Zadny stierac

Více
19 roků 2 týdnů zpět #1 od rat21
Zadny stierac vytvořil uživatel rat21
Nejde mi zadny stierac, kontroloval som kable v ohybe dveri, su OK. Na konektore motorceka su +, - a S. Medzi + a - mam 12V, ale medzi + a S je 5V a pri zapnutom cyklovaci to skace na 3,5V a spat na 5V. Medzi - a S robi to iste, len 3V a 1,5V. Je to v poriadku?
Ide o to, aby som vedel, ci hladat chybu priamo v motorceku alebo v prepinaci alebo niekde inde. Hodnoty som nameral na konektore pri odpojenom stieraci.

Diky za vsetky odpovede.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #2 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Zadny stierac

Nejde mi zadny stierac, kontroloval som kable v ohybe dveri, su OK. Na konektore motorceka su +, - a S. Medzi + a - mam 12V, ale medzi + a S je 5V a pri zapnutom cyklovaci to skace na 3,5V a spat na 5V. Medzi - a S robi to iste, len 3V a 1,5V. Je to v poriadku?
Ide o to, aby som vedel, ci hladat chybu priamo v motorceku alebo v prepinaci alebo niekde inde. Hodnoty som nameral na konektore pri odpojenom stieraci.

Diky za vsetky odpovede.

A nemas spalene to relatko? Taky jsem to resil pred cca rokem, mel jsem spalene rele. Na netu jsem pak hledal nejakou alternativu (vykon/rozmer),nakonec jsem nasel jedno za nejakych 45Kc.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #3 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Zadny stierac
Myslis to v motorceku, je to opticky vidiet?

Více
19 roků 2 týdnů zpět #4 od fiatak
Odpověděl fiatak pro téma Re: Zadny stierac
Zdarec já měl taky problém se zadním stěračem, a byl problém v tom že jak vede tyčka z převodovky, tak je v plastu a tam se dostala voda a nechtělo se to hýbat vůbec. Vyrešil jsem to že jsu tu trubičku rozřezal, trochu obrousil od rezi a nasadil na to jinou hadici a stěrač funguje.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #5 od Augustin

Myslis to v motorceku, je to opticky vidiet?

Kdyz to rozdelas tak jo - takova mala cerna krabicka 2x2cm ulozena ve spodni casti motorku sterace. Musis jej nejdrive rozdelat.
To co se tady pise o rzi, je dobre to cele dobre potom promazat.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #6 od rat21
Nedavno som to cistil, takze mechanicky by to malo byt ok, ale rozoberiem ho a uvidim, mozno to bude v tom.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #7 od Augustin
To relatko slouzi pro to spinani, aby se nepropalili kontakty. Jinak to mas moznost vyzkouset (ten motorek) kdyz das konktakty na baterii - musi se rozbehnout.
Jinak to rele bylo LE-12FW (15A/12V)-fa RAYEX , kupoval jsem to z ezk.cz/rele_od_ostatnich_vyrobcu.htm
Mozna, ze najdes nejake jine, ktere bude vhodnejsi. To co jsem vybral ma nevyhodu v tom, ze ma nizsi spinaci proud, kontakty se muzou drive prepalit (orig byl myslim 21A), ale to moc nevadi, prinejhorsim koupim za nejake ty roky nove :wink: Dulezity je rozmer, at to vejde to toho puvodniho telesa motorku sterace.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #8 od rat21
Skusal som ho prepojit hocijako, ale nerozbehol sa. Asi bude fakt zaneseny. Cistil som ho pred pol rokom a dal som tam vazeliny kolko slo. No uvidime. :roll:

Více
19 roků 2 týdnů zpět #9 od Augustin

Skusal som ho prepojit hocijako, ale nerozbehol sa. Asi bude fakt zaneseny. Cistil som ho pred pol rokom a dal som tam vazeliny kolko slo. No uvidime. :roll:

No s tou vazelinou a prilis velkym mnozstvim, s tim mam taky spatne zkusenosti (zamek+motorek centralu, levych zadnich dveri). Mam na mysli to, ze pokud tam toho das moc a prijde chladnejsi obdobi, vazelina zatuhne a zvysuje se odpor - pretezovani vinuti a nasledne odpaleni. Doporucuji rozebrat a ubrat mazadla - navic mel si ten motorek napojeny naprimo na baterku, tzn. okruhu s relatkem?

Více
19 roků 2 týdnů zpět #10 od rat21
Tak priamo na baterke motor bezi :) , idem to rozobrat.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #11 od rat21
Tak som nastastie nasiel jedno rele zo stareho motorku a nanestastie stierac nefunguje ani s tymto.
Da sa to rele nejako zmerat alebo zistit, ci je funkcne? Opticky vyzera v poriadku.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #12 od Augustin

Tak som nastastie nasiel jedno rele zo stareho motorku a nanestastie stierac nefunguje ani s tymto.
Da sa to rele nejako zmerat alebo zistit, ci je funkcne? Opticky vyzera v poriadku.

Muzes to promerit nebo se to pokusit rozdelat - sundat to vicko. Je mozne, ze oba relatka maji prepalene kontakty na civkach.
Znovu. Kdyz Ti jde motorek, tak chyba je v rele.

Více
19 roků 2 týdnů zpět #13 od rat21
Aj tak sa mi nezda, ze mi do toho tretieho kabla v konektore ide len 5V.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #14 od rat21
Kua, tak som to konecne rozhodil. Kopol by som sa do drzky, ze ma to nenapadlo skor. Stacilo scvaknut kontakty v zasuvke, aby sa ich tie "druhe" dotykali. Boli roztiahnute a mali blby kontakt, preto len tych 5V.

Ale teraz mi stirac seka, to znamena, ze k tomu, aby mi zotrel cele okno potrbuje asi 5 intervalov, nehovorim o tom, ze potom zastane, kde chce.

Stalo sa to niekomu a vyriesil to?

Více
18 roků 5 měsíců zpět #15 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Zadny stierac
Mně napřed šel zadní stěrač hodně ztuha, zasekával se, atd. Teď už nejde vůbec. Mám podezření, že bude zatuhlá hřídelka, ale ještě jsem to nerozdělával a nějak na to nemám čas...

Taky bych uvítal nasměrování na správnou cestu, abych se zase zbytečně nerýpal půl dne v autě...

Vygenerováno za 0.062 sekund