Zadny stierac

Více
18 roků 5 měsíců zpět #16 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Zadny stierac

Mně napřed šel zadní stěrač hodně ztuha, zasekával se, atd. Teď už nejde vůbec. Mám podezření, že bude zatuhlá hřídelka, ale ještě jsem to nerozdělával a nějak na to nemám čas...

Taky bych uvítal nasměrování na správnou cestu, abych se zase zbytečně nerýpal půl dne v autě...

Tak to rozdelej, neni to moc slozite. Musis sundat ten motorek, rozdelat jej a promazat. Bud mas ten motorek zatuhly, nebo spise relatko k.o.

Co se tyce problemu co pise rat21, tak je mozne, ze ten pritlacny plech umisteny v motorku (udava cyklus) mas nejak zdeformovany, je tam preruseny kontakt, doporucuji taky kontrolu rele.

Jinak pokud to budes delas poprve tak to vidim tak na 2-3hod, kdybych to delal dneska tak to je na hodinku :wink:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #17 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Zadny stierac
Mal som to cele rozobrane dvakrat, jo to vycistene a premazane a dokonca som menil aj tu krabku s rele, ale s obidvomi mi to seka. Ono to vlastne neseka, len to stiera na 5-krat a tie vypadky su vzdy na tych istych miestach.
Ha, co s tym? :roll: :roll: :roll:

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 5 měsíců zpět #18 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Zadny stierac
Já mám se zadní stěračem taky podobné problémy. Nejde vůbec ! Tak jsem mootre vyndal z auta, rozdělal a koukám jako tele. Motorek kompletně suchej, bez sebemenší kapky vazelíny nebo nějakého mazadla.
Tak jsem to rozdělal, promazal, ale stejně to nejde. Vynutí je OK není to spálené, ale přesto se nehýbe. Asi bude problém v tom, jak tu někdo psal, že bude zarezlá hřídelka pod tou plastovou trubičkou. Dá se to nějak sundat nebo se to musí násilím olámat a nahradit nějakou jinou a nebo tam ten plast není potřebný vůbec ?
Díky za radu

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
18 roků 5 měsíců zpět #19 od rat21
Ked to rozoberies, mas na konci hriadelky segerku, tu mas aj na tom ozubenom kolese, ked ich das dole, da sa to cele vybrat z obalu. Hlavne to dobre namaz. Ja som do puzdra hriadele nacpal, co to dalo.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #20 od Charles
No když ono to rozebrat asi nepůjde, zkoušel jsem to. Jenže jak je to celý zaseknutý, tak prostě s tim nejde hejbat. Myslim si právě že na vině je ta hřídelka, že se pod ten plast dostala voda a zarezlo to. Jinak motorek sám o sobě běží, ale prostě ten převod nejde.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
18 roků 5 měsíců zpět #21 od Augustin
Rozebrat to jde, ale musis tu segerku z toho sundat. Podivej se na to poradne jeste jednou, zadny plast se nemusi olamavat, tak jak to rozdelas, tak to znova smontujes.

K tomu problemu s tim zasekavanim. Pokud si pamatuji dobre, tak je tam ten plech, ktery slouzi jako kontakt a urcuje hranicni pozice, takze pokud je tam spatny kontakt mezi tim snimacem a tou drahou, tak se to seka.
Vyzkousej to napojenim na baterii a uvidis co to dela.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #22 od Charles
No tak mám ten motorek přímo před sebou a žádnou segerovku tady nikde nevidim ! Jak se dá teda demontovat ten vnitřní převod ? Vůbec nevim jak do toho :oops:

Více
18 roků 5 měsíců zpět #23 od Augustin

No tak mám ten motorek přímo před sebou a žádnou segerovku tady nikde nevidim ! Jak se dá teda demontovat ten vnitřní převod ? Vůbec nevim jak do toho :oops:

Ta segerovka je umistena z vnejsi strany, jak se ta osicka pripojuje k tomu steraci - mrkni se na to poradne. Pak to lze normalne vytahnout ven i s tim mechanismem.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #24 od rat21
Pod tou segerkou je gumeny O-kruzok, aby tam nesla voda a necistoty. Ja som si tiez myslel, ze to je napevno, kym som po obvode hrany toho plastu nepresiel srobovakom. Pod nadherne uhladenym bordelom bola segerka schovana. Skus srobovak a uvidis.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #25 od Charles
hmm segerovku jsem sice našel, sundal, ale i tak nic nešlo a po chvíli se z toho vysypaly kousky gumy, to byl asi ten gumový o-kroužek ale jaksi rozložen na atomy :) No tohle je beznadějně zničený, totálně všechno zarezlý a zaseklý, to už fakt nikdo nikdy nerozchodí. :lol:

Více
18 roků 5 měsíců zpět #26 od rat21
Ja som tu tycku mal tiez uplne hrdzavu, obrusil som ju, namazal a je to v poho. Ten plast je zvnutra do konusu (aspon te, co mam ja - je ich viac typov) takze sa to opiera len v tej casti pri segerke. Ja som cely ten priestor nacpal vazelinou. Skus to, bud to pojde alebo ho potom mozes vyhodit. Ja mam este jeden stierac, len neviem, v akom stave je ta tycka. Ked tak by som ti ju poslal.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #27 od Charles
No hele opravdu jsem zkoušel co se dalo, ale je to totálně zadřené, s tím se už nedá dělat nic jiného než koupit jiný motorek. Asi to bude jednodušší a rychlejší než se v tom pořád hrabat.

Vygenerováno za 0.075 sekund