řídící jednotka
18 roků 10 měsíců zpět #16
od komasix
Fiat Tempra SW 1,9TD 1995
Odpověděl komasix pro téma Re: řídící jednotka
Může mi někdo vysvětlit co tam mam já?mam 1,9td 1995(tempra). Je to v pravo pod palubovkou pod krytem - hliníkový žebro nápis magnetti marelli a MCR. Do toho je zapojenej velkej konektor a malej dvoupinovej se u toho bimcá???myslel sem že u dieslu žádný ŘJ nebyly... /nevim o tom fakt v podstatě nic/
Fiat Tempra SW 1,9TD 1995
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 10 měsíců zpět #17
od petr1978
Jestli máš 1.6 DOHC a máš na vstřikovací jednotce takovou plechovou obdelníkovou krabici s filtrem, tak máš vstřikování marelli a řídícíjednotku Meltec. Je umístěna u spolujezdce. Nemá žádný diagnostický konektor, tan je na palubovce vzadu.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: řídící jednotka
Ok díky, a nevíš, kde bych našel ten konektor od řídící jednotky?Ne máš řj. motoru neboj je nad spolujezdcovejma nohama pod takovým plastovým krytem
Jestli máš 1.6 DOHC a máš na vstřikovací jednotce takovou plechovou obdelníkovou krabici s filtrem, tak máš vstřikování marelli a řídícíjednotku Meltec. Je umístěna u spolujezdce. Nemá žádný diagnostický konektor, tan je na palubovce vzadu.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
18 roků 10 měsíců zpět #18
od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: řídící jednotka
A je možný že tyto jednotky má i Fiat Uno Eleganza 1.5 ?
18 roků 1 měsíc zpět #19
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: řídící jednotka
Potřeboval bych radu, jak zjistiti správnou funkčnost řj?? A to jak jednotky v kabině, tak jednotky v motoru digiplex2?
Kdyby byl vadnej digiplex, tak bych nenastartoval si myslím, ale nejde mi v kabině eco a power a žárovky ok, tak jak zkontrolovat, případně co naměřit. Nejspíš to budou jen kabely, ale je jich tam hafo, tak kdyby někdo měl zkušenost, po kterej jít. S tím spojenej dotaz, kde přesně se nachází snímač otáček a jak kontrolovat, případně co naměřit??
kalsická řj... bojuju se spotřebou a už je měněný dost věcí, krom poťáku (ale je měřený) a krokomotoru (volnoběh drží krásně) , tak mě napadalo, jestli není špatná řj
Předem díky za info
Kdyby byl vadnej digiplex, tak bych nenastartoval si myslím, ale nejde mi v kabině eco a power a žárovky ok, tak jak zkontrolovat, případně co naměřit. Nejspíš to budou jen kabely, ale je jich tam hafo, tak kdyby někdo měl zkušenost, po kterej jít. S tím spojenej dotaz, kde přesně se nachází snímač otáček a jak kontrolovat, případně co naměřit??
kalsická řj... bojuju se spotřebou a už je měněný dost věcí, krom poťáku (ale je měřený) a krokomotoru (volnoběh drží krásně) , tak mě napadalo, jestli není špatná řj
Předem díky za info

18 roků 1 měsíc zpět #20
od Jaroslav Motl
Fiat Tipo 1,6i DGT(149.C2.046)
Fiat Tipo 2,0i.e.
Fiat Tipo 1,4i
Odpověděl Jaroslav Motl pro téma Re: řídící jednotka
Podle mě by to mohlo bejt k ovládání pravýho el. zrcátka.sice to neni o ridicich jednotkach ale nevy nekdo co je to za konektor kterej je schovanej pod stredovym tunelem vede k nemu cca pet dratu sundaval sem tunel a koukam na ten konektor ze neni do niceho zapojenej?
Fiat Tipo 1,6i DGT(149.C2.046)
Fiat Tipo 2,0i.e.
Fiat Tipo 1,4i
18 roků 1 měsíc zpět #21
od Vali
Tak jsem zase o kousek dál... po dnešním měření jsem našel snímač otáček, odpor sedí v rozsahu takže je asi OK. Na digiplexu2 mám nějakou jakoby bílou pastu na kontaktech, nevím, jestli to tam má být, nebo to zhodit a prostříkat kontaktolem???
Koukal jsem do elektrickýho schémátka je tam řeč o spínač škrtící klapky.. kontak bude ok, jinak bych nejel asi vůbec, ale ještě je tam (mimo jiné, že
) kontakt na odpojovací ventil volnoběhu, ten je asi přímo ukryt někde na vstřiku či co-nevím. Někde jsem tady četl o tom (už nevím kde), že řj nedostává info o tom, že se jede na volnoběh a dává plnou směs jako při plynu. Jak se to dá zjisitit nevíte někdo?
Po nastratování mám tak 1500rp/min pak to klesne na 1100 na volnoběh ( po dnešních operacích s hadičkama atd.) Ještě včera jsem měl 900-1000rp/min. Ale těch 1000-1100 se dá ne?? Už tam hledám co by to mohlo být, tak se nezlobte za ty slohovky a díky za nápady
J
Koukal jsem do elektrickýho schémátka je tam řeč o spínač škrtící klapky.. kontak bude ok, jinak bych nejel asi vůbec, ale ještě je tam (mimo jiné, že

Po nastratování mám tak 1500rp/min pak to klesne na 1100 na volnoběh ( po dnešních operacích s hadičkama atd.) Ještě včera jsem měl 900-1000rp/min. Ale těch 1000-1100 se dá ne?? Už tam hledám co by to mohlo být, tak se nezlobte za ty slohovky a díky za nápady

J
18 roků 1 měsíc zpět #22
od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: řídící jednotka
Bohatost směsi zjistíš na testeru. Asi budeš mít bohatější směs, když máš vyšší otáčky jen o 100 otáček.
Těžko říci, d toho jsou tý různé srandičky na měření emisí
Těžko říci, d toho jsou tý různé srandičky na měření emisí

18 roků 1 měsíc zpět #23
od Vali
Takže by správná hodnota otáček na volnoběh měla být tedy striktně těch 900+-50 ot/min. ??? Mi to kolísalo 900 až 1000 ještě nedávno, teď 1100 až 1000, jak jsem psal. Ale možná by to chtělo nechat ten motor trošku poštelovat, jako třeba ten doraz na plohu škrtící klapky. Nebo otáčky na tom krokáči... to asi moc štelovat nejde co? Ale to už je jiné téma trochu.
17 roků 11 měsíců zpět #24
od Vali
Pánové a dámy
někde jsem tady četl, jak zkontrolovat funkčnost řj, dokonce je to i v chytré knize, tady na webu už jsem to taky zahlédl. Ale ať se snažím jak v knize, tak tady nemůžu to najít.
Nevíte to někdo náhodou??? Je tam nějaká finta s napojením žárovičky a při startování to má poblikávat či co, ale nevím kam a co napojit, kdo víte poraďte, jak něco nemůžu najít, přivádí mě to k šílenství

Nevíte to někdo náhodou??? Je tam nějaká finta s napojením žárovičky a při startování to má poblikávat či co, ale nevím kam a co napojit, kdo víte poraďte, jak něco nemůžu najít, přivádí mě to k šílenství

Vygenerováno za 0.063 sekund