínka stěračů (já taky měnil ty novější), změřit si délku stěračů a chtít jen správnou délku. Já to tak taky mám a je to SUPER. Po prvním setření OK. Mohu jen doporučit. Taky jsem měl dřív nový, pořád jsem měnil gumičky. Silikon na h...o - jel jsem za náklaďákem, do silikonu se chytil kamínek a moje čelní sklo je v p.... Pak jsem dal grafitový, ale po chvíli v háji. Nakonec jsem se vrátil "jen" ke gumovým - sice novým erotwinům a bez problémů...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 7 měsíců zpět #44 od DannyF
Taky mám stěrače včelku a musím měnit jen gumičku. Je to úplně na ho..o. Vůbec to nestírá v rozích. Zjistil jsem, že by tam pasovali raménka z F. Croma a stírátka bych si koupil ty prutové co jsou na VW Pasat i Octavii. Ty prej stírají suprově a jeden stoji 160 na benzince.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #45 od stiglitz
Nechal jsem si od skvělýhoMíry poslat stěrače ze starýho modelu. Teď je zgenerálkuju a koupím nový ramínka a je po problému. 8)

stiglitz.
/////

Vygenerováno za 0.502 sekund