zamena palubek

Více
15 roků 4 měsíců zpět #1 od pegas77
zamena palubek vytvořil uživatel pegas77
mám 1,6 a palubku analog s otáčkoměrem a ekonoměrem, dostal jsem se k analog palubce z 2.0 (?16V) co má rychloměr do 260 místo 200 jako mám já a navíc má teplotu a tlak oleje (bohužel čidla k tomu nemám) a chybí na ní ekonoměr (ale ten mi stejně nejede a dal by se hodit i jinam) je rychlomer použitelný? bude ukazovat správně?

konektory jsem ještě nekontroloval tak snad nebude nějaký překvápko

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: zamena palubek
Ano jde to přehodit bez problémů. Možná budeš muset jen lehce přeházet kabely v konektorech, ale jinak to půjde. Ekonometr pokud nefunguje, tak máš asi vypadlou hadičku, ale podle něj se stejně jezdit nedá, to bys nemohl zrychlovat a nebo jet do kopce :lol:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #3 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: zamena palubek
Charles,
možná že pletu, ale napadá mě myšlenka, není náhodou ukazatel do 200 je asi trochu jinak cejchovaný jako do 260, mám na mysli takový ten polep pod ručičkou, kde jsou takové ty čárečky a číslička, jinak jestli náhodou nebude i malá změna v tom mechanismu (v převodovce) a to u bovden-lanka vycházejicího od převodovky k budíkům?
úchyty palubovky tak jako patice kabelů jsou určitě stejné..
ale co ukazování momentální rychlosti?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #4 od Charles
Vím o čem mluvím, mám tu samou palubku ve svym autě. Tachometr ukazuje normálně bez úprav. Je tam jinej převod od lanka uvnitř samotného tachometru, takže ukazuje "méně" ale má větší rozsah...kdyby jsi dal ten tachometr na polep do 200km/h, tak bude samozřejmě ukazovat nesmysly. Ale jinak jen nasadíš lanko a jezdíš ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 4 měsíců zpět #5 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: zamena palubek
:god: OK já se jenom zeptal :D

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #6 od pegas77
Odpověděl pegas77 pro téma Re: zamena palubek
toho prehazovani kabelu jsem se malinko bal, to je pak horsi palubky jen tak prehazovat,
a skoda ze nemám ty cidla teploty a tlaku oleje

Více
15 roků 4 měsíců zpět #7 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: zamena palubek
přehazování kabelů se neboj, stačí vzit do ruky multimetr a zjistíš si co na kterých "pinech" je za kontrolky a porovnáš to se stávající palubkou. Já sem to při přehazování své dělal taky, naštěstí jsem zjistil, že jsou všechny signály stejně umístěné jen sem něco přidal...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #8 od zaba
Odpověděl zaba pro téma Re: zamena palubek
Taky mám ve své 1.4 palubku z 16v a ukazuje naprosto správně a přesně a s tím přehazováním kabelů, já jsem nepřehazoval žádný, jen je jiné umístění konektoru, ale žádný kablík by jsi přehazovat neměl, já jsem jenom musel natáhnout kabel k otáčkoměru, protože jsem origoš otáčkoměr neměl.

Fiat Tipo 1.4 i.e, r.v. 1991
Fiat Tipo 2.0 16v, r.v. 1991
Fiat Barchetta 1.8 16v, r.v. 1996

Více
15 roků 4 měsíců zpět #9 od pegas77
jen je skoda ze asi nepujdou zprovoznit ty meraky na teplotu a tlak oleje

Více
15 roků 4 měsíců zpět #10 od zaba
Odpověděl zaba pro téma Re: zamena palubek
to jo, ale co se dá dělat, já už jsem si na to zvykl, že jsou ty ručičky mrtvé

Fiat Tipo 1.4 i.e, r.v. 1991
Fiat Tipo 2.0 16v, r.v. 1991
Fiat Barchetta 1.8 16v, r.v. 1996

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: zamena palubek
Jedině si někde sežen staší čidla a můžeš je mít funkční. Já jsem tam dal strší čidlo z Cromy (na tlak) a funguje to. U olejového čerpadla byla záslepka a tam jsem ho našrouboval.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 4 měsíců zpět #12 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: zamena palubek

Jedině si někde sežen staší čidla a můžeš je mít funkční. Já jsem tam dal strší čidlo z Cromy (na tlak) a funguje to. U olejového čerpadla byla záslepka a tam jsem ho našrouboval.

asi tak...
neházej flintu do žita, časem to třeba doděláš :wink:

Více
15 roků 4 měsíců zpět #13 od pegas77
a čidlo na teplotu vody má stejný průběh jako to na teplotu oleje? (že by se dala udělat nějaká redukce a někam to čidlo zašroubovat)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #14 od Charles
Ne čidlo na teplotu oleje má jinačí rozsah. Zkusil jsem to na klasické čidlo teploty chladící kapaliny a budík ukazoval pořád o 20° méně.
Ale to s tim zprovozněním tu řešil nedávno PavelM, tak se mrkni na tu diskusi. Ono na 1.6OHC není tolik vývodů na všechna čidla :?

Více
15 roků 4 měsíců zpět #15 od pegas77
no na tlak by se dala vyrobit (koupit) rozdvojka (dokonce jsem je nekde videl kolem 180Kc) ale kam dat tu teplotu oleje nevim a tech 20 st celsia pokud je to trvale o 20st tak to by sla bud rucicka posunout nebo upravit odpor toho cidla

Vygenerováno za 0.493 sekund