Zadny stierac
Ide o to, aby som vedel, ci hladat chybu priamo v motorceku alebo v prepinaci alebo niekde inde. Hodnoty som nameral na konektore pri odpojenom stieraci.
Diky za vsetky odpovede.
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
A nemas spalene to relatko? Taky jsem to resil pred cca rokem, mel jsem spalene rele. Na netu jsem pak hledal nejakou alternativu (vykon/rozmer),nakonec jsem nasel jedno za nejakych 45Kc.Nejde mi zadny stierac, kontroloval som kable v ohybe dveri, su OK. Na konektore motorceka su +, - a S. Medzi + a - mam 12V, ale medzi + a S je 5V a pri zapnutom cyklovaci to skace na 3,5V a spat na 5V. Medzi - a S robi to iste, len 3V a 1,5V. Je to v poriadku?
Ide o to, aby som vedel, ci hladat chybu priamo v motorceku alebo v prepinaci alebo niekde inde. Hodnoty som nameral na konektore pri odpojenom stieraci.
Diky za vsetky odpovede.
Kdyz to rozdelas tak jo - takova mala cerna krabicka 2x2cm ulozena ve spodni casti motorku sterace. Musis jej nejdrive rozdelat.Myslis to v motorceku, je to opticky vidiet?
To co se tady pise o rzi, je dobre to cele dobre potom promazat.
Jinak to rele bylo LE-12FW (15A/12V)-fa RAYEX , kupoval jsem to z ezk.cz/rele_od_ostatnich_vyrobcu.htm
Mozna, ze najdes nejake jine, ktere bude vhodnejsi. To co jsem vybral ma nevyhodu v tom, ze ma nizsi spinaci proud, kontakty se muzou drive prepalit (orig byl myslim 21A), ale to moc nevadi, prinejhorsim koupim za nejake ty roky nove
No s tou vazelinou a prilis velkym mnozstvim, s tim mam taky spatne zkusenosti (zamek+motorek centralu, levych zadnich dveri). Mam na mysli to, ze pokud tam toho das moc a prijde chladnejsi obdobi, vazelina zatuhne a zvysuje se odpor - pretezovani vinuti a nasledne odpaleni. Doporucuji rozebrat a ubrat mazadla - navic mel si ten motorek napojeny naprimo na baterku, tzn. okruhu s relatkem?Skusal som ho prepojit hocijako, ale nerozbehol sa. Asi bude fakt zaneseny. Cistil som ho pred pol rokom a dal som tam vazeliny kolko slo. No uvidime.
Da sa to rele nejako zmerat alebo zistit, ci je funkcne? Opticky vyzera v poriadku.
Muzes to promerit nebo se to pokusit rozdelat - sundat to vicko. Je mozne, ze oba relatka maji prepalene kontakty na civkach.Tak som nastastie nasiel jedno rele zo stareho motorku a nanestastie stierac nefunguje ani s tymto.
Da sa to rele nejako zmerat alebo zistit, ci je funkcne? Opticky vyzera v poriadku.
Znovu. Kdyz Ti jde motorek, tak chyba je v rele.
Ale teraz mi stirac seka, to znamena, ze k tomu, aby mi zotrel cele okno potrbuje asi 5 intervalov, nehovorim o tom, ze potom zastane, kde chce.
Stalo sa to niekomu a vyriesil to?
Taky bych uvítal nasměrování na správnou cestu, abych se zase zbytečně nerýpal půl dne v autě...