Dobijeni problem
včera jsem jel s přívesným vozíkem (Brno - Ivančice) a na cestě zpět domů mi začla svítit kontrolka dobíjení a to tak že při neutrálu naplno, nad 1200ot zhasne a nad 3000 zase poblikávala, dnes již hlavne do těch 1200 svítí, měřil jsem voltmetrem napětí na svorkách baterie a je na ní při nastartovaném motoru 14,4V a drží to i když otáčky zvýším
co by to mohlo být? usměrňovač nebo volný řemen co pohání alternátor?
může to mít souvislost s tím vozíkem? (zapnutá světla, k tomu ventilátor skoro naplno - bylo hodně horko včera, a při jedné zastávce když jsem se doptával na cestu se mi sepl i ventilátor u chladiče)
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
co by to mohlo být? usměrňovač nebo volný řemen co pohání alternátor?
může to mít souvislost s tím vozíkem? (zapnutá světla, k tomu ventilátor skoro naplno - bylo hodně horko včera, a při jedné zastávce když jsem se doptával na cestu se mi sepl i ventilátor u chladiče)
No a dělá to když ten vozík odpojíš?
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
1.volnobeh nastartujem uplne svieti
2.jemne slapnem na plyn tak uz v pohode ale jemne svieti , az pri tme to vidiet a od 1300 ot nesvieti vobec.kontrolka dobijania nereaguje nato co zapnem skusal som plnu zataz dat nanho ... svetla vsetky (tlmene , dialkove , hmlovky) vyhrievanie okien radio ventilator pri motore som zapol kurenie a vzdy tak jemne presvietuje ale od takych cca 1300ot uz prestava
4.zatial som precistil vsetky kostry , kabel od alternatora som mal kusok soxidovany aj odpaleny tak som ho vymenil dal som novu nasadku s okom nanho pridal par podlozky problem pretrvava remen som natiahol ako sa len da ... a inac ked som vyberal kabel s alternatora (ten hruby hlavny nie ten na kontrolku) tak sa mi jemne obtrel o motor a zacalo to brutalne iskrit ... nemoze tam byt niaky skrat alebo nieco podobne lebo vzdy sa snazim najst chybu niekde mimo alternatora uz som mal plnoraz problem s dobijanim a vzdy som to vyriesil ... lebo kto vie tak vie ake je kusok vybrat alternator na 1,9TD.
nastartuj, a meraj, potom sem napis co si nameral.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
hned pri starte 13.7V
potom uz cez 14 aj 15V
takze az prebijanie .
ale ked som ho vypol prilozil som + - na baterku a ukazovalo ze ma 15.3V
nechcem zatial sa unahlit s vyberanim alternatoru pravdu povediac je tam strasny pristup a obtiazne vyberanie a nemam teraz financie na repas alternatora ak by tam bola chyba ..... tak si skusim poznahat novu baterku si myslim ze mozno niaky ten clanok odchadza aj viac ludi mi to povedalo a aj v poslednych mesiacoch velmi casto musim nabijat baterku takze mozno tam uz je niaky ten problem .... a skusim tam dat slabsiu baterku teraz mam 68 ... dam tam niaku slabsiu akurat som zistil ze alternator je 65-tka .
Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v
kdysi mi to všechno OK ale v ostré zatáčce vše KO jak barevná hudba - u digitálu
nakonec to byla vadná kostra
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
jj