brzdove potrubi

Více
15 roků 8 měsíců zpět #16 od DrozD
Odpověděl DrozD pro téma Re: brzdove potrubi
tipari mam jeste jednou otazku ty trubicky vedou do (jeto u nadrze a od tamtud se deli do zadnich prasatek) je to regulator tlaku????ja ho mam v haji(novej v kelly stoji 3600,-) co kdyz ho vyndam a ty trubky dam na primo?????

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #17 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: brzdove potrubi

co kdyz ho vyndam a ty trubky dam na primo?????

V zimě to bude jako sáně, půjde ti zadek pořád smykem. to je právě kvůli tomu, že jak brzdíš, přenese se tíha na předek, zadek se odlehčí a tak by ti stále flokoval...je to poznat, když ho vyhodíš :?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 8 měsíců zpět #18 od DrozD
charlesi to mas na mysli jen zasnesenou vozovku???v lete by to nevadilo???

Více
15 roků 8 měsíců zpět #19 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: brzdove potrubi
...čo viem tak niektore modely típ ani nemali zatažovy regulator a brzdili dobre ale neviem ako to bolo vyriešene...podla mna by stačilo tam dať kocku...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 8 měsíců zpět #20 od DrozD
jestekdyz bych to tam nemel nebyl by problem u technicky?????a co je to ta kocka????

Více
15 roků 8 měsíců zpět #21 od Charles

charlesi to mas na mysli jen zasnesenou vozovku???v lete by to nevadilo???

Kdykoliv při trošku větším brždění...s kámošem jsem to vyhodili na P405 sedan, protože mu to přestalo chodit a zdek nebrzdil vůbec. Jenže pak to bylo hrozný, zadek šel smykem skoro pořád a na mokru mu to docela ustřelovalo, stačilo přibrzdit a začít točit volantem, bylo to, jako bys zatahoval ručku do zatáčky. Takže pak ho sehnal na vrakáči a udělali jsme ze dvou jeden funkční. U toho peugeota navíc je delší zadek, takež si myslim, že u tipa by se ta náprava odlehčovala více a nebo by to nedělalo nic zvláštního. Zkus to a dej vědět.
Na technický s autem nejede, takže to nepozná, hlavní je, že to bude brzdit na válcích ;) ale v zájmu zachování bezpečnosti jízdy bych sehnal případně taky nějaký na vrakovišti a vyzkoušel ho spravit. Je tu i návod a popis funkce a správného nastavení ;) Ještě "kocka" je slovensky kostka a myslí tím takovou kostku na vedení k zadním brzdám, která neplní žádný úkol, je tam jen kvůli tomu, že když budeš měnit trubky k regulátoru, tak abys nedával celé až od předu z HBV ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 8 měsíců zpět #22 od DrozD
jo tak kostka :D no tu uz mam zejtra menim komplet trubky tak uvidim jeste dam vedet

Více
15 roků 8 měsíců zpět #23 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: brzdove potrubi
...kocka učel plni a to taky,že znižuje tlak do zadnych kolies aby neboli prebrzdene,niektore auta to tak maju...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 8 měsíců zpět #24 od Charles

...kocka učel plni a to taky,že znižuje tlak do zadnych kolies aby neboli prebrzdene,niektore auta to tak maju...

možná, ale u tipa je od toho regulátor, já mám tu kostku normálně průchozí, nic v ní není ;) a některá auta mají regulátor hned u HBV jako jeho součást :)

Více
15 roků 8 měsíců zpět #25 od MarianBarton
Odpověděl MarianBarton pro téma Re: brzdove potrubi
Hello. U tempry sem měl regulátor tlaku na zadní kola, bylo mi řečeno, že to mení brzdný poměr, pokud mám kufr prázdný nebo plně naložený (třeba 200kg) . Ten můj byl v k.o. a peníze na novej sem neměl. Tak sem dal trubky pouze přes kostku a vše bylo o.k. jezdil sem s Temprou od ledna do června a vše bylo o.k. Zadní kola mi nikdy nesmykovala. Jen přes ručku :-)

TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989

Více
15 roků 8 měsíců zpět #26 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: brzdove potrubi
Ta kostka se používala u škodovek a plnila funkci dnešního regulátoru.
Na STK musí bejt regulátor funkční,jelikož vleze technik do jámy a řekne ti šlápněte na brzdy a on vidí,zda se hejbe,nebo ne.Další činost brzd vidí na brzdných válcích,tak že bez něj STK nelze.Snad by nic neříkal,pokud tam bude ta kostka,ale pokud tam bude nefunkční regulátor,znamená to,že zadek nebrzdí,nebo funguje málo.

Mě přestal fungovat taky,ani bych na to nepřišel,ale bylo mi divný,že mi nebrzděj zadní kola na trávě.Kouknul sem na něj a praskla mi ta pružina.Zakoupil sem jinačí,ale stále to nejni ono,nejni pružina jako pružina ,tuhost,délka.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

• vilímek petr
15 roků 7 měsíců zpět #27 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: brzdove potrubi
Zdarec kluci,budu muset měnit brzdové trubky na zadku a chcu se zeptat co všechno musí jít dolu abych se dostal k tomu regulátoru brz. tlaku.Prostě aby ta výměna byla co nejednoduchší.Dík za rady a nápady.P

Více
15 roků 7 měsíců zpět #28 od Charles
já si myslim, že tak akorát ho oddělat od nápravy a nebo pootočit pro lepší přístup. samozřejmě sundat z toho pružinu, co ho ovládá. Ale asi to půjde bez kanálu nebo názezdů jen velmi obtížně :? pak by tam mohl zavazet taky výfuk. Ale to všechno uvidíš až pod tim budeš ;)

• vilímek petr
15 roků 7 měsíců zpět #29 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: brzdove potrubi
No já to přímo dělat nebudu,bude to měnit kámoš co má zvedák tak tam problém není,ale vyhrožuje že musí jít dolů nádrž,což si myslím že to trochu přehnal.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #30 od Charles
Nevím, netroufám si hádat, ale podle mě nebude muset jít nádrž dolů, pokud to je šikovnej mechoš ;) a myslim si, že to jde mimo ní

Vygenerováno za 0.109 sekund